تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۰۸
بازدید: ۱۲۱
کد خبر: ۵۷۵۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
جذابیت سهام پس از استراحت

نقشه نیمروز بورس شنبه (30 شهریور)

می متالز - اولین روز کاری این هفته با افزایش سطح عمومی قیمت سهام مقارن شد. نماگرهای بورسی که هفته گذشته را با افت جدی سپری کردند، در جریان معاملات امروز به مدار صعودی بازگشتند تا بار دیگر روند غافلگیرکننده خود را به نمایش بگذارند. کاهش عرضه سهام، جذابیت قیمت‌ها پس از اصلاح اخیر و حضور تقاضای قوی از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی را می‌توان مهم‌ترین عوامل در این مسیر موثر دانست.
نقشه نیمروز بورس شنبه (30 شهریور)

به گزارش می متالز، شاخص کل بورس تهران که در یک هفته اخیر در دام افت و خیزهای متناوب افتاده است، پس از اصلاح سنگین در جریان دادوستدهای سه‌شنبه و چهارشنبه گذشته، امروز به مسیر صعودی بازگشت و بخشی از ریزش هفته قبل را جبران کرد. گردش بالای نقدینگی که این روزها ضامن اصلی نوسان‌های قدرتمند صعودی و نزولی است، امروز در برتری عمومی تقاضا خود را نمایان ساخت. سبزپوشی شاخص تقریبا تمام گروه‌های بورسی -چه کالایی‌ها و چه غیرکالایی- گویای همین قدرت فراگیر تقاضاست که روز سه‌شنبه و چهارشنبه گذشته در مسیر نزولی و امروز در قالب رشد قیمت‌ها نمودار شده است.

در رتبه‌های بالای فهرست نمادهای حامی شاخص  نام نمادهایی از گروه‌های معدنی، سهم‌های بزرگ گروه‌های مهندسی، مخابرات و همچنین نمایندگان صنایع بانکی و پالایشی دیده می‌شوند و تنوع سهم‌های مندرج در این فهرست در کنار رشد شاخص 36 گروه از صنایع 39 گانه بورسی ماهیت پرقدرت تقاضا و تداوم حضور موثر سرمایه‌‌های خرد را به خوبی نشان می‌دهد.

البته شدت رشد همچنان در گروه‌های کوچک و متوسط بیشتر است و صف‌های خرید در صنایعی چون دارویی‌ها، غذایی‌ها، قندی‌ها، سیمانی‌ها و همچنین جبهه قوی خرید در خودرویی‌ها و بانکی‌ها در این رشد تاثیر شایانی داشت. همین امر سبب شده تا نماگر هم‌وزن موقعیت پیشتاز خود را حفظ کند.

بهانه‌های تورمی رشد

شاید بتوان انگیزه اصلی تقاضا را در موقعیت تورمی بنگاه‌ها خلاصه کرد. مقایسه ارزش معاملات صنایع و تداوم لیدری سهام دو گروه بانکی و خودرویی از این واقعیت پرده بر می‌دارد که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها همچنان نقش اول را در معادلات سهام بازی می‌کند. آرایش بورس‌بازان پشت جبهه‌های تورمی بورس تهران را می‌توان روی دیگر روند متزلزل بازار جهانی هم دانست که موجب انتقال محور تقاضا به روی سهامی بانکی و خودرویی(به دلیل شناروی بالا و ایمن از مخاطرات روند پر افت و خیز قیمت جهانی نفت و فلزات) شده است.

از سوی دیگر، انتظار برای حذف تخصیص دلار موسوم به 4200 تومانی از چرخه قیمت‌گذاری بنگاه‌های مشمول این سیاست –از جمله سهام دارویی و غذایی- باز هم مورد توجه فعالان بورسی قرار گرفت و صف‌های قدرتمندی از تقاضا را رقم زد.

بانک‌ها؛ زمین‌دار معاملات

در جریان دادوستدهای امروز نیز گروه‌ بانک‌ها بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. اما دادوستدهای این گروه در جلسه امروز یک تفاوت عمده با روزهای پیشین دارد. در این جلسه نماد «ونوین» در کانون توجه قرار گرفته و ارزش دادوستدهای این نماد به تنهایی در حدود 123 میلیارد تومان بود. این حجم از معاملات این نماد کاملا کم‌سابقه است؛ با این حال یکی از رویکردهای عمومی بازار طی هفته‌های اخیر را به نمایش می‌گذارد: حضور بیشتر در معاملات نمادهایی که که کمترین میزان رشد را داشته‌اند. «ونوین» ماه نخست سال جاری را با رشد قابل‌توجه 88 درصدی سپری کرد. اما بعد از آن روند صعود قیمت این سهم به کلی متوقف شد و حتی نزول نسبی قیمت را تجربه کرد.

اکنون پس از تجربه 4 روز افت حداکثری قیمت، تقاضا برای این نماد به اوج رسیده است. از سوی دیگر عرضه‌های پرحجم سهامدار حقوقی در این نماد کاملا قابل‌توجه است. در کل باید گفت اگر چه صعود قیمتی نمادهای بانکی عموما با کمترین بهانه‌های ممکن دنبال می‌شود با این حال عرضه‌های سهامداران حقوقی در این نمادها نیز عامل مهمی در سرکوب روند و چرخش زودهنگام آن است.

عناوین برگزیده