به گزارش می متالز، اخبار مبنی بر واگذاری پهنه D19 از ابتدا باعث ایجاد اختلاف نظرها و اعتراضاتی در بسیاری از بخش ها اعم از زیست محیطی، تهدید زیستگاه یوز ایرانی ، نحوه واگذاری این منطقه برای بهره برداری به شرکت چادرملو و ... شد.
اما سخنان جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت معدن وتجارت، در این باره و تایید واگذاری معدن D19 به چادرملو و سنگ آهن مرکزی بر اساس ماده 32 قانون معادن نقطه پایان در این زمینه و تنویر افکار عمومی بود.
به گفته وی این واگذاری نیاز به مزایده نداشته و وزارتخانه مجاز است بر اساس اهلیت شرکت ها پهنه های معدنی را واگذار کند.
سرقینی سرمایه گذاری در سنگ آهن مرکزی بافق و چادرملو به نرخ امروز 25 هزار میلیارد تومان برآورد کرد وابراز امیدواری کرد ذخایر خوبی کشف شود.
یکی از چالش هایی که همواره تمامی معدنکاران و فعالان حوزه صنعتی با آن روبرو هستند، مباحث زیست محیطی است که به نوعی فعالیت این بخش را با مشکل مواجه کرده و در بسیاری از موارد منجر به تعطیلی فعالیت معدن شده است.
صنایع فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر از مهمترین بخش هایی است که افزایش ظرفیت تولید کیفی و کمی موجبات رشد در صنایع وابسته آن و تقویت بنگاه های اقتصادی می شود.
شرکت چادرملو به عنوان یکی از قدیمی ترین شرکت های تولید کننده در این صنعت در راستای تحقق شعار « رونق تولید ملی » با استفاده از پتانسیل های داخلی و بومی گرایی در این مسیر گام برداشته است.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یک شرکت ایرانی ثبت شده در بورس اوراق بهادار تهران، در خط مشی خود نیز به موضوع محیط زیست اشاره کرده و بر اساس آن استاندارد مدیریت زیست محیطی" ISO14001-200" را در نظر گرفته و در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست، تامین سلامتی و ایمنی نیروی انسانی را هدف اصلی خویش قرار داده است.
یکی از طرح های بزرگ و زیر بنایی توسعه بخش چادرملو، پروژه احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر اردکان و انتقال بخشی از آن به مجتمع صنعتی چادرملواست.
این طرح تاثیر قابل توجهی در ارتقاء سطح بهداشت ساکنین شهر و نیز جلوگیری ازهدر رفت آب ، و تامین آب صنعتی از پسابهای خانگی در نتیجه صرفه جویی در مصرف آب شرب داشته است ، چادرملو برای اجرای این طرح در اردکان حدود 2 هزار میلیارد ریال هزینه کرده است.
به تائید سازمان حفاظت محیط زیست استان یزد در مجتمع صنعتی چادرملو هیچ گونه پسماند صنعتی غیر قابل بازیافت وجود ندارد.
این شرکت نیز درصدد بوده است با اقدامات زیست محیطی علاوه بر حفظ موقعیت خود به عنوان کارآفرین در این منطقه ، مناقع زیست محیطی آیندگان را نیز همواره مد نظر داشته باشد که به چند مورد آن در ذیل پرداخته می شود:
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تا کنون با سرمایه گذاری بیش از 61 هزار میلیارد ریال در شهرستان اردکان و اشتغال بکار بیش از 8 هزار نفر که بالغ بر 98 درصد شاغلین بومی هستند و نیز ایجاد 35 هزار شغل غیر مستقیم نقشی انکار ناپذیر در توسعه کمی و کیفی شهری دارد .
بر اساس این گزارش، بهره برداری از واحد مگامدول احیاء مستقیم چادرملو با پشت سرگذاشتن همه تست های اولیه ، ساخت هر دو واحد فولاد سازی و احیای چادرملو در اوج تحریمها و مشکلات اقتصادی با بهره گیری از توان متخصصان و تولید کنندگان داخلی و بومی سازی شدن پروژه ها تلخی تحریم ها را به شیرینی افزایش تولید و اجرایی کردن پروژه ها سوق داد.
امید است چادرملو بعنوان یکی از شرکت های قدرتمند در صنعت فولاد همچنان در مسیر انجام مسوولیتهای اجتماعی و حمایت از سرمایه های ملی که فقط متعلق به نسل فعلی نیست گام بردارد وحامیان محیط زیست در سایه اقدامات زیست محیطی این شرکت، مطمئن به افق دوردست پیشرفت صنعتی و معدنی و حفظ منابع ملی بنگرند.