تاریخ: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۳:۴۶
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۵۰۷۰۵
سرویس خبر : انرژی

اقدامات عراق برای افزایش ظرفیت صادرات نفت

می متالز - دو عامل، توسعه فوری زیرساخت‌های بیمار و ناکافی صادرات عراق را بیش از پیش الزامی می‌کند.
اقدامات عراق برای افزایش ظرفیت صادرات نفت

به گزارش می متالز، اول شرایط خلیج‌ فارس و تهدیدهای امنیتی که در آن وجود دارد است و دوم رشد مداوم صادرات نفت از طرف عراق است. به گزارش اویل‌پرایس، کل فروش نفت عراق در ماه جولای که شامل نفت اقلیم کردستان هم می‌شود، به‌طور میانگین 4.007 میلیون بشکه در روز بوده که 3.946 میلیون بشکه بیشتر از ماه قبل است و به رکورد 4.159 میلیون بشکه در روز دسامبر سال گذشته نزدیک می‌شود.

ریچارد ملینسونف تحلیلگر ارشد انرژی در مرکز مشاوره انرژی اسپکتس لندن گفت اگر صادرات عراق حدود ۴ میلیون بشکه در روز باقی بماند، زیرساخت‌ها می‌توانند تا حدی جوابگو باشند؛ ولی هرگونه افزایش تولید با این زیرساخت‌ها ممکن نیست.

این شرایط جلوی استراتژی اصلی عراق برای افزایش درآمد از طریق افزایش تولید تا 6.2 میلیون بشکه در روز را تا پایان ۲۰۲۰ و ۹ میلیون بشکه در روز را تا پایان ۲۰۲۳ می‌گیرد. به گفته این تحلیلگر «تمام تلاش‌ عراق برای صادرات غیر از نفت کردستان بر تاسیسات بصره در جنوب متمرکز شده است، یعنی انتقال نفت از طریق خلیج‌فارس که آن را در مرکز مشکلات امنیتی موجود بین آمریکا و عراق قرار می‌دهد.» نفت عراق برای رسیدن به بصره از خط لوله‌های داخلی عبور می‌کند که معمولا آسیب دیده‌اند و احتیاج به تعمیر فوری دارند.

بعد نفت به ایستگاه اصلی صادرات می‌رود و در آنجا ذخیره و مخلوط می‌شود. وی تاکید کرد: «در اینجا دوباره سرمایه‌گذاری کافی وجود نداشته و نفت بیشتر از حد فعلی را تحمل نمی‌کند. یعنی تولید نفت باید در همان میادین نفتی باقی بماند. این وضعیت جلوی رونمایی از نفت‌گرید جدید عراق را می‌گیرد. این نفت قرار است به نفت سنگین ونفت سبک بصره اضافه شود.

 اگر عراق نتواند نفت را با امنیت کامل از طریق بندر بصره در جنوب به خاطر تنش ایران و آمریکا یا از طریق شمال به خاطر تنش‌های ایجاد شده توسط اقلیم کردستان صادر کند، تنها می‌تواند مقادیر محدودی از نفت را از طریق غرب و با استفاده از کامیون‌های نفتکش به ایران بفرستد. عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق گفت دولت در فکر مسیرهای صادرات نفت از طریق قلمروی سوریه و اردن است.

با توجه به شرایط امنیتی سوریه این گزینه هم تا چند سال آینده امکان‌پذیر نخواهد بود. ولی این طرح همچنان باقی است و خط لوله‌ای به طول ۸۰۰ کیلومتر از کرکوک به بانیاس در سوریه کشیده خواهد شد که ظرفیت اولیه آن 0.3 میلیون بشکه در روز خواهد بود.

در حال حاضر مسیر اردن قابل اجراست. عراق علاقه‌مند به این کار است و اردن هم چراغ سبز نشان داده، ولی هنوز هیچ گزارشی از آغاز عملیات منتشر نشده است.

به گفته یک مقام وزارت نفت عراق پروژه اردن در شورای وزیران به رای گذاشته شده و با آن موافقت شده است و قرار است روزانه یک میلیون بشکه نفت عراق به بندر عقبه فرستاده شود. عراق در حال حاضر در حال بررسی پیشنهادهای سرمایه‌گذاری از طرف شرکت‌های بین‌المللی است که قرار است این خط لوله را در ازای درصدی که برای هر بشکه صادر شده دریافت می‌کنند، بسازند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین