تاریخ: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۴۹۴۸۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مشارکت معدنی نهاد ریاست جمهوری با روستاییان خراسان جنوبی/ خوسف و خور ثبت ملی شد

می متالز - محمد امید معاون مناطق محروم رئیس جمهور عنوان کرد: آمادگی داریم در حوزه روستایی و در زمینه سرمایه‌گذاری در معادن اگر ۳۰ درصد سهم آورده روستاییان باشد و ۳۰ درصد بخش خصوصی مشارکت کند، ما هم ۴۰ درصد کمک کنیم.
مشارکت معدنی نهاد ریاست جمهوری با روستاییان خراسان جنوبی/ خوسف و خور ثبت ملی شد

به گزارش می متالز، شامگاه گذشته نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و محمدصادق معتمدیان استاندار برگزار شد.

محمد امید معاون مناطق محروم رئیس جمهور عنوان کرد: آمادگی داریم در حوزه روستایی و در زمینه سرمایه‌گذاری در معادن اگر ۳۰ درصد سهم آورده روستاییان باشد و ۳۰ درصد بخش خصوصی مشارکت کند، ما هم ۴۰ درصد کمک کنیم. وی گفت: این تسهیلات فقط به روستاییان پرداخت می‌شود و به سرمایه گذاران پرداخت نمی‌شود که با پرداخت این تسهیلات توسعه محلی ایجاد و روستاییان ذی نفع می‌شوند.

 

هر اقامتگاه ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات

نورالله زاده مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: سقف پرداخت این تسهیلات بستگی به تعداد خانوار مشارکت کننده دارد و تا چهار میلیارد تومان می‌توانیم در این خصوص به روستائیان تسهیلات پرداخت کنیم و پروانه بهره‌برداری معدن را به عنوان وثیقه قبول می‌کنیم.

وی ادامه داد: در رابطه با صندوق‌های طرح ترسیب کربن تاکنون ۱۶۰ صندوق را در خراسان جنوبی تامین مالی کرده‌ایم و سهمیه امسال استان تامین مالی ۵۰ صندوق است و در صورت معرفی تامین مالی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل روستایی آمادگی داریم همانند سنوات گذشته با همکاری سازمان حمل و نقل پایانه‌ها تفاهم نامه‌ای که داشته ایم را همچنان ادامه دهیم، اضافه کرد: در زمینه سنگ‌های قیمتی، گلیم بافی و مله بافی قرار شد دوستان پیش درآمد و هزینه‌اش را در اختیار ما قرار دهند تا براساس آن تسهیلات پرداخت کنیم.

 نورالله زاده عنوان کرد: در زمینه گردشگری تعهد کردیم که ۵۰ اقامتگاه بوم‌گردی استان را تامین اعتبار کنیم و به هر اقامتگاه ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات اختصاص خواهد یافت.

وی گفت: در زمینه هم‌افزایی خودرویی اگر کمیته امداد اعتباری دارد که بگذارد ما هم کمک خواهیم کرد تا مددجویان در زمینه خرید خودروی نیسان اقدام کنند.

نورالله زاده در خصوص طرح‌های اشتغال مشارکتی که ضمانت آن یارانه افراد است گفت: دستورالعمل این طرح توسط معاون اول ریاست جمهوری تایید شده و معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در تمام استان‌ها شیوه پرداخت را تشریح کردند و الان که طرح به نتیجه رسیده نه به یارانه، برخی را نگران کرده است، طرح‌هایی که پیشرفت خوبی دارد تلاش کنند که طرح‌شان خیلی خوب پیش برود و بازار و تولید آن افزایش یابد. وی بیان کرد: اینکه بهترین بستر اشتغال در تعاونی‌ها است این موضوع را در خراسان جنوبی قبول داریم  و با بررسی‌های انجام شده تعاونی‌های در استان ریشه بسیار قدیمی دارند و موفق عمل کرده‌اند. مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید عنوان کرد: تفاهم نامه‌ای را با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور منعقد کرده ایم که برای ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارائه راهکارهای کارآفرینی به آموزشگاه‌ها کمک کنیم.

 

۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان به استان‌ها ابلاغ شد

منوچهر رزمجو معاون سرمایه‌گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: ۴۱ درصد از جمعیت خراسان جنوبی روستایی هستند که ضریب و اعتبارات خوبی برای اشتغال آنان اختصاص یافته است. وی افزود: ۱.۵ میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به منظور تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اختصاص یافته که تاکنون ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان به استان‌ها ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی ۸۵ درصد از سهم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری خود را جذب کرده است و حدود ۲۰ درصد از این عتبارات باقی مانده که کارگروه ملی به دنبال آزادسازی بقیه تسهیلات هستیم.  رزمجو با بیان اینکه تلاش می‌شود هر تسهیلاتی که اختصاص یابد متناسب با مزیت رقابتی و پتانسیل‌های هر منطقه باشد، اضافه کرد: سهم بخش کشاورزی در خصوص اختصاص تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری ۳۵ درصد است که تاکنون در خراسان جنوبی ۵۰ درصد اعتبارات روستایی در بخش کشاورزی آن هزینه شده است که باید در پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری به رعایت بخش‌های اقتصادی توجه شود.

وی  بیان کرد: سهم خراسان جنوبی در بخش تسهیلات فرش و صنایع دستی ۱۰ درصد از منابع بوده که ۳.۱ درصد تسهیلات در این زمینه جذب شده است، در بخش خدمات و فناوری اطلاعات نیز اجازه استفاده از ۱۵ درصد تسهیلات بوده اما خراسان جنوبی ۹ درصد تسهیلات را در این زمینه جذب کرده است. معاون سرمایه‌گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری عنوان کرد: در سال‌های گذشته در بحث یارانه سود تسهیلات به طرح‌های اشتغال یکهزار میلیارد تومان تسهیلات در سطح کشور پرداخت شده که خراسان جنوبی نیز ۵۰ درصد از اعتبارات خود را جذب کرده است.

وی افزود: امسال ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات از محل تفاهم نامه سه جانبه معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری به خراسان جنوبی اختصاص یافته که اگر سرعت جذب افزایش یابد، آمادگی داریم این اعتبارات را برای استان به ۴۰ میلیارد تومان افزایش دهیم.

وی گفت: امسال یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه سود و کارمزد تسهیلات اشتغال روستایی پیش بینی شده که در روستاهای کشور سرمایه گذاری می‌شود. رزمجو با بیان اینکه در بحث بازاریابی فرش و گلیم خراسان جنوبی اقدامات خوبی انجام شده است، اضافه کرد: آمادگی داریم فرش خراسان جنوبی را به هر قیمتی که در شورای قیمت گذاری فرش تعیین می‌شود، خریداری و ظرف ۲۴ ساعت پولش را پرداخت کنیم. وی افزود: در زمینه پرداخت تسهیلات بافندگی فرش هم تا سقف ۱۰ میلیون تومان مشکلی وجود ندارد.

 

خوسف به عنوان شهر ملی مله بافی و خور به عنوان روستای سنگ های زینتی ایران ثبت و ملی شد

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی درخواست بیش از ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در زمینه گلیم بافی، پارچه مله بافی و سنگ‌های تزئینی از دفتر توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را داشت. حسن رمضانی افزود: برای راه اندازی ۵۰ اقامتگاه بوم‌گردی در استان هم به تسهیلات نیاز داریم برای راه اندازی هر اقامتگاه بوم‌گردی حداقل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات نیاز است.

عناوین برگزیده