تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۳۹
بازدید: ۲۶۰
کد خبر: ۴۳۴۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
کاهش چشمگیر صادرات فولاد در اردیبهشت ماه

کاهش صادرات فولاد موقتی است

می متالز - اردیبهشت امسال آمار صادرات محصولات فولادی ایران با کاهش روبه‌رو بوده است، براساس آمارهای اعلام شده صادرات فولاد آماده و نیمه‌آماده از ایران ۲۴درصد با کاهش همراه بوده است.
کاهش صادرات فولاد موقتی است

این در حالی است که با توجه به رکود داخلی و برای حفظ حیات واحدهای فولادسازی در کشور، صادرات باید به‌عنوان یکی از گزینه‌های مهم مدنظر قرار گیرد. آمارها نشان می‌دهد در اردیبهشت امسال ۵۷۱ هزار و ۸۸۸ تن فولاد آماده و نیمه‌آماده از ایران صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۲۴درصدی همراه بود. این افت صادرات در دومین ماه امسال در شرایطی اتفاق افتاد که آمارهای رسمی از رشد ۸۳ درصدی صادرات در ماه نخست سال ۱۳۹۶ نسبت به سال قبل از آن حکایت داشت.


افت ۱درصدی صادرات در دو ماه نخست سال

در دو ماه نخست امسال ایران ۹۳۱ هزار و ۴۶۱ تن فولاد صادر کرد که نسبت به ۲ ماه نخست سال قبل ۱درصد کمتر بود. درباره دلایل کاهش صادرات فولاد ایران در اردیبهشت امسال مسائل مختلفی ازجمله نوسان در نرخ سنگ‌آهن بیان می‌شود و از سوی دیگر وضع قوانین مالیاتی مختلف از سوی کشورهای واردکننده فولاد به قصد حمایت از صنعت داخلی هم مسئله دیگری بود که باعث افت صادرات فولاد از ایران شد. البته کارشناسان فولاد معتقدند کاهش صادرات فولاد موقتی است و برای مشاهده روند واقعی آن باید منتظر نتایج سه ماهه در پایان هر فصل بود.


قیمت سنگ‌آهن بی‌تاثیر نبود

درباره میزان کاهش صادرات فولاد در اردیبهشت امسال فرزاد ارزانی مدیرعامل شرکت هرمزگان عنوان کرد: در اردیبهشت سفارش‌های ارسالی از سوی کشورهای مختلف با کاهش روبه‌رو شد. ارزانی با اشاره به اینکه صادرات فولاد هرمزگان اسلب است، عنوان کرد: صادرات شرکت هرمزگان به کشورهای مختلف به‌صورت اسلب است؛ البته این صادرات به مناطق خاصی از جهان صادر می‌شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که سبب کاهش صادرات فولاد شده، کاهش نرخ سنگ‌آهن در سطح جهانی در ابتدای ماه‌های نخست سال ۹۶ است. بنابراین کاهش سنگ‌آهن با کاهش افت تقاضا نیز همراه بوده و در اسلب این موضوع سبب شده مشتریان در انتظار کاهش نرخ دوباره به‌دنبال حداقل قیمت‌ها در بازار باشند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در اردیبهشت انتخابات برگزار شد و این عامل هم به نوعی می‌تواند تاثیرگذار باشد. بنابراین این عوامل سبب شده بازار دچار نوسان‌ها و به‌دنبال خود افت تقاضا شود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشورهای هدف صادراتی تعرفه جدیدی برای واردات خود اعمال نکرده‌اند، گفت: کشورهای هدف صادراتی ما تعرفه جدیدی اعمال نکرده‌اند. وی در ادامه با اشاره به اینکه این وضعیت چندان نمی‌تواند دوام داشته باشد، خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم این کاهش صادرات موقتی است و ظرف چند ماه آینده بازار جهانی وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد و سبب خواهد شد بازار داخلی هم با افزایش صادرات و هم ثبات بیشتری همراه شود.


گزارش فصلی واقعی‌تر است

همچنین درباره روند کاهشی صادرات فولاد در اردیبهشت امسال محمدرضا بنی‌اسدی مدیرعامل گروه صنایع فولاد صبح پارسیان عنوان کرد: در اردیبهشت اتفاق خاص و بااهمیتی که بازار فولاد داخل را برای صادرات با مشکل روبه‌رو کند، روی نداده است. بنی‌اسدی در ادامه به برخی عواملی که به شکل موقتی در افزایش یا کاهش صادرات موثر هستند اشاره کرد و گفت: برخی مشتری‌های خارجی مشتریان موقتی هستند که قراردادهای بلندمدت منعقد نمی‌کنند. از این‌رو برخی از این مشتری‌ها ممکن است در یک مقطع زمانی به‌صورت کوتاه‌مدت خریدار باشند و مدتی پس از آن از بازار خارج شوند؛ این دست خریداران ممکن است سبب افت صادرات به‌صورت کوتاه‌مدت در برخی مقاطع زمانی شود یا ممکن است آمار این خریداران مقطعی در یک ماه افزایش یابد که با خروج آنها در ماه‌های بعدی صادرات را با کاهش روبه‌رو می‌کند.وی به برخی عوامل دیگر کاهش صادرات فولاد نیز اشاره کرد و گفت: موضوع دیگر آن است که ممکن است یک خریدار برای خرید خود از ماه قبل اقدام کند. از این‌رو ممکن است در یک ماه خرید خوبی انجام دهد، در صورتی که ماه قبل امور مربوط به آن را انجام داده باشند. برای مثال در ماه اسفند امور خرید را انجام داده باشند اما یکباره در فروردین خرید کرده باشند که در این ماه آمار خرید افزایش پیدا خواهد کرد. در اردیبهشت هم ممکن است امور خرید انجام شده باشد که در خرداد منجر به خرید خواهد شد. مدیرعامل گروه صنایع فولاد صبح پارسیان در ادامه با اشاره به این موضوع که برای رسیدن به آمار واقعی باید روند صادرات را در نظر گرفت، یادآور شد: بهتر است روند ۳ ماه به ۳ ماه صادرات در نظر گرفته شود، چراکه با این نوع بررسی می‌توان به نتیجه واقعی‌تری دست یافت. البته برای بررسی صادرات اگر مدت زمان سه ماه را در نظر بگیریم بهتر می‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم.


بزرگترین صادرکنندگان ایران

در دومین ماه سال ۱۳۹۶ شرکت فولادسازی خوزستان بیشترین میزان صادرات را داشت. شرکت خوزستان با صادر کردن ۲۹۳ هزار و ۲۶۲ تن انواع محصولات فولادی نام خود را به‌عنوان بزرگترین صادرکننده ایران ثبت کرد، اما نکته مهم‌تر این است که حجم صادرات این شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۲۰ درصد رشد داشته که نرخ بسیار بالا و قابل توجهی است.به گزارش فولادنیوز، این شرکت در سال ۱۳۹۵هم ۱/۹میلیون تن فولاد صادر کرد و برای نخستین‌بار در تاریخ ایران توانست از شرکت فولاد مبارکه در صادرات فولاد و محصولات فولادی پیشی بگیرد.رشد سرمایه‌گذاری در تولید فولاد در شرکت خوزستان و بازاریابی صحیح برای صادرات محصولات این شرکت را می‌توان از دلایل اصلی این موفقیت دانست. در سال ۱۳۹۵ شرکت فولادسازی خوزستان ۵۲درصد از کل فولاد تولیدی خود را به بازارهای خارجی صادر کرد و توانست ۱۷۴/۳۱ میلیون دلار سود کسب کند که نسبت به سال قبل از آن ۳۰۰ درصد رشد داشت.این شرکت به ۱۳کشور فولاد صادر می‌کند که این کشورها در خاورمیانه و شمال افریقا و خاور دور واقع شده‌اند.دومین شرکت بزرگ صادرکننده فولاد در اردیبهشت امسال در ایران شرکت فولادسازی هرمزگان بود که ۹۷ هزار و ۴۰ تن فولاد به بازارهای جهانی صادر کرد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده