تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۵۸
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۵۱۷۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تداوم سریال رکوردشکنی‌های بورس

نقشه نیمروز بورس شنبه(2 شهریور)

می متالز - بورس تهران در گرماگرم انتشار گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها در حال تاخت‌وتاز به سمت مرزهای جدید است. شاخص کل امروز نیز حدود 4 هزار واحد دیگر ارتفاع گرفت و در ادامه رکوردشکنی‌های سریالی، خود را به سطح بی‌سابقه 270 هزار واحد نزدیک کرد.
نقشه نیمروز بورس شنبه(2 شهریور)

به گزارش می متالز، طیف گسترده‌ای از سهم‌ها در معاملات امروز ضمن برخورداری از صف خرید، رشدهای حداکثری را ثبت کردند. با وجود این، فشار بازار جهانی بر غول‌های کالایی عقبگرد تقاضا را در این گروه‌ها به دنبال داشت.

بازار سهام در جریان دادوستدهای امروز سیمای سراسر سبزپوشی از خود به نمایش گذاشت. شاخص کل با هجوم سرمایه‌ها به بورس تهران 1.5 درصد دیگر افزایش یافت و با رشد تقریبا 4 هزار واحدی تا آستانه ورود به کانال 270 هزار واحد پیش رفت. ثبت رکورد جدید برای  شاخص کل در معاملات امروز مرهون تقویت قیمت در 87 درصد از تعداد کل نمادهای بورسی است. در این رشد دسته‌جمعی بسیاری از نمادها با استقبال چشمگیر اهالی سهام در سقف مجاز قیمتی دادوستد می‌شوند. البته همچنان گروه‌های کوچک‌تر بازار با شدت بیشتری در مسیر صعودی در حال حرکت هستند. ثبت جهش 2.5 درصدی برای شاخص هم‌وزن، تفاوت مقیاس رشد در صنایع کوچک و بزرگ را به خوبی نشان می‌دهد.

جبهه نفوذناپذیر تقاضا

چنان که گفته شد ارزش بخش زیادی از سهام بورسی با تقویت همه‌جانبه تقاضا رشد قابل توجهی را در معاملات امروز به ثبت رسانده‌اند. اگر به بیان آماری بخواهیم بگویم بیش از 40 از درصد از سهم‌های بورسی در جریان معاملات امروز بازدهی بالای 4 درصد را تجربه کردند و یک-سوم از تعداد کل نمادهای بورسی نیز با صف‌های طولانی خرید تا لحظات پایانی معاملات، دست به دست شدند. علاوه بر ارزش 300 میلیارد تومانی صف‌های خرید در بیش از 100 نماد، ارزش معاملات خرد هم از متوسط دو ماه گذشته بیش از 40 درصد افزایش داشت. از این منظر، می‌توان این موج فراگیر را حاصل ورود دوباره نقدینگی سرگردان به بازار، آن هم در آستانه انتشار گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها دانست.

از روز گذشته شمار معدودی از شرکت‌های از نحوه عملکرد خود در مرداد پرده برداشتند و این روند به صورت فزاینده‌ای طی سه روز آتی ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه بر تشدید جریان اطلاعات در بازار که به طور سنتی تقاضای قابل ملاحظه‌ای را جذب می‌کند، می‌توان به طرح بهانه‌های دیگر برای رشد طیف زیادی از سهم‌ها اشاره کرد که به طور کلی ذیل سه عنوان دسته‌بندی می‌شوند: گردش اخبار مرتبط با فروش دارایی‌های متورم‌شده در برخی شرکت‌ها، جذابیت افزایش سرمایه و از طرف دیگر، استقبال پیشدستانه از آزادسازی قیمت کالاهای ضروری از بند دلار 4200 تومانی. بازتاب این اخبار در فضای عمومی بازار را به طور خاص می‌توان در گروه‌هایی نظیر ساختمان‌سازی‌ها، خودرویی‌ها، بانکی‌ها، دارویی‌ها و غذایی‌ها و دیگر سهم‌های پرتقاضای امروز دید.

از طرف دیگر، ناامیدی اهالی بورسی از روند قیمت‌های جهانی منجر به عقب‌‌نشینی محسوس در سهام کالایی، به خصوص در غول‌های گروه فلزات شده است. فشار جنگ تجاری نه تنها باعث خروج سرمایه‌ها از سهم‌های بزرگ می‌شود بلکه جریان نقدینگی به سمت گروه‌هایی با توان ناچیز برای جذب پول هدایت می‌کند.  همزمان با این اتفاق احتمال تشکیل حباب در مناطق مستعد بورسی بالا رفته و زنگ‌های هشدار را از سوی تحلیلگران بنیادی به صدا درآورده است. با وجود این، خوش‌بینی زیاد و اشتیاق برای خرید زمینه‌ساز غفلت اهالی سهام از شرایط بنیادی در برخی گروه‌ها شده است.

تشدید فشار بر سهام کالایی

در جو سراسر مثبت بازار طی معاملات امروز، نام غول‌های گروه فلزات یعنی «فولاد» و «فملی» به عنوان موانع رشد بیشتر شاخص به چشم می‌خورد. ریشه‌های فشار بر این بزرگ نه عملیاتی داخلی ضعیف، بلکه دورنمای تیره‌وتار بازار جهانی با گسترش جبهه‌های جنگ تجاری خاصه از روز گذشته است. چین روز گذشته در اقدامی تلافی‌جویانه بر 75 میلیارد از کالاهای آمریکا تعرفه وارداتی 5 تا 10 درصدی بست و موج سنگینی از ریزش را در بازارهای جهانی ایجاد کرد. البته این اقدام چین از سوی رئیس جمهور آمریکا بی‌پاسخ نماند. با واکنش ترامپ که اثر آن احتمالا در بازگشایی هفتگی بازار جهانی نمایان خواهد شد، سهام کالایی بورس تهران فشار مضاعفی را تحمل و در دامنه منفی قیمت معامله شدند. البته جو مثبت بازار مانع از افت معنادار در این طیف از نمادها شد.

عناوین برگزیده