به گزارش می متالز، فیاس با هدف کمک به همکاری، توسعه، پشتیبانی و ارتقای بازارهای سرمایه در منطقه اوراسیا یعنی اروپا، آسیا و حوزه دریای مدیترانه در ۱۶ مه ۱۹۹۵ در استانبول با ۱۲ عضو بنیانگذاری شده و در حال حاضر این فدراسیون دارای ۳۴ عضو شامل بورسها، شرکتهای سپردهگذاری، کانونها و نهادهای خودانتظام و یک بانک توسعهای است که ۱۹ عضو با عضویت کامل، ۷ عضو با عضویت وابسته و ۸ عضو به عنوان ناظر در آن حضور دارند.
رئیس اداره امور بینالملل فرابورس به عنوان یکی از نمایندگان فرابورس ایران که در مراسم فیاس حضور یافته بود با بیان اینکه هفته گذشته برای دومین سال پیاپی شاهد برگزاری کنفرانس سالانه فدراسیون بورسهای اروپایی - آسیایی بودیم، میگوید: در این کنفرانس پنلهای تخصصی متعددی با موضوعاتی همچون اهمیت تکنولوژی مالی و نقش آن در آینده بازار سرمایه، فرآیندهای پس از معاملات، سواد مالی و شاخصهای پایداری برگزار شد و در پایان کنفرانس، اعضا در میزگردهایی به بحث در خصوص نقش تکنولوژی در بازارهای مالی پرداختند و نتایج این گفتوگوها را توسط مدیران میزگرد جمعبندی کردند.
مهسا توکلی همچنین در خصوص نتایج برگزاری جلسات مختلف اعضای فیاس میافزاید: در جلسه هیئتمدیره فیاس که مدیرعامل فرابورس ایران از سال ۲۰۱۶ به عنوان یکی از اعضای آن حضور دارد، بورسهای عضو صورتهای مالی و بودجه فدراسیون بورسهای اروپایی و آسیایی را بررسی و درخواستهای عضویت برخی بورسها را مطالعه کردند.
توکلی برگزاری مجموع عمومی این فدراسیون را نیز از دیگر برنامههای اعضای فیاس در نشستهای اخیر عنوان میکند که بر اساس آن در جلسه مجمع عمومی این فدراسیون پس از استماع گزارش کمیته حسابرسی و گزارش کار دبیرخانه فیاس، صورتهای مالی و بودجه پیشنهادی اعضای هیاتمدیره مورد تایید قرار گرفته است.
در جلسه مجمع عمومی فدراسیون بورسهای اروپایی - آسیایی عضویت وابسته بورس اسکات از کشور اسکاتلند به عنوان نخستین بورس از اروپای غربی و سپردهگذاری مسقط تایید شد و این در حالی است که اعضا همچنین با خروج بورس ابوظبی از فیاس موافقت کردند.
رئیس اداره امور بینالملل فرابورس در خصوص مزایایی که این عضویت برای این نهادهای مالی به همراه دارد میافزاید: بر اساس آنچه فیاس اعلام کرده است عضویت بورس اسکات و سپردهگذاری مسقط فرصتی برای به دست آوردن مزایای این فدراسیون از جمله حمایت از کسبوکار، به اشتراکگذاری دانش از طریق آموزشها و وبینارها، تحقیقات و نشریات و حمایت از روابط عمومی را برای این دو نهاد مالی فراهم میکند. در همین حال با این عضویت، بورس اسکات و سپردهگذاری مسقط از دیدگاه و ماموریت فدراسیون حمایت کردهاند تا به همکاری، توسعه، حمایت و ارتقای بازارهای سرمایه در منطقه اوراسیا یعنی اروپا، آسیا و حوزه دریای مدیترانه کمک کنند.
از سوی دیگر در نشست هفته گذشته فدراسیون بورسهای اروپایی-آسیایی کمیته کاری فیاس با ریاست امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران تشکیل جلسه داد. رئیس اداره امور بینالملل فرابورس در خصوص خروجی این جلسه میگوید: در کمیته کاری بورسهای حاضر مانند بورس قزاقستان، فرابورس و بورس بخارست به تشریح برخی پروژههای در دست اقدام خود از جمله مطالعه تطبیقی فرایند پذیرش و نظام کارمزی اعضای فدارسیون، پروژه روابط سرمایهگذاران، سواد مالی و پایداری بورسها پرداختند تا در جلسه کمیته کاری فیاس در ماه اکتبر این پروژهها را ارائه کنند.
یکی دیگر از برنامههایی که در جریان نشست اخیر فیاس برگزار شد مراسم لیگ قهرمانان بود که در آن دو کارگزار ایرانی توانستند در دو بخش بازار بدهی و سهام نیمی از جوایز ۶ کارگزار برتر را کسب کنند.
به گفته توکلی این فدراسیون در حوزه بازار بدهی نشان نقره را در مراسم لیگ قهرمانان به کارگزاری مفید و مدال برنز را به کارگزاری بانک مسکن؛ دو کارگزار معرفیشده از سوی فرابورس ایران اهدا کرد. در حوزه بازار سهام نیز بار دیگر کارگزاری مفید که از سوی بورس تهران به فیاس معرفی شده بود، حایز رتبه دوم شد و به مدال نقره رسید.