به گزارش می متالز، امیدعلی پارسا در گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه در نظام مالیاتی کشور باید مانند همه دنیا، خوداظهاری محور شود، گفت: باید فضایی فراهم شود که بهلحاظ اداری و اجرایی، همه مودیان مالیاتی صادقانه مطابق مقررات، خوداظهاری کنند و مالیات خود را بپردازند.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته تحت عنوان طرح جامع امور مالیاتی، گامهایی در این راستا برداشته شد، ولی ما هنوز به ریزداده مبنا کردن نظام مالیاتی نرسیدهایم.
پارسا درخصوص نصب و راهاندازی سامانه پایانههای فروش در مطبهای پزشکان افزود: هماهنگی و تفاهمی با نظام پزشکی کشور شده است، اما در همان گامهای نخست، شرکتهای تولیدکننده کارتخوان آماده نبودند که در پی آن بحث آماده نبودن زیرساختها مطرح شد، اما پس از آن تا تاریخ ۱۵ شهریور ماه همه زیرساختها آماده شد.
پارسا گفت: فقط یک ربع عزم و اراده میخواهد که پزشکان به سامانه امور مالیاتی متصل شوند و ثبتنام کنند و تاکنون حدود ۲۰ درصد یا همان ۱۵ هزار نفر به سامانه متصل شدهاند، اما انتظار ما بیش از این ارقام است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه برنامه به سهم ۸ درصد مالیات مردمی از درآمدهای دولت اشاره و اضافه کرد: در دیگر کشورهای دنیا این رقم حدود ۳۰ درصد است، عدد کل مالیاتهای کسبشده از همه بخشهای کشور تنها نصف حقوق کارکنان نظام را تشکیل میدهد.
وی راجع به مجازاتهای در نظر گرفتهشده برای پزشکانی که به سامانه امور مالیاتی متصل نشدهاند ابراز کرد: قوانین و مقررات آنقدر سنگین است که دیگر فرار مالیاتی بهنفع هیچکس نیست.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اگر مطلع یا مظنون شویم که کسی مترصد فرار مالیاتی است یا کتمان میکند، بهطریقی میرسیم به درآمد مشمول مالیاتی آنها و در این باره باید گفت؛ ۱۰۰ درصد درآمد کتمانشده مشمول مالیات است، این درحالی است که درخصوص پزشکان، ۶۰ درصد درآمد را هزینه و مابقی را سود میدانیم، اما در صورت کتمان درآمد، ۱۰۰ درصد درآمد مشمول مالیات میشود و ۳۰ درصد هم جریمه غیرقابل بخشش برای خاطیان درنظر گرفته میشود.