تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۷
بازدید: ۳۵۰
کد خبر: ۴۱۹۰۰
سرویس خبر : انرژی
احتمال وقوع زلزله در بازار نفت

عراق حمل‌ونقل دریایی نفت را متوقف می‌کند؟

می متالز - درحالی که حمله به نفت‌کش‌ها در یک ماه اخیر نگرانی‌ها از عرضه باثبات نفت از طریق آبراه‌های خلیج فارس و دریای عمان را تشدید کرده‌ است، تصمیم جدید عراق ممکن است زلزله جدیدی برای بازار نفت رقم بزند.
عراق حمل‌ونقل دریایی نفت را متوقف می‌کند؟

به گزارش می متالز، عراق می‌گوید طرحی را در دست اجرا دارد که در صورت ادامه تنش‌ها، حمل و نقل دریایی خود را در خلیج فارس با توجه به تنش‌های منطقه‌ای اخیر متوقف کند.

به گفته کارشناسان، اجرای این طرح از سوی کشوری که عنوان دومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک را با خود یدک می‌کشد و تقریبا تمام محموله‌های نفتی خود را از طریق دریای عمان به خارج صادر می‌کند، «فاجعه بار» قلمداد شده است.

تنش دامنه دار اخیر در منطقه خاورمیانه هفته گذشته با حملات مشکوک به دو نفتکش در دریای عمان وارد مرحله تازه‌ای شد. آمریکا در ادعاهای خود ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرد و تهران نیز ضمن رد این اتهام و «مشکوک» قلمداد کردن آن، انگشت اتهام را به سوی کاخ سفید و متحدان منطقه‌ای واشنگتن از جمله عربستان و اسرائیل نشانه رفته است؛ موضوعی که محمد جواد ظریف در واکنش توییتی خود از آن به عنوان نتیجه تلاش‌های «گروه بی» یاد کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز در واکنش به این حملات بدون آنکه به صورت مستقیم از آمریکا نام ببرد در کنایه‌ای آشکار گفته بود: «مداخلات خارجی برخی قدرت‌ها در امور داخلی کشورهای منطقه خاورمیانه، سیاست‌های قهرآمیز یکجانبه‌گرایانه، تروریسم و افراط‌گرایی، پیمان‌شکنی و قانون‌گریزی آشکار آنان در موضوعات مربوط به صلح و امنیت بین‌المللی از جمله قرارداد مهم هسته‌ای ایران موسوم به برجام، منطقه ما را به یکی از بحران‌خیزترین و بی‌ثبات‌ترین مناطق جهان تبدیل کرده است.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه بالاگرفتن تنش در خلیج فارس و حملات اخیر به دو نفتکش در دریای عمان که ماه گذشته مورد مشابه آن در فجیره نیز اتفاق افتاد سبب شده است تا عراق طرحی را برای متوقف کردن حمل و نقل دریایی کالا و نفت در این منطقه در دست بررسی قرار دهد.

سخنگوی وزارت نفت عراق گفته است که این وزارتخانه بر روی طرحی فوری کار می‌کند تا در صورت تشدید تنش‌ها در خلیح فارس آن را به اجرا درآورد. گفته می‌شود که پارلمان عراق نیز از وزرای نفت، تجارت، حمل ونقل و برنامه و بودجه خواسته است که تشکیلات تحت هدایت خود را برای مقابله با خطرهای احتمالی آماده کنند.

یکی از مشاوران اقتصادی عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق با تایید احتمال متوقف شدن صادرات نفت این کشور از طریق دریا به خبرگزاری فرانسه گفته است که کشورش بخش عمده‌ای از تولیدات نفتی خود را از راه دریا و از طریق آب راه خلیج فارس به کشورهای دیگر صادر می‌کند. سخنگوی وزارت نفت عراق نیز با تایید این مطلب گفته است که کشورش طرح جایگزینی برای صادرات نفت در اختیار ندارد و این امر تنها از طریق بنادر جنوبی این کشور در استان بصره انجام می‌شود.

عراق روزانه سه میلیون و ۵۰۰ بشکه نفت به کشورهای جهان صادر می‌کند که این میزان با وجود تنش‌های منطقه‌ای اخیر ثابت مانده است.

منبع: ایبنا
عناوین برگزیده