تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۴۷۴۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد:

افزایش همکاری ایران و عراق زیر سایه بازار سرمایه

می متالز - طی مراسمی تفاهم‌نامه ای میان الساعدی رییس کمیسیون اوراق بهادار عراق و شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونین و اعضای هیات مدیره این سازمان در محل سازمان بورس به امضا رسید. براساس این تفاهمنامه، دو طرف در خصوص تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بر اساس مدل Master-Feeder Fund توافق کردند.
افزایش همکاری ایران و عراق زیر سایه بازار سرمایه

به گزارش می متالز، شاپور محمدی درحاشیه مراسم امضای تفاهم نامه با رییس کمیسیون اوراق بهادار عراق گفت: در راستای تفاهم نامه های قبلی دو دولت، تفاهم نامه ای بین سازمان بورس و نهاد ناظر بازار سرمایه عراق به امضا رسید.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه امروز روی مباحثی همچون هماهنگی سیستم حقوقی بازار سرمایه ایران و بازار سرمایه عراق توافق شد، گفت: موضوع بعدی که در این تفاهمنامه مورد بحث قرار گرفت، زیرساخت‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه دو کشور است.

دبیر شورایعالی بورس افزود: راه اندازی صندوق‌های مشترک سرمایه گذاری در قالب مستر فاند و فیدر فاند هم از جمله مواری است که در دستور کار مشترک قرار گرفت.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: در چارچوب تفاهم کلی با کشور عراق، برنامه‌ریزی شده تا حجم مبادلات مالی بین دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار برسد و با توجه به شرایط موجود، این امر قابل انجام است. 

وی افزود: هم اکنون چهار بورس اصلی در کشور ما وجود دارد، اما در عراق هنوز معاملات بورس کالا شروع نشده است. در همین راستا، یکی از اهداف تفاهم نامه راه اندازی معاملات کالایی در کشور عراق است و امیدواریم برای افتتاح این بورس به برادران عراقی خود کمک کنیم.

محمدی ادامه داد: می توانیم با ایجاد یک تابلوی مشترک در عراق این مسیر را آغاز کنیم و محصولاتی که از ایران  به عراق صادر  می شود در این تابلو مورد مبادله قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: اهداف تعیین شده دست یافتنی و واقع بینانه است و قطعا تحت تاثیر تحریم ها نخواهد بود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص زمان بندی این تفاهم نامه بیان کرد: قرار بر این است که کارگروه مشترکی بین دو کشور ایجاد و زمان اجرا تعیین شود. امیدوارم گام های ابتدایی تا شش ماه آینده برداشته شود.

شاپور محمدی درپاسخ به این پرسش که آیا قرار است از مرداد بنزین توسط بورس انرژی صادر شود، گفت: آمادگی در بورس انرژی برای معاملات فراورده های نفتی کامل و به طور صد درصدی است. به طور قطع زمانی که توانستیم نفت کوره و در دفعاتی نفت خام  معامله کنیم، معاملات بنزین هم به لحاظ فنی تفاوتی با این قبیل محصولات ندارد و آمادگی کامل برای معامله آن وجود دارد. 

وی تصریح کرد: هر زمانی که وزارت نفت و شرکت ملی نفت تمایل داشته باشد، این معاملات قابلیت اجرا خواهد داشت. در این خصوص شرکت ملی نفت یا وزارت نفت یا هر بخشی که در این راستا مامور شده باشد (مانند شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران) باید فرم عرضه بورس انرژی را پر کند و امکان عرضه این محصول را اعلام کند.

عناوین برگزیده