تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۳۶
بازدید: ۲۹۳
کد خبر: ۵۶۴۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
طلای جهانی از مرز ۱۵۰۰ عبور کرد

انفجار آرامکو و التهاب بازارها

می متالز - مهم‌ترین رویداد در ابتدای هفته بازارهای جهانی به حادثه آرامکو عربستان مربوط می‌شد. قیمت نفت برنت تا بالای ۷۰ دلار به ازای هر بشکه سرک کشید و بازارهای سهام دچار نوسان شدند، از سوی دیگر در بازار طلا هر اونس حدود یک درصد افزایش قیمت را تجربه کرد که به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه بود.
انفجار آرامکو و التهاب بازارها

به گزارش می متالز، مهم‌ترین رویداد در ابتدای هفته بازارهای جهانی به حادثه آرامکو عربستان مربوط می‌شد. قیمت نفت برنت تا بالای ۷۰ دلار به ازای هر بشکه سرک کشید و بازارهای سهام دچار نوسان شدند، از سوی دیگر در بازار طلا هر اونس حدود یک درصد افزایش قیمت را تجربه کرد که به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه بود.

نفت نوسانگر بازارهای جهانی

به دنبال حمله پهپادهای یمنی به تاسیسات نفتی عربستان، که نیمی از تولید نفت این کشور را مختل کرد، قیمت‌های نفت در ابتدای معاملات دیروز با جهشی شدید روبه‌رو شدند و شاخص برنت تا سقف ۷۲ دلار هم رسید.

  پیشروی طلا به امید تشدید تنش‌ها

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات دیروز بازار سنگاپور یک درصد افزایش یافت و به ۱۵۰۳ دلار رسید.

بهای معاملات این بازار هفته گذشته تحت تاثیر دورنمای بهبود روابط تجاری آمریکا و چین 1.2 درصد سقوط کرده بود.

حملات به تاسیسات نفتی سعودی به چرخش علاقه از بازار سهام به دارایی‌های امن منجر شد. با تشدید تنش‌ها در خاورمیانه و امیدواری به تدابیر محرک مالی بیشتر از سوی بانک‌های مرکزی بزرگ جهان، هدف بعدی طلا صعود به مرز ۱۵۳۰ دلار است.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 0.8 درصد افزایش، به ۱۵۱۱ دلار رسید.سرمایه‌گذاران همچنین منتظر نتیجه نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا و بانک مرکزی ژاپن در هفته جاری هستند.

هر اونس طلا ممکن است مقاومت در سطح ۱۵۲۴ دلار را تست کند.در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری حداکثر سه درصد جهش پیدا کرد و به ۱۸ دلار رسید.

هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 0.6 درصد افزایش، ۹۵۳ دلار معامله شد. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با 0.4 درصد افزایش، به ۱۶۱۲ دلار رسید.

از سوی دیگر گزارشی ناامیدکننده از چین نشان داد که رشد تولیدات صنعتی این کشور در ماه آگوست به پایین‌ترین سطح 17.5 ساله خود رسیده و نسبت به سال گذشته تنها 47.4 درصد افزایش یافته است.

با فرار سرمایه‌گذاران به‌سوی سرمایه‌های امن، در بازار ارز، شاخص دلار که هفته گذشته به سطح 98.8 واحد هم رسیده بود تا 98.130 واحد افت کرد.

 ۲ استراتژی اقتصادهای نوظهور

اقتصادهای نوظهور با ۲ استراتژی به استقبال فصل پایانی سال ۲۰۱۹ میلادی رفته‌اند. از یکسو با تداوم خرید طلا، وابستگی به دلار را کاهش می‌دهند و از سوی دیگر با انبساط شدیدتری نسبت به قبل از بحران دهه گذشته سیاست‌گذاری می‌کنند.

خرید طلا علیه دلار: بازارهای نوظهور به خصوص چین و روسیه به خرید طلا ادامه می‌دهند و این در شرایطی است که قیمت این فلز گرانبها به بالاترین سطح خود در ۶ سال اخیر رسیده است.

گرچه خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهان عامل مهمی برای عرضه و تقاضا است ولی چیزی که از این مساله اهمیت بیشتری دارد، جذابیتی است که طلا برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی پیدا کرده است.

وقتی بانک‌های مرکزی روسیه و چین اقدام به خرید مقادیر هنگفت طلا می‌کنند، سایر بانک‌های مرکزی جهان نیز تشویق به خرید می‌شوند.

بر اساس اعلام شورای جهانی طلا، ذخایر طلای بانک مرکزی روسیه به ۲۲۱۹ تن رسیده است. این رقم برای بانک مرکزی چین نیز به ۱۹۳۶ تن افزایش یافته است.

نگرانی نسبت به نوسانات شدید دلار و یورو موجب شده است تا تقاضای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهان افزایش یابد.

نگرانی‌های مربوط به جنگ تجاری و احتمال وقوع جنگ ارزی بین چین و آمریکا نیز عامل مهمی به شمار می‌رود. بانک‌های مرکزی جهان در ۶ ماه نخست امسال بیش از ۳۷۴ تن طلا خریداری کرده‌اند.

این بالاترین رکورد از سال ۲۰۱۰ میلادی به شمار می‌رود. طلا هم‌اکنون ۱۸ درصد کل ذخایر خارجی روسیه را تشکیل می‌دهد.

این رقم برای چین تنها 2.8 درصد اعلام شده است. بی شک چین و روسیه قصد دارند خود را از گرداب اقتصاد جهانی که به شدت به دلار آمریکا وابسته است، رهایی بخشند.

انبساط پولی شدید: بازارهای نوظهور نسبت به بحران دهه گذشته سیاست پولی انبساطی‌تری را اتخاذ کرده‌اند.

بانک‌های مرکزی روسیه، آفریقای‌جنوبی، برزیل، هند، چین، ترکیه، کره‌جنوبی و تایلند از جمله کشورهایی هستند که با سرعت زیادی نرخ بهره خود را کاهش می‌دهند. 

ترکیه ظرف این سال حدود 7.5 درصد نرخ بهره را کاهش داده و هند 1.1 درصد. از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی نیز برزیل با 7.75 درصد و روسیه با ۳ درصد کاهش نرخ بهره، سیاست‌های انبساطی خود را اجرا کرده‌اند.

نوسان بخش نفتی در بازار سهام

سهام آسیایی، دیروز در شروع معاملات هفتگی بازارها تحت تاثیر حمله پهپادی ارتش یمن به تاسیسات نفتی عربستان و جهش شدید قیمت‌های نفت، دچار نوسان شد.

گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه MSCI با 0.49 درصد افت به ۵۱۵ واحد رسید. البته بازارهای ژاپن به علت تعطیلات رسمی بسته بودند.

بازارهای سهام آسیا در معاملات روز دوشنبه از صعود بازماندند و شاخص دلار 0.2 درصد کاهش پیدا کرد و به 98.05 واحد رسید. کامپوزیت شانگهای چین 0.1 درصد بالا آمد، در حالی که هانگ‌شنگ در هنگ‌کنگ با یک درصد سقوط مواجه شد.

ای‌اس‌اکس استرالیا 0.06 درصد رشد کرد و کاسپی کره‌جنوبی 0.48 درصد بالاتر بسته شد. بازار آتی سهام نیویورک نیز از کاهش بازار نقدی وال‌استریت حکایت می‌کرد و حدود 0.3درصد ریزش داشت.

عناوین برگزیده