به گزارش میمتالز، مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال شرق کشور روز سه شنبه در مراسم رونمایی از نقشه متالوژنی خراسان رضوی گفت: برای نقشه متالوژنی استان دو سال وقت صرف شده و ۹۲ لایه مختلف دارد و تمام مشخصات هر معدن را مشخص می کند.
به گفته جعفر طاهری افزود: برای نقشه ژئوسایتهای استان خراسانرضوی هم دست کم سه سال زمان صرف شده است.
وی ضمن تشریح فعالیتهای یکسال اخیر سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را یک سازمان حاکمیتی دانست که با تولید اطلاعات پایه ضمن کمک به سرمایهگذاری در عرصه ایران زمین ریسک اکتشاف را کاهش داده و سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در مناطق پتانسیل دار تشویق میکند.
به گفته طاهری آثار و تولیدات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در شصت سالی که از تاسیس این سازمان گذشته گواه این مدعاست.
وی همچنین بر عرضه صحیح اطلاعات اولیه در این سازمان تاکید کرد و از سرمایهگذاران خواست از این اطلاعات در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور استفاده مطلوب داشته باشند.
در ادامه رئیس اداره ژئومتیکس ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی خراسان رضوی هم در خصوص نقشه متالوژنی استان گفت: در این نقشه تیپهای کانیسازی معادن مشخص شده و اینکار باعث میشود بتوانیم جاهایی که پتانسیلهای معدنی دارند را شناسایی کنیم.
ریحانه احمدی روحانی افزود: همه این اطلاعات به علاقهمندان به سرمایهگذاری و همچنین اکتشاف، استخراج و کاهش هزینهها کمک میکند.
همچنین کارشناس ژئومورفولوژی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال شرق هم در مورد ویژگیهای نقشه ژئوسایتهای استان گفت: در مرحله نخست تهیه این نقشه پراکندگی ژئوسایتهای استان در بخشهای پدیدههای آذرین و دگرگونی، زمینساخت، رسوبشناسی، چشماندازهای زمینشناختی، زمینشناسی فرهنگی، زمینشناسی مهندسی و نمونههای زمینشناختی مشخص شده است.
شیوا عباسیان افزود: در مراحل بعدی و توسعه نقشه ژئو سایتهای خراسان رضوی به صورت اپلیکیشن موبایلی در اختیار علاقهمندان و توریستها قرار میگیرد تا بتوانند محورهای گردشگری را بر اساس پدیدههای جالب زمینشناسی بازدید کنند.
در ادامه این نشست از نقشه متالوژنی و تیپ کانسارهای معدنی استان خراسان رضوی که در یکسال اخیر توسط کارشناسان این ادارهکل تهیه شده، به همراه نقشه ژئوسایتهای استان و ۵ نقشه زمینشناسی با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسانرضوی رونمایی شد.
مهندس محمدرضا مسفروش اهمیت این نقشه و سایر نقشههایی که رونمایی میشود را قابل توجه دانست و از تلاش کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و دکتر طاهری و همکاران ایشان که سهم بسزایی در شناسایی قابلیتهای اکتشافی و معدنی استان داشتهاند، تشکر کرد.
وی همچنین فرصت ارائه خدمات فنی و مهندسی کارشناسان را در کشور افغانستان یادآور شد و بر استفاده از ظرفیتهای موجود مخصوصا قابلیتهایی قابل ارائه در ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق تاکید کرد.
لازم به ذکر است؛ نقشه متالوژنی تهیه شده، ارائهدهنده الگوی اکتشاف مواد معدنی در مناطق مختلف استان است و متخصصان علوم زمین میتوانند بر اساس تلفیق پنج پارامتر شامل اطلاعات راستای گسلها ، سن و جنس سنگهای دربرگیرنده با نوع ماده معدنی و تیپ آنها به الگوی اکتشاف منطقهای ماده معدنی خاص دست یابند. به عبارت بهتر کارشناس اکتشاف اگر بتواند ارتباط منطقی بین این پنج پارامتر برقرار کند میتواند ماده معدنی مورد نظر را در گسلهای با راستای مشابه با سن و جنس مشابه جستجو و اکتشاف کند. بنابراین در گسلهای با راستای یکسان و دیگر ویژگیهای مشابه میتوان اکتشاف مواد معدنی مورد نظر را انتظار داشت.