به گزارش می متالز، مهندس یزدی زاده گفت: حدود چهل سال است که با تحریمهای ظالمانه غرب مواجه هستیم، شدت آن طی این سالیان متفاوت بوده است.در این دوران سخت که فشارهای اقتصادی بسیاری بخشهای گوناگون کشور از جمله صنعت فولاد را زیر تأثیر قرار داده بود، ذوب آهن اصفهان با همت و تلاش شبانه روزی کارکنان و سایر مجموعههایی که در این زمینه مسئولیت دارند، همچون گذشته طرحها و پروژههای ملی بسیاری را به بهرهبرداری رساند و تلخی تحریمها را به شیرینی ایستادگی مبدل ساخت.
وی افزود: تولید محصول استراتژیک ریل با ارزش افزوده بالا در ایران که در گذشته آرزویی بیش نبود، در دوران تحریم به همت پولادمردان ذوب آهن اصفهان به ثمر نشست، طرح تزریق پودر زغال به کوره بلند ( PCI ) که هم اکنون مراحل پایانی را سپری میکند، ریومپینگ ایستگاه هفت ریخته گری بدون حضور کارشناسان خارجی، افزایش آمار صادرات محصولات، رکوردهای مستمر تولید و... دستاوردهای بسیار بزرگی است که در دوران تحریم در کارنامه پرافتخار ذوب آهن اصفهان ثبت گردید و میراثی ماندگار برای آیندگان به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: البته تحریمها تا حدودی هزینه صادرات محصولات را افزایش داد اما کشوری که میخواهد پای آرمانهای خودش بایستد، طبیعتاً باید هزینههایی را به ازای آنچه میخواهد بهدست آورد، داشته باشد که این در مقابل آرمانهایش چیزی نیست و انشاا... از این دوران نیز با همدلی و هم افزایی همه بخشها عبور خواهیم کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از کارشناسان میگویند کشورهایی مانند برزیل، استرالیا و... ارقام بالایی از صادرات سنگ آهن را از آن خود نمودند. در این خصوص باید گفت این کشورها با وجود وسعت بسیار و دارا بودن معادن گسترده، استراتژی مدونی برای تولید و صادرات خود مشخص نمودهاند و بر پایه آن حرکت میکنند. کشور چین با آن عظمت به عنوان قطب دوم صنعتی دنیا پس از امریکا، مواد اولیه را از کشورهای مختلف وارد میکند. همین کشور در سالهای گذشته لجن کنورتور موجود در سایت هواشناسی را خریداری کرد که پس از بررسیهای صورت گرفته در این خصوص پروژه آب گیری از لجن کنورتور به روش BOT تعریف شد و با موفقیت عملیاتی گردید، ضمن اینکه این محصول به چرخه تولید بازگشته است.
مهندس یزدی زاده ادامه داد: اگر با شرایط فعلی صادراتی انجام نگیرد، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ بعید است محقق شود. طی دورانی که در شرکت ملی فولاد بودم به اتفاق همکاران گزارش مشروح در این خصوص تهیه شد که برای ایمیدرو و وزارت صمت ارسال گردید. با شرایط فعلی در حدود سال ۱۴۱۰ شاید سنگ آهنی برای تولید نداشته باشیم و به یک واردکننده این ماده معدنی استراتژیک تبدیل شویم زیرا معادن به جای اینکه در عمق فعال باشند و اکتشافات جدید را به بهرهبرداری برسانند از حیطه تخصصی فرآیندهای معدنی فاصله گرفتهاند و به سمت تولید شمش و محصولات فولادی گرایش یافتهاند و این نشان میدهد که متاسفانه استراتژی مشخصی در این زمینه وجود ندارد وبه بیراهه رفتهایم.
مدیرعامل شرکت خاطر نشان کرد: صادرات سنگ آهن در کشوری که این ماده معدنی یکی از اجزای اصلی فرآیند تولیدش است به واقع هیچ توجیهی ندارد. متاسفانه منافع بلند مدت، فدای منافع کوتاه مدت میشود. سنگ آهنی که جزو انفال است، به همه مردم تعلق دارد و مجوز بهرهبرداری از معادن آن صادر شده تا اشتغالزایی ایجاد شود و همگان از ارزش آفرینی آن منتفع شوند، صادر میشود و مردم و صنایع کشور که اقتصاد منهای نفت را باید تحقق بخشند از سود آن بیبهره میمانند. وی بیان کرد: چندی پیش طی مذاکرات خوبی که با دکتر سرقینی معاون معدنی وزارت صمت داشتیم، ایشان اظهار کردند تنها تولیدکنندگان مجوز صادرات محصولات فولادی را دارند و ارز حاصل از آن هم باید به چرخه تولید باز گردد.
وی بیان کرد: صادرات نهادههای معدنی نظیر سنگ آهن از سود سرشاری برخوردار است و همین عامل گرایش معادن به سمت صادارت این مواد معدنی استراتژیک را سبب شده است. امیدواریم وزارت صمت به عنوان متولی این موضوع هر چه سریعتر اقدام اساسی در این زمینه داشته باشد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت تولید در ذوب آهن اصفهان پرداخت و اظهار کرد: این شرکت بزرگ ظرفیت تولید چهار میلیون تن چدن با سه کوره را دارا میباشد. در این زمینه به شش میلیون تن مواد آهن دار شامل سنگ آهن دانه بندی، کنسانتره و گندله نیاز داریم. اکنون شرکتی که از این ظرفیت تولید برخوردار است، تخصص و دانش فنی نیروی انسانیاش به عنوان مادر صنعت فولاد کشور زبانزد است، زیر ساختهای لازم را دارا میباشد و در یک جمله آماده در نوردیدن مرزهای تولید است، به دلیل نداشتن معادنی که خود روزی مدیریت آنها را بر عهده داشت با نیمی از ظرفیت تولید فعال است که به واقع این بیمهریها سزاوار نیست.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان اضافه کرد: همه تلاش ما در یک سال گذشته بر این موضوع متمرکز بوده که بتوانیم جدا شدن معادن از ذوب آهن و تأثیر منفی آن بر روند تولید این شرکت بزرگ را برای دولت و وزارت صمت شفاف نماییم. حق ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولیدکننده فولاد در کشور فراتر از این است که به دلیل نداشتن مواد اولیه نتواند تمام ظرفیت خودش را فعال نماید.
مهندس یزدی زاده در خصوص انسجام بین تولیدکنندگان فولاد برای نرخ نیز افزود: تلاشهای بسیار خوبی توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد در این خصوص انجام گرفت اما همه شرکتهای فولادی به صورت مستمر به آن عمل نکردند. درحالحاضر نیز تعداد شرکتهای فولادی بسیار افزایش یافته است. زمانی که محصولات فولادی شرکتها در بورس عرضه شود، شفافیت موجود اجازه نمیدهد که تغییری انفرادی ایجاد شود.
وی در ادامه به عدم توازن بین زیر ساختها و توسعه زنجیره فولاد پرداخت و خاطر نشان کرد: هر سال نیاز است حدود ۶۰۰ میلیون یورو صرفاً سرمایهگذاری ارزی در زیرساختها صورت گیرد که عدد قابل توجهی است و برنامهریزی دقیقی را میطلبد و اگر انجام نشود در افق ۱۴۰۴ اگر چه ظرفیتسازی در فولاد، گندله و DRI شاید اتفاق بیفتد ولی در حوزه سنگ آهن و کنسانتره با مشکل مواجه میشویم. ضمن اینکه چالشهایی را در زیر ساختها شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و متفاوت از سایر فولادسازها مانند ریل که هم اکنون در نورد ۶۵۰ تولید میشود در دست اقدام است. تکمیل سبدهای تیرآهنهای H و I، تولید فولادهای صنعتی نیز از جمله سایر طرحهای تولید ذوب آهن اصفهان است.
مهندس یزدی زاده گفت: صنعت فولاد کشور با ذوب آهن اصفهان شکل گرفت، رشد کرد و شکوفا شد. شرکتی که مسئولان کشور در ردههای مختلف مدیریتی در کلامشان اذعان میکنند، دورانی از خدمت و تحصیل خود را در این دانشگاه بزرگ صنعتی سپری نمودند و عنوان میکنند که عصاره اندوختههایشان در این شناسنامه صنعت فولاد کشور را به عنوان دستاوردی ارزشمند در مدیریتشان به کار میگیرند. امید که با استعانت از پروردگار متعال، همراهی مسئولان، تلاش و همدلی کارکنان این صنعت متولی صنایع کشور روز به روز موفقیتهای فزونتری را در کارنامه صنعت فولاد کشور ثبت نماید