تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۳۸
بازدید: ۵۱۶
کد خبر: ۵۱۷۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در حاشیه بازار؛

معاملات در قبضه سه نماد بانکی/ «غیوان» و «توسعه» دو روی سکه بازار پایه را نشان دادند

می متالز - در روزی که شاخص کل خود را به مرز ۲۷۰ هزار واحد رساند، نماد‌های بازار پایه کولاک کردند و حقوقی‌ها به سه نماد بانکی "نه" گفتند.
معاملات در قبضه سه نماد بانکی/ «غیوان» و «توسعه» دو روی سکه بازار پایه را نشان دادند

به گزارش می متالز به نقل از واحد سنجش و راه حل های رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، شاخص کل بورس تهران در اولین روز کاری شهریور ماه، رکورد تازه ای ثبت کرد و با جهش 3859 واحدی، تا مرز 270 هزار واحد خود را نزدیک کرد.

در حالی که انتظار می رفت با کاهش قیمت‌های جهانی فلزات اساسی، مواد معدنی و نفت، شاهد افت شاخص ها باشیم اما؛ قیمت ها باز هم گام در مسیر صعود گذاشتند و به این ترتیب، بازدهی هفتگی شاخص کل به 3.3 درصد رسید و در بازه زمانی ماهانه، رشد 9 درصدی داشته است.

بر این اساس، 565 نماد معاملاتی با رشد قیمت همراه شدند و تنها 119 نماد افت قیمت را تجربه کردند.

با افزایش سرمایه سنگینی که مدتی قبل بانک تجارت انجام داد، این سهم در بازار سرمایه بالاترین میزان حجم معاملات را درون خود جای داده است. در معاملات امروز نیز «وتجارت» با داد و ستد 1.4میلیارد سهم، به تنهایی 21 درصد از حجم کل معاملات بازار سرمایه را به خود اختصاص داد و پس از آن، «وبصادر» 10 درصد و «وپاسار» 4 درصد معاملات را شامل شدند. در واقع، 35 درصد از کل معاملات در سه نماد بانکی ثبت شد. 

بیشترین رشد قیمت در سهام «غیوان» رخ داد که پس از یک ماه توقف نماد، امروز با جهش جالب توجه 79 درصدی بازگشایی شد. دیگر نماد بازار پایه‌ای «بتک» نیز پا به پای «غیوان» حرکت کرد و 79 درصد بر قیمت خود افزود. البته این که این موضوع به تأیید ناظر بازار برسد یا خیر، در هاله ای از ابهام قرار دارد. «دحاوی» سومین نماد پربازده دومین روز شهریور ماه بود.

از سوی دیگر، سهامداران «توسعه» افت قیمت 12 درصدی را متحمل شدند و «نتوس» رتبه دوم زیان‌ ده‌ ترین سهم روز را به نام خود ثبت کرد. «کایتا» نیز در جایگاه سوم ایستاد. به این ترتیب، همان‌گونه که بازار پایه‌ای ها صدرنشین پربازده‎ترین ها بودند، در فهرست زیان‌ده‌ترین ها نیز در صدر مجلس می نشینند.

در نگاه کلان، «صنعت دستگاه های برقی» رشد شاخص حدود 10 درصدی داشت و «کاشی و سرامیک» و «محصولات غذایی» دیگر صنایعی بودند که عملکرد مطلوبی از خود برجای گذاشتند. شایان ذکر است که در معاملات امروز تنها 4 گروه شامل «محصولات چرمی»، «استخراج سایر معادن»، «منسوجات» و «محصولات کامپیوتری» با افت شاخص مواجه شدند و باقی صنایع روز خوبی را پشت سر گذاشتند.

نگاهی به معاملات نشان می دهد که حقوقی ها به نماد «اخابر» توجه ویژه ای دارند و «وسینا» و «فاراک» دیگر نمادهایی هستند که حقوقی ها بیش از آن که فروشنده باشند، میل به خرید داشتند.

در طرف مقابل، این قشر از معامله گران به «وبصادر» یک "نه" بزرگ گفتند و بیش از 416 میلیون از سهام تحت تملک خود را به حقیقی های بازار واگذار و برآیند خروج را در این سهم ترسیم کردند. در دو نماد بانکی دیگر، «وتجارت» و «وپاسار» نیز شرایط به همین گونه بود و حقوقی ها در طرف عرضه ایستادند.

نسبت حجم معاملات روزانه به میانگین یک ماه اخیر نشان می دهد که سهام «ثاخت» امروز حدود 8 برابر بیش از یک ماه اخیر بین سهامداران داد و ستد شد. حجم معاملات در نمادهای «خعمرا» و «نوین» نیز با رشد قابل ملاحظه ای همراه شده است.

در میان صنایع، شاهد رشد حجم معاملات و داد و ستد سهام در «سیمانی ها» هستیم. صنایع «انبوه سازان» و «خودرو» نیز در زمره صنایع با حجم معاملات مشکوک قرار دارند.

در بازارهای موازی شاهد افت بسیار اندک نرخ دلار بودیم و البته سکه طرح جدید و طلای گرمی 18 عیار با رشدی کمتر از یک درصد همراه شدند.

پیش بینی بازار فردا


با توجه به رشد شدید شاخص کل در روز جاری، به نظر می رسد بازار فردا کمی با احتیاط پیش رود و دیگر خبری از جهش چند هزار واحدی نباشد. از سوی دیگر، حرکت آرام نرخ ارز در کانال نزولی سیگنال منفی دیگری است که به بازار سرمایه مخابره می شود.

وضعیت بازارهای جهانی فلزات و نفت نیز در این امر دخیل هستند. در هر صورت به نظر می رسد باید در خرید و فروش ها جوانب احتیاط را رعایت کرد. البته در این بین، خبرهای خوبی از مذکرات ظریف با مکرون به گوش می رسد که تحقق وعده های طرف اروپایی می تواند محرک دیگری برای رشد بازار سهام باشد.

عناوین برگزیده