سامسونگ اعلام کرده است در آیندهای نزدیک بازیافت گلکسی نوت7 را آغاز میکند. با این اقدام، بیش از 157 تن فلز که مهمترین آنها مس است، بازیافت میشود. گلکسی نوت7 همان گوشی بدفرجامی است که به بازار نیامده، شرکت مجبور به جمعآوری آن شد. دلیلش هم آتشگرفتن باتری این گوشیهای همراه در دست مشتریان بود. پس از تجزیه و تحلیلهایی که روی این باتریها انجام شد، ردپای مس هم در آتشسوزیها پیدا شد.
پس از آتشگرفتن گلکسی نوت7 شرکت سامسونگ بیانیهای صادر کرد و در آن ضمن عذرخواهی از مشتریان اعلام کرد که در باتریهای آتشگرفته، مس مذاب پیدا شده است. گوشیهای Galaxy Note 7 با باتریهای Li-ion کار میکند که سه قسمت دارند؛ یک الکترود مثبت، یک الکترود منفی و یک لایه فیزیکی سوم که دو قسمت دیگر را از هم جدا میکند. گاهی اوقات تماس الکترودهای مثبت و منفی به اتصال کوتاه درون سلولهای باتری منجر میشود. این اتصال کوتاه باعث ذوب مس داخل گوشی و آتشسوزی شده است.
حدود 5 اونس مس در هر تلفن همراه وجود دارد. این میزان، بیشتر از سایر فلزات موجود در گوشی و حتی بیش از 12درصد وزن کلی هر تلفن همراه است. هرچه تراشههای کامپیوتری پیچیدهتری به گوشیها افزوده میشود، میزان مس در آنها رشد میکند. علت هم در ویژگیهای باورنکردنی مس در انتقال برق است؛ بهطوریکه مس جایگزین آلومینیم در تراشههای رایانهای شده است، که در نتیجه آن سرعت عملیات بسیار بیشتر میشود و دستگاهها نیاز به انرژی کمتری دارند که خود باعث میشود عمر باتریها طولانیتر شود.
حالا «رویترز» در گزارشی در این زمینه نوشته است سامسونگ در روند بازیافت گلکسی نوت7 قصد دارد ماژول دوربین، چیپ و پنل نمایشگر موبایلها را بهصورت سالم بیرون آورده و از آنها بهعنوان قطعات جایگزین در تعمیر دیگر دستگاهها استفاده کند. پس از آن، بازیافت فلزات گرانبها مانند کبالت، مس، نقره و طلا از موبایلها شروع میشود که در تولید دستگاههای جدید بهکار گرفته خواهند شد.
در فرایند بازیابی، سامسونگ با شرکتهای داخلی و خارجی همکاری میکند، اما هنوز نام هیچکدام از آنها بهصورت رسمی اعلام نشده است. البته زیان 5.4 میلیارد دلاری غول تکنولوژی کره با بازیافت گلکسی نوت7 جبران نخواهد شد، ولی حداقل میتوان گفت این شرکت به عهد خود در زمینه توسعه یک صنعت پایدار وفادار است و این گوشی بهگونهای سازگار با محیطزیست، نابود خواهد شد.