به گزارش می متالز، برپایه آمارهای فصل بهار امسال مجموع تولید شمش فولادی (مجموعه های مبارکه، خوزستان، ذوب آهن، فولاد آلیاژی یزد، کاوه جنوب، فولاد خراسان، چادرملو، فولاد ارفع و فولاد بناب) به رقم پنج میلیون و ۲۱۳ هزار و ۷۱۱ تن رسید که در مقایسه با سه ماهه نخست سال ۹۷ رشد سه درصدی را ثبت کرد.
مجموع عملکرد مجموعه های یاد شده در خرداد ماه ۹۸ هم به رقم یک میلیون و ۷۶۹ هزار و ۵۳۵ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی دارد. در عین حال عملکرد خرداد ماه، سهم ۳۳.۹ درصدی از سه ماهه نخست امسال را به خود اختصاص داد.
بیشترین میزان تولید سه ماهه شمش مربوط به فولاد مبارکه با رقم ۲ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۸۱ تن بود و کمترین هم از آن فولاد بناب با رقم ۴۷ هزار و ۲۹۵ تن ثبت شد.
همچنین بررسی عملکرد فولاد سازان مزبور در دوره این گزارش نشان می دهد که بیشترین رشد تولید مربوط به فولاد بناب با رشد ۸۷ درصدی می شود و فولاد های خوزستان و خراسان نسبت به سه ماهه ابتدایی ۹۷ تفاوت عملکرد نداشتند.
براساس آمار عملکرد تعداد ۱۱ واحد فولاد سازی (مبارکه، سبا، ذوب آهن، فولاد آذربایجان، خراسان، آلیاژی، نورد و لوله اهواز، گروه ملی صنعتی فولاد، اکسین، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد بناب) گویای آن است که مجموع محصولات فولادی این گروه فولاد ساز در سه ماهه امسال به رقم سه میلیون و ۱۱۶ هزار و ۳۵۸ تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش هفت درصدی داشت.
واحد های مزبور در خرداد ماه ۹۸ مجموع تولید یک میلیون و ۴۸ هزار و ۷۸۴ تن را ثبت کردند که نسبت به ماه مشابه در سال ۹۷ رشد ۱۴ درصدی دارد و سهم خرداد ماه از کل عملکرد سه ماهه به رقم ۳۳.۶ درصد رسید.
فولاد مبارکه در بخش محصولات فولادی هم با رقم یک میلیون و ۴۶۱ هزار و ۱۶۹ تن بالاترین سهم را به خود اختصاص داد و گروه ملی صنعتی فولاد ایران هم در مجموع (میلگرد، تیرآهن و لوله) با ۲۸ هزار و ۹۷۱ تن کمترین سهم دوره سه ماهه را داشت.
برپایه آمار گمرک، صادرات اقلام معدنی فلزی به ارزش ۶ میلیارد و ۸۳۷ میلیون دلار به وزن ۲۸ میلیون تن بود، شمش فولادی مهمترین محصول صادراتی بخش معدنی فلزی به وزن ۵.۵ میلیون تن به ارزش ۲ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار بود. همچنین سهم محصولات طویل فولادی یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار، محصولات تخت فولادی ۴۱۰ میلیون دلار ثبت شده بود.