تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۲
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۴۹۶۸۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان:

قیمت محصولات فولادی با 400 گرم سیب زمینی و پیاز برابری می‌کند

می متالز - مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، احداث صنایع آهن و فولاد را را سرمایه‌بر دانست و گفت:‌ از اکتشاف تا استخراج و در نهایت ایجاد کارخانجات ذوب و ریخته‌گری و نورد برای تولید محصول فولادی، سرمایه سنگینی صرف می‌شود. اما قیمت فروش محصولات فولادی معادل 400 گرم سیب زمینی و پیاز است.
قیمت محصولات فولادی با 400 گرم سیب زمینی و پیاز برابری می‌کند

به گزارش می متالز، اسدالله فرشاد، با بیان اینکه صنعت فولاد پس از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی امید آینده کشور است، اظهار کرد: نفت روزی به پایان خواهد رسید. با توجه به تحریم های سنگین و جدی برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، توجه اساسی و کار در بخش معدن می‌تواند اقتصاد کشور را روی پا نگه دارد.

وی با انتقاد از عدم توجه به پتانسیل‌های معدنی کشور گفت: 65 عنصر از جدول مندلیف در کشور وجود دارد؛ اما تنها روی سنگ آهن، مس، آلومینیوم و سرب و روی کار شده و به سایر عناصر و فلزات قیمتی مانند تیتانیم، کبالت، عناصر فلزی گران قیمت و... توجه نشده است. زیرا به دلیل اتکا به نفت، تا به امروز نیازی احساس نشده، اما ضرورتا به این نتیجه رسیده‌اند که تنها صنعت نفت و فروش نفت جوابگوی نیاز یک کشور نیست.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، صنعت فولاد را اشتغالزا‌ترین صنعت کشور دانست و افزود: در سال رونق تولید، وظیفه دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت برداشتن موانع از سر راه تولیدکنندگان است.

فرشاد، مشکل فعلی بنگاه‌های اقتصادی صنایع آهن و فولاد را توسعه صادرات و نقل و انتقالات پولی توسط سیستم‌های بانکی تحریم شده و انتقال ارز ناشی از صادرات دانست و گفت: تمامی بانک‌های ایرانی در لیست تحریم قرار دارند و این امر بنگاه‌های اقتصادی را برای انتقال ارز به داخل با مشکل روبه‌رو می‌کند. همچنین برای تامین ارز اقلام ضروری تولید و انتقال به خارج مشکل وجود دارد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های معدنی، بورسی هستند و حساب‌های آنها مشخص است تصریح کرد: دولت اجازه دهد ارز در همین صنعتی که بسیار پر مشغله است، برای توسعه و افزایش تولید، ارز حاصل از صادرات برای تامین اقلام ضروری و پروژه‌های توسعه‌ای مصرف شود و این همه در مقابل مسیر توسعه سد ایجاد نکند.

وی دلیل عدم اجرای پروژه افزایش ظرفیت شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در سال گذشته را کمبود منابع ارزی عنوان کرد و افزود: باید سال گذشته پروژه افزایش ظرفیت اجرا می‌شد؛ اما نسوزها کوره و کمپرسورهای جدید پروژه به دلیل نبود منابع ارزی به دست ما نرسید و ارز نیمایی نیز به راحتی تامین نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی  شرکت آهن و فولاد غدیر 800 هزار تن است، افزود: این شرکت برای افزایش ظرفیت مدول 800 هزار تن به یک میلیون 200 هزار تن اقدام کرده و بیشتر تجهیزات آن تامین شده است.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، اظهار کرد:‌ سهامدران شرکت آهن و فولاد غدیر، شرکت چادرملو، هلدینگ صنعت، معدن غدیر و فولاد آلیاژی ایران هستند. خوشبختانه این شرکت در تمام زمان فعالیت خود از سوددهی خوب و موفقیت کافی برخوردار بوده است.

وی با بیان اینکه شرکت آهن و فولاد غدیر در مسیر توسعه گام های اساسی برداشته است، بیان کرد: در برنامه‌های شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، کارخانه فولادسازی پیش بینی شده بود که مقرر شد در قالب پروژه یزد یک و در فولاد آلیاژی ایران اجرا شود. بنابراین برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت به سمت صنایع بالا دست معطوف شد. در این راستا شرکت چادرملو، سهامدار شرکت فولاد شاهرود شد و در شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر برای احداث 2 مگامدول 1.7 میلیون تن و سوپر مگامودول 2 میلیون تنی برنامه ریزی شد.

فرشاد ادامه داد: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در راستای توسعه معادن و صنایع معدنی در بخش معادن فلزی نیز سرمایه‌گذاری کرده و در این راستا فعالیت‌های اکتشافی معدن منگنز در سورگاه جیرفت را به پایان رسانده و پروانه بهره‌برداری به نام شرکت اخذ شده است. همچنین در شهرستان بَردَسکَن کاشمر در استان خراسان محدوده اکتشافی و پروانه بهره‌برداری به نام شرکت گرفته شده است و در کدکن نیز محدوده اکتشافی آهن‌دار به نام خود به ثبت رسانده است.

وی افزود: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان پروژه‌ای با مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حال انجام دارد که این پروژه، ساخت کارخانه گندله سازی در شهرستان بهاباد به ظرفیت 4میلیون تن در سال است.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، با بیان اینکه بهاباد بن بست استان یزد بود، اظهار کرد: با کمک استانداری، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، چادرملو، 120 کیلیومتر از بافق تا بهاباد خط انتقال گاز اجرا و به بهره‌برداری رسیده است، این امر یک خدمت اجتماعی بسیار بزرگ بود. همچنین از بهاباد تا سایت به طول 38 کلیومتر، روستاهای بسیاری در بین راه هستند که در زمستان سال جاری به یمن حضور این سایت از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.

وی ادامه داد:‌ گندله سازی به 30 مگاوات برق احتیاج دارد، این در حالی است که ایستگاه برق بهاباد تنها 15 مگاوات ظرفیت داشت. بنابراین با همکاری اداره برق استان، دو ترانس خریداری و یک ایستگاه اختصاصی احداث شد. همچنین خط انتقال برق از نخلستان به کارخانه به طول 66 کیلومتر توسط شرکت غدیر اجرا شده است که این امر زیربنا توسعه در مهاباد را فراهم کرد.

فرشاد بیان کرد: با سرمایه‌گذاری لازم توانستم این صنعت را در مهاباد اجرا و برای اینکه مصرف آب را بهینه کنیم در بخش‌های تاسیسات سرمایه‌گذاری شد، به طوری که میزان مصرف آب به نصف کاهش پیدا کرد و دو مخزن 13 هزار مترمکعبی بتنی احداث و آب با همکاری شرکت چادرملو از مسیر خط لوله اختصاصی چادرملو با همکاری استانداری به این منطقه آورده شد.

وی از برنامه وصل و توسعه خط راه آهن از ایستگاه بهاباد به شبکه ریلی کشور برای حمل 4 میلیون تن مواد اولیه خبر داد.

وی در خصوص صادرات این شرکت گفت: خوشبختانه در حال حاضر با افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی در ایران عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است. در این شرایط که نیاز به ارز داریم، خوشبختانه اجازه صادرات داده شده است. امیدواریم تا پایان سال سهمی از بازار را فتح و در مسیر توسعه صادرات گام برداریم. در حال حاضر اولین محموله 5 هزار تن در حال بارگیری است و امیدوارم تا پایان سال  حدود 80 هزار تن صادر شود.

عناوین برگزیده