تاریخ: ۱۸ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۳۵
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۴۴۱۵۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم تشریح کرد:

برنامه میلیونی آلومینیوم برای تأمین نیاز داخل و رونق صادرات

می متالز - رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم گفت: بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید آلومینیوم کشور ۱.۵ میلیون تن پیش‌بینی شده که اکنون کمتر از ۳۰ درصد این رقم تولید می‌شود و بقیه با طرح‌های جدید در مسیر تأمین نیاز بازار داخل و رونق بخشیدن به صادرات دنبال می‌شود.
برنامه میلیونی آلومینیوم برای تأمین نیاز داخل و رونق صادرات

به گزارش می متالز، هوشنگ گودرزی اظهار کرد: امروز کارخانه‌های ایرالکو (اراک)، المهدی و هرمزال در بندرعباس به عنوان تولیدکنندگان شمش آلومینیوم کشور محسوب می‌شوند و اسفند ماه پارسال نیز کارخانه ۴۰ هزار تنی شمش آلومینیوم در جاجرم (خراسان شمالی) فعالیت خود را آغاز کرد و انتظار می‌رود مرحله نخست آلومینیوم جنوب (منطقه ویژه اقتصادی لامرد فارس) با ظرفیت ۳۳۰ هزار تن افتتاح شود.
آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دوماهه امسال گویای آن است که تولید شمش آلومینیوم در سه واحد مزبور به رقم ۳۶ هزار و ۲۳۰ تن رسید و میزان تولید پودر آلومینا هم ۳۸ هزار و ۹۰۸ تن ثبت شد.
گودرزی تصریح کرد: تحقق برنامه تولید سالیانه ۴۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم نیازمند تأمین ۸۰۰ هزار تن پودر آلومیناست و کارخانه آلومینا جاجرم نیز سالیانه ۲۴۰ تا ۲۶۰ هزار تن پودر تولید می‌کند که این امر خوراک تولید ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن شمش آلومینیومی است.
به گفته وی، امروز بیش از ۶۰ درصد آلومینای مورد نیاز برای تولید شمش از محل واردات باید تأمین شود و چنانچه مشکل نقل و انتقال پول (بدلیل شرایط تحریم) وجود نداشت، با گشایش اعتبار امکان خرید فراهم می‌شد و تولیدکنندگان برای هر دوره تولیدات خود، یک فصل ذخیره مواد اولیه می‌توانستند، داشته باشند.
این متخصص صنعت آلومینیوم افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۲۳ تا ۲۵ درصد هزینه تولید شمش آلومینیوم مربوط به انرژی است و ایران به همراه کشورهای حوزه خلیج‌فارس با بهره‌مندی از انرژی در این عرصه فعالانه تلاش می‌کند، به گونه‌ای که کشورهای همسایه جنوبی ایران اکنون سالیانه بیش از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید شمش دارند.
گودرزی توضیح داد: کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ضمن اینکه جمعیت کمی دارند و از مواد اولیه آلومینیوم بی‌بهره‌اند و نیروی کارشان نیز وارداتی است، امروز در تولید شمش آلومینیوم از ایران پیشی گرفته‌اند و ایران با قدمت نزدیک به ۶۰ سال در این بخش که تولیدکننده منحصر به فرد بود، در بین رقبای منطقه‌ای، تولید ناکافی برای پوشش صنایع مربوطه را دارد.
رئیس سندیکای مزبور گفت: بحران‌های مختلف از جنگ تحمیلی عراق با پشتوانه امریکا تا تحریم‌های ظالمانه دشمن، همواره مانع از جهش تولید به دلیل وابستگی به واردات مواد اولیه شده و دولت‌ها نیز تلاش خود را برای تعادل بخشیدن به میزان نیاز به این فلز صرف کردند، اما تولید همواره کمتر از میزان نیاز بوده است.
وی یادآور شد: صنعت آلومینیوم تأمین‌کننده ورق‌های فویل با ضخامت و اندازه‌های مختلف، ظروف آشپزخانه، پروفیل، صنعت خودرو و ده‌ها صنعت دیگر محسوب می‌شود، اما امروز یکی از کاربردهای مهم این فلز راهبردی در صنعت هوا و فضا است که مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

عناوین برگزیده