تاریخ: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۰۵
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۵۰۴۴۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
شناوری کانون‌های تورمی بورس تهران

نقشه نیمروز بورس شنبه(26 مرداد)

می متالز - بورس تهران پس از تجربه رشدی همه‌جانبه در روز چهارشنبه، معاملات امروز را در فضایی نسبتا آرام آغاز کرد. موج شناسایی سود که از همان ابتدا بر دوش سهام سنگینی می‌کرد، قیمت‌ها را در نیمه دوم معاملات وادار به عقب‌نشینی از سقف روزانه کرد و متعاقبا مجال ماندن شاخص کل در کانال 262 هزار واحد را نداد. با وجود انتقال محور تقاضا به روی سهام خودرویی اما تورم دارایی‌ها همچنان بیشترین جذابیت را نزد بورس‌بازان دارد.
نقشه نیمروز بورس شنبه(26 مرداد)

به گزارش می متالز، موج موقتی از تقاضای قوی که روز چهارشنبه در بورس تهران  پدیدار شد، طی معاملات امروز عقب نشست و بازار کماکان بر همان مدار و با همان الگو در حال پیش‌روی است. چهارشنبه هفته گذشته عقب‌نشینی آشکار آمریکا در پیکار تجاری با چین، سیگنال‌های مثبت خود را به بورس تهران هم فرستاد و پس از حدود دو هفته شاهد تقویت فراگیر قیمت‌ها به ویژه در سهم‌های کالایی بودیم. اما این تاثیر در سهام کالایی توام با احتیاط بود. دلیل این امر، فضای کلی حاکم بر بازار جهانی و واهمه‌های فعالان بازارها از رکود اقتصاد جهانی است که قیمت مواد خامی چون نفت و فلزات را در معاملات روز پایانی هفته مجددا تحت فشار گذاشت.

تغییر گرای نقدینگی به سمت خودرویی‌ها

هفته قبل عامل بخشی از تحرکات مثبت بورسی شایعات مرتبط با تجدید ارزیابی‌ها بود که به طور خاص، غول‌های مخابراتی را با صف‌های خرید مواجه ساخت و دیگر گروه‌های متوسط بورسی را با همین بهانه پیش برد.  با وجود انتقادات فراوانی که به رویکرد اهالی بورسی در خصوص ارزشگذاری غیرتحلیلی برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها می‌شود، اما همچنان این رویکرد به وجه غالب معاملات سهام بدل شده است.

امروز هم گروه خودرو با همین بهانه در مرکز توجه سهامداران قرار گرفت و صف‌های خرید پررنگی را فراروی خود مشاهده کرد. علاوه بر نماد «خودرو» و زیرمجموعه‌های این غول خودرویی، جو مثبت حاصل از تجدید ارزیابی‌ها به سایر نمادهای این گروه سرایت کرد و بخش اصلی جریان نقدینگی را جذب کرد.

این اتفاق در شرایطی رقم می‌خورد که بزرگان این صنعت همچنان با زیان‌های سهمگین دست و پنجه نرم می‌کنند و در سایه تحریم‌ها به لحاظ عملیاتی در شرایط مطلوبی قرار ندارند. با وجود این، شایعه تجدید ارزیابی دارایی‌ها که از سال گذشته مهمترین عامل رشد قیمت در سهام خودرویی بوده، بار دیگر با فشار ریسک‌ها بر سهام بنیادی مورد توجه بورس‌بازان قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد دو عامل در ایجاد چنین آرایشی در بورس تهران اثرگذارند. از یک طرف، تضعیف سیستماتیک سهام بنیادی با مداخلات دولت(محدودیت صادرات، قیمت‌گذاری‌های دستوری) و همچنین فشار حاکم بر بازار جهانی به واسطه جنگ تجاری، موجب موجب عقب‌نشینی تقاضا در جبهه‌های توانمند بازار شد. از طرف دیگر، ضعف تحلیلی و تسلط گفتمان‌های تورم‌محور بر جو عمومی بورس تهران نیز سهم‌های زیان‌ده را در نظر بسیاری از معامله‌گران جذاب کرده است.

صعود خستگی‌ناپذیر چابک‌سواران

با وجود عقب‌نشینی شاخص کل به محدوده صفر تابلو، شاخص هم‌وزن روند صعودی خود را با تحرکات مثبت در سهام کوچک و متوسط بورسی تداوم بخشید. به نظر می‌رسد یکی از عوامل موثر بر شکاف فزاینده بازدهی بین دو نماگر اصلی، موضوع حذف دلار موسوم به 4200 تومانی از چرخه قیمت‌گذاری اقلام ضروری باشد. تاثیر این موضوع را می‌شود مشخصا در تداوم رشد ارزش سهام گروه ماشین‌آلات، تعداد کثیری از نمادهای دارویی و مثبت بودن شاخص سهام غذایی و قندی مشاهده کرد. البته استقبال قابل توجه بورس‌بازان از سهام سیمانی را هم باید در راستای مساله افزایش نرخ ملاحظه کرد.

عناوین برگزیده