تاریخ: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۱۲
بازدید: ۲۲۷
کد خبر: ۵۵۳۶۱
سرویس خبر : آهن و فولاد

سومین قطب فولاد کشور را بیشتر بشناسیم

می متالز - شرکت فولاد هرمزگان دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب، در کنار خلیج فارس در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار در ۱۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس واقع شده است. با وجود این شرکت استان هرمزگان به قطب سوم فولاد کشور تبدیل شده‌است.
سومین قطب فولاد کشور را بیشتر بشناسیم

به گزارش می متالز، سومین قطب فولاد کشور امروز فولاد هرمزگان است. دسترسی به  آب‌های آزاد، مواد اولیه، گاز طبیعی، حمل‌ونقل ریلی موجب شده‌ که این مجتمع فولادی از موقعیت برتر در بین برخوردار باشد و امکان صادرات و توسعه را در بین فولادی‌های برتر بیش‌ از سایرین داشته باشد.

استان هرمزگان در جنوب ایران و در شمال تنگه هرمز قرار دارد. کرانه‌های این استان در شرق با دریای عمان و در غرب با خلیج‌فارس مجاورت دارند.

شرکت فولاد هرمزگان دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب، در کنار خلیج فارس در زمینی به مساحت ۹۵ هکتار در ۱۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس واقع شده است. با وجود این شرکت استان هرمزگان به قطب سوم فولاد کشور تبدیل شده‌است.

موقعیت ژئو استراتژیک فولاد هرمزگان

از ویژگی‌های این شرکت مجاورت با آب‌های خلیج فارس جهت دسترسی آسان به آب‌های آزاد، نزدیکی به مخازن عظیم گاز عسلویه، مجاورت با ذخایر سنگ آهن گل‌گهر، مجتمع بندری شهید رجایی و حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی است.

 

فولاد هرمزگان از بدو تاسیس تا کنون

طرح احداث یک مجتمع عظیم فولادی در سال ۱۳۷۸ در استان هرمزگان در در دستور کار شورای اقتصاد مطرح و پس از تایید مراحل اجرایی بزرگترین پروژه وزارت صنعت معدن و تجارت شامل خاکبرداری، بتن ریزی، ساخت اسکله‌های عظیم فولادی و هزاران تن مصالح و تجهیزات مورد نیاز دیگر در سال ۱۳۸۵ آغاز شد.

 

واحد احیاء مستقیم با ظرفیت سالانه ۱۶۵۰ هزار تن آهن اسفنجی

واحد احیاء مستقیم (کارخانه آهن‌سازی) با ظرفیت سالانه ۱۶۵۰ هزار تن آهن اسفنجی در مدت ۳۲ ماه با تلاش بی‌وقفه متخصصان و صنعتگران داخلی که در نوع خود یک رکورد بی‌نظیر ساخت در کشور است اجرا و در مهر ماه ۱۳۸۷ وارد فاز راه‌اندازی سرد و در اسفند ماه همان سال با حضور رئیس جمهوری راه‌اندازی شد.

نخستین ذوب کوره قوس الکتریکی

در سال ۱۳۸۹ واحد فولاد‌سازی نیز وارد فاز تست گرم شد و دردر مرداد ماه همان سال نخستین ذوب کوره قوس الکتریکی و در ۲۶ فروردین ماه سال ۱۳۹۰ نخستین تختال آزمایشی شرکت فولاد هرمزگان تولید شد.

 

ظرفیت اسمی فولاد هرمزگان

شرکت فولاد هرمزگان دارای ظرفیت اسمی ۱.۵ میلیون تن تختال(اسلب) به ضخامت ۲۰۰ و ۲۵۰ میلی متر، عرض ۹۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی متر و طول ۶۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ میلی متر می‌باشد. همچنین این شرکت قادر به تولید محصولات میانی از قبیل یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال، ۹۰ هزار تن آهک در سال، ۷۵۰۰ نرمال متر مکعب اکسیژن بر ساعت، ۱۸۰۰۰ نرمال متر مکعب بر ساعت نیتروژن و ۱۲۰ نرمال متر مکعب بر ساعت آرگون است.

 

تامین بازار بر اساس اصول مشتری مداری

شرکت فولاد هرمزگان با برخورداری از آخرین دستاوردهای پیشرفته صنعت فولاد و با بهره‌مندی از نیروهای انسانی متخصص و مجرب، بنا دارد محصولات تولیدی خود را بر اساس روش مشتری محوری و درخواست مشتری به بازارهای داخل و خارج از کشور عرضه نماید.

 

اشتغال پایدار

فولاد هرمزگان با سرمایه‌گذاری ۱۳۰۰۰ میلیارد ریال در این شرکت زمینه اشتغال پایدار ۱۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۶ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم شده که با اجرای طرح توسعه این میزان به تعداد ۳ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۱۲ هزار نفر غیرمستقیم افزایش می‌یابد.

 

فولاد‌های تولیدی فولاد هرمزگان

فولادهای تولیدی در شرکت فولاد هرمزگان عمدتاً فولادهای کربنی برای کاربرد رول و ورق به صورت نورد گرم و سرد است.

تختال‌های تولیدی این شرکت در خط نورد گرم، عمدتاً برای کاربری پروفیل سازی، لوله‌های آب، نفت و مخازن تحت فشار و قطعات سنگین فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ورق‌های تولیدی در نورد سرد جهت کاربری ورق بدنه خودرو، بدنه لوازم خانگی از جمله یخچال، بخاری و همچنین کاربردهای ویژه مانند ورق‌های قلع اندود و گالوانیزه می‌باشد.

 

محصولات فولاد هرمزگان

محصولات فولاد هرمزگان مطابق با استانداردهایی نظیر ISIRI (استاندارد ملی ایران)، ASTM،SAE/AISI،API (امریکا)، Bs (انگلستان)، DIN (آلمان)، EN (بین‌المللی)، JIS (ژاپن) و ISG (استاندار داخلی) تولید می‌شود.

 

ویژگی‌های منحصر به فرد فولاد هرمزگان

  • استفاده از سیستم کنترل آلودگی Dog House جهت کنترل و کاهش آلودگی برای نخستین بار در کشور
  • وجود یکی از پیشرفته‌ترین آب شیرین کن‌های جنوب کشور جهت استفاده از آب دریا در فرآیند تولید
  • تولید عریض‌‌ترین تختال کشور به عرض ۲۰۰۰ میلی متر جهت تولید لوله‌های انتقال نفت و گاز
  • امکان تولید تختال به دو ضخامت ۲۰۰ میلی متر و ۲۵۰ میلی متر به منظور تنوع تولید و کسب جایگاه برتر در بازار
  • تولید فولادهای پر کربن برای تولید فولاد هایی با استحکام بالا
  • تولید سنگین‌ترین تختال کشور به وزن ۴۶ تن
  • استفاده از کوره آهک پزی عمودی دوقلو
  • بالاترین سرعت ریخته گری تختال در کشور، حداکثر ۱.۶ متر بر دقیقه به منظور افزایش راندمان تولید
  • استفاده از سیستم ۹۵ درصد شارژ اسفنجی (امکان نگهداری ۶۰ تن مذاب در کوره) که عدم وابستگی به نوسانات بازار قراضه از مزیت‌های آن است
  • عدم نیاز به پاتیل سرباره و تخلیه سرباره بر روی زمین جهت حذف زمان انتظار پاتیل و افزایش راندمان
  • وجود خط ریخته گری عمودی قوسی جهت تولید فولادهای کیفی، افزایش تولید ذوب با کیفیت بالا و کاهش ناخالصی ها
  • امکان تغییر عرض در هنگام ریخته گری جهت کاهش زمان آماده‌سازی و افزایش تولید
  • یکی از پیشرفته‌ترین ماشین ریخته گری و تمام اتوماسیون جهت تولید تختال
عناوین برگزیده