تاریخ: ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۳۴۰
کد خبر: ۵۶۸۴۷

رونمایی از سیاست های ذوب آهن برای بومی سازی

می متالز - در حال حاضر شرکت ذوب آهن توانسته به 80 درصد از تجهیزات و فن آوری های صنعت فولاد دست یابد و سیاست خود را برای بوم سازی مابقی آن را در همکاری با شرکت های دانش بنیان از طریق اختیار دادن زیرساخت های آزمایشگاهی و نقشه ساخت کلید زده است.
رونمایی از سیاست های ذوب آهن برای بومی سازی

به گزارش می متالز، یکی از صنایع استراتژیک در اقتصاد کشور، فولاد است که علاوه بر نقش مهم آن در پروژه های عمرانی، ساخت و ساز در تولیدات پایین دستی نیز اهمیت ویژه ای دارد، به همنی دلیل دستیابی به خودکفایی در ساخت کارخانه و تامین قطعات های تک در این صنعت اهمیت ویژه ای دارد، به تازگی منصور یزدی زاده در یازدهمین نمایشگاه بین المللی فولاد، متالورژی و ریخته گری در اصفهان گفت: «ذوب آهن اصفهان 80 درصد قطعات و تجهیزات خود را بومی سازی کرده است.» یکی از این موارد که اخیرا در این شرکت اقدام شده طراحی و فن آوری ساخت درب های فلکسیبل سلول‌های باتری های کک سازی است که ازخروج 7 میلیون و 500 هزار دلار ارز جلوگیری می کند. پیش از این طراحی و ساخت این درها توسط چندکشور خارجی انجام می شد که متخصصان ذوب آهن در یکسال داخلی سازی این فن آوری را محقق کردند.

مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه همکاری با شرکت های دانش بنیان در مسیر بومی سازی تجهیزات صنعت فولاد در دستور کار شرکت ذوب آهن اصفهان قرار دارد، گفت: در حال حاضر شرکت ذوب آهن نیز با چند شرکت دانش بنیان همکاری خود را آغاز کرده و برای ایجاد مسیری پایداری برای همکاری در راستای بومی سازی تجهیزات صنعت فولاد در داخل، تامین تجهیزات با در نظر گرفتن نیاز تمام شرکت های زیرمجموعه را جزو برنامه های خود به ویژه برای همکاری با شرکت های دانش بنیان را در اولویت قرار داده است.

محمد مسلمی با تاکید بر اینکه شرکت ذوب آهن اصفهان در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان حتی اطلاعات فنی ساخت تجهیزات را در اختیار این شرکت ها قرار داده است، تصریح کرد: برای تست تجهیزات بومی سازی شده زیرساخت ها را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می دهیم، در شرایطی که می تواند خسارت های نیز برای شرکت ذوب آهن به همراه داشته باشد. البته در شرایطی نیز از آزمایشگاه ها استفاده می کنیم، زیرا در ریسک قرار دادن تجهیزات برای تست یک قطعه توجیه اقتصادی ندارد.

او با اشاره به اینکه نزدیک به 80 درصد تجهیزات در شرکت ذوب آهن اصفهان بومی سازی شده است، گفت: بومی سازی صنعت فولاد ایران از  27 سال پیش در شرکت ذوب آهن اصفهان آغاز شده بود و در حال حاضر نیز تامین قطعات مورد نیاز در داخل در اولویت این شرکت قرار گرفته است.

مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان با تاکید بر اینکه شرکت ذوب آهن براساس فن آوری کشور روسیه ساخته شده است، به همین دلیل از تکنولوژی پیچیده ای برخوردار نیست، گفت: پایه تجهیزات آن بیشتر سخت افزاری است. از این رو 90 درصد قطعات قدیمی شرکت ذوب آهن اصفهان در نوسازی و در داخل بومی سازی شده اند، البته فن آوری همواره در حال به روز رسانی است برای نمونه مدل قدیمی دریچه مورد استفاده در این کارخانه پیش از این بومی سازی شده است و در حال حاضر نیز شرکت ذوب آهن به دنبال بومی سازی مدل جدید آن است. بنابر این استراتژی قطعاتی که انحصاری و وارداتی هستند در اولویت ساخت داخلی سازی شرکت ذوب آهن قرار دارند.

همچنین مرتضی شیرین پرور مدیر تحقیق و توسعه شرکت ذوب آهن اصفهان نیز با تاکید بر اینکه استراتژی شرکت ذوب آهن بومی سازی تمان نیاز صنعت فولاد است، گفت: در حال حاضر با شرکت های تحقیقاتی برای تولید محصولات وارداتی همکاری می شود تا در شرایط تحریم ها از توانمندی دانشگاه ها و شرکت‌های دانش بنیان برای بومی سازی استفاده کنیم که یکی از نمونه های آن که به بار نشسته است پژوهشی برای چگونگی استفاده از پسماندها در کارخانه است.

نقش بومی سازی در تکمیل زنجیره فولاد

اهمیت دستیابی به دانش فنی ساخت تجهیزات نه تنها در مسیر نوسازی کارخانه های فولادسازی است، بلکه می تواند در بهره وری و حتی تکمیل زنجیره ای تولید نیز موثر باشد، به طوری که سید حسین احمدی عضو هیات رئیسه انجمن فولاد با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمده ای از تجهیزات ساخت پروژه های گندله سازی و کنسانتره سازی در زنجیره ای فولاد در داخل راه اندازی می شود، گفت: در شرایط کنونی بخشی از تجهیزات از طریق واردات تامین می شود برای نمونه ساخت پروژه کنسانتره سازی در استان خراسان که قرار بود از سوی شرکت دانیالی ساخته شود پس از اینکه به تحریم ها برخورد نزدیک به یک سال و نیم متوقف ماند و همین موضوع در زنجیره ای تامین فولاد آن منطقه تاثیر گذاشت و شرکت فولادسازی نتوانست کنسانتره مورد نیاز را به موقع تامین کند.

براساس این گزارش، شرکت ذوب آهن اصفهان نه تنها تامین و بومی سازی تجهیزات مورد نیاز خود را در اولویت قرار داده است در راستای توسعه صنعت فولاد در کشور گام برداشته است، از این رو همکاری های جدیدی را با شرکت های تحقیق و توسعه در کشور آغاز کرده است.

عناوین برگزیده
اجاره بدون پورسانت
ورود شورای‏‌شهر نیویورک به مساله «مسکن»؛ پرداختی مستاجر‌ها به آژانس‏‌ها متوقف شد

اجاره بدون پورسانت