تاریخ: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۴۶
بازدید: ۴۳۷
کد خبر: ۵۴۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

عرضه‌های صادراتی سنگ آهن فروش نرفت

می متالز - بازار جذاب سنگ آهن صادراتی کشور طی یکی 2 ماه اخیر دچار افت شده است و حتی مشاهده شده که با وجود تقاضا، سنگ آهن عرضه شده معامله نمی‌شود و این ماده معدنی بدون معامله رینگ صادراتی را ترک می‌کند. از ابتدای مرداد ماه تا کنون سنگ آهن 2 بار در رینگ صادراتی عرضه شد، اما به‌دلیل عدم جذابیت قیمتی برای متقاضیان معامله نشد.
عرضه‌های صادراتی سنگ آهن فروش نرفت

بازار سنگ آهن برای معامله‌گران همواره جذاب است؛ چرا که چین همواره از مهم‌ترین مشتریان ثابت سنگ آهن صادراتی ایران بوده است و هیچ گاه روند واردات این کشور به اقتضای تقاضای عظیمی که دارد، متوقف نشده است. هر چند که طی سال‌های اخیر نوسانات قیمت سنگ آهن در بازار چین بسیار شدید بوده است؛ اما روند واردات سنگ آهن به چین طی سال‌های اخیر همواره رو به افزایش بودهو ایران نیز پای ثابت صادرات سنگ آهن به چین محسوب شده است.

بخشی از صادرات سنگ آهن ایران از طریق تولیدکنندگان و به‌طور مستقیم به چین انجام می‌شود و بخش کمتری از آن از طریق بورس کالا صورت می‌گیرد. از ابتدای سال جاری تا کنون نیز از سوی شرکت‌های تولیدکننده چندین مرتبه سنگ آهن دانه‌بندی در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه شد و در این رابطه نیز معاملاتی صورت گرفت؛ اما طی یک ماه اخیر یعنی در مرداد ماه، 2 نوبت عرضه سنگ آهن در رینگ صادراتی ناکام ماند. حتی با وجود موجود بودن متقاضی و چندین برابر بودن میزان تقاضا نسبت به عرضه، هیچ معامله‌ای صورت نگرفت. در حقیقت اگر قیمت سنگ آهن عرضه شده و نیز قیمت پیشنهادی مورد بررسی قرار گیرند، مشخص می‌شود که قیمت عرضه سنگ آهن بیش از قیمت پیشنهادی بوده است و بر این اساس معامله‌ای صورت نگرفت.

نمودار 1 نشان می‌دهد که از ابتدای مرداد ماه تا کنون 275 هزار تن سنگ آهن دانه‌بندی در 3 نوبت در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن حدود 825 هزار تن تقاضا وجود داشت. اما در نهایت 110 هزار تن از سنگ آهن عرضه شده مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت. هر 3 نوبت عرضه نیز توسط مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران صورت گرفت.

همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد، در 2 نوبتی که سنگ آهن مورد معامله قرار نگرفت، قیمت عرضه حدود 6 دلار بر هر تن بیشتر از قیمت تقاضا بود و در نهایت هیچ یک از طرفین معامله بر سر قیمت نهایی به توافق نرسیدند. البته ناگفته نماند که دورنمای سنگ آهن با توجه به نوسانات اخیر قیمت چندان مشخص نیست و همچنین نباید از جذاب بودن صادرات سنگ آهن نیز چشم‌پوشی کرد. نکته دیگر در مورد معامله مرداد ماه سنگ آهن این است که 110 هزار تن سنگ آهن معامله شده، دارای قیمت 36 دلار بر هر تن بود، در حالی که قیمت عرضه‌های بدون معامله 26 و 36 دلار بود. بنابراین این معاملات نیز از لحاظ قیمتی می‌توانست صورت گیرد. اما در نهایت معامله‌گران از خرید سنگ آهن به‌دلیل نوسانات اخیر و مشخص نبودن آینده این ماده معدنی سر باز زدند تا سنگ آهن صادراتی جزء معدود محصولاتی باشد که رینگ صادراتی بورس کالا را بدون متقاضی ترک می‌کند.

عناوین برگزیده