تاریخ: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۱۶
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۴۷۹۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مصباحی‌مقدم:

حذف صفر، واحد پولی ایران را ارزشمند می‌کند

می متالز - رئیس کمیته فقهی سازمان بورس با بیان اینکه ریال به عنوان واحد پول ملی کشور محسوب می‌شود و از هیچگونه ارزش و معنی خاصی برخوردار نیست، گفت: اجرای چنین اقدامی از جمله واجبات است که منجر به معنی‌دار شدن پول ملی ایران خواهد شد.
حذف صفر، واحد پولی ایران را ارزشمند می‌کند

به گزارش می متالز، غلامرضا مصباحی‌مقدم ضمن یادآوری موضوع حذف چهار صفر از پول ملی، اظهار داشت: اکنون در مبادلات کشور یک ریال یا ۱۰۰ ریال کاربردی ندارد؛ بنابراین این اقدام از جمله تصمیمات مثبتی است که از سوی مسئولان اتخاذ شد.

وی با بیان اینکه صفرهای موجود در ریال در دادوستدها از ارزش مالی چندانی برخوردار نیستند، اظهار داشت: پیشنهاد دولت این است که پول ملی ایران از ریال به تومان تبدیل شود، براساس این تصمیم از این به بعد می‌توان در مبادلات از پول خرد استفاده کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه واحد پولی ایران (ریال) در مقایسه با ارزهای جهانی فاقد ارزش است، افزود: باید صفرهای اضافی از پول ایران حذف شود تا بتوان واحد پول ملی ایران را با واحد پولی دیگر کشورها مورد مقایسه قرار داد که این موضوع از نظر روانی آثار مثبتی را در کشور با خود به همراه دارد.

به گفته وی، بی ارزشی پول ایران از نظر روانی در سفر زائران به کشورهای  عربستان و عراق خود را نشان می دهد، بنابراین زمانی که پول ایران با دیگر کشورها مورد مقایسه قرار می گیرد،  این واحد پولی نوعی احساس حقارت را به زائران تحمیل می‌کند.

مصباحی مقدم ضمن تاکید بر اینکه صفرهای موجود در امر حسابداری به دلیل اضافه بودن، معضلاتی را با خود به همراه دارد، گفت: با حذف این صفرها حسابداری در ایران هم معنادار خواهد شد.

رئیس کمیته فقهی سازمان بورس با اشاره به اینکه برای جلوگیری از ایجاد توهم پولی باید در ابتدا اسکناس‌هایی منتشر شود که در کنار واحد پول ملی یک ممیز با سه صفر ایجاد شود، خاطرنشان کرد: چنانچه این موضوع در دستور کار قرار گیرد، موضوع توهم پولی از بین می‌رود و مردم دیگر در مبادلات خود دچار اشتباه نخواهند شد.

وی با بیان اینکه برخی معتقدند: حذف صفر به دلیل چاپ اسکناس های جدید هزینه بسیار بالایی را با خود به همراه دارد، گفت: نباید این نکته را فراموش کرد که دائم در حال هزینه برای چاپ اسکناس هستیم، بنابراین با حذف صفر، چاپ اسکناس با نوع جدید انجام می شود و هزینه جدیدی را به وجود نمی‌آورد.

مصباحی مقدم تصریح کرد:  اجرای این تصمیم به شکل طبیعی ۲ سال به طول می‌انجامد تا اسکناس‌های قدیم از بین مردم جمع، و اسکناس‌های جدید در اختیارشان قرار گیرد و زمان حاضر برای اجرای حذف صفر مناسب است، در صورتی که تورم کشور پرشتاب و به صورت سه رقمی بود، قادر به  اجرای این تصمیم نبودیم.

وی خاطرنشان ساخت: تجربه حذف صفر از واحد پول ملی  از ترکیه به عنوان یک کشور همسایه وجود دارد، تا آلمان و فرانسه که اروپایی هستند، بنابراین تاثیر چندانی در افزایش یا کاهش تورم نخواهد داشت.

مصباحی مقدم با بیان اینکه برای مهار تورم باید راهکارهای دیگری در دستور کار قرار گیرد، افزود: امروز از هرگونه اصلاح پولی نباید انتظار معجزه داشت، بلکه این اقدام یک نیاز است که حدود ۲۰ سال، ضرورت اجرای آن احساس می شود.

عناوین برگزیده