تاریخ: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۰
بازدید: ۳۷۵
کد خبر: ۵۸۰۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

وضعیت «ومعادن» از سوی مدیران هلدینگ

می متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات روزگذشته در جمع اصحاب رسانه و مدیران ۴ شرکت زیرمجموعه، آخرین دستاوردهای این هلدینگ را تشریح کرد.
وضعیت «ومعادن» از سوی مدیران هلدینگ

به گزارش می متالز، عزیزاله عصاری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در نشست خبری درباره وضعیت سنگ‌آهن در کشور تصریح کرد: اکنون کمبود سنگ‌آهن و مواد اولیه در کشور داریم و علت آن ضعف حوزه اکتشاف است. برای حل این مشکل نیز کنسرسیوم اکتشاف تشکیل شده و در حال اخذ پهنه هستیم.

وی تصریح کرد: در بازدیدی که از گل‌گهر داشتم شاهد ۵۰۰ هزار تن دپوی کنسانتره در این شرکت بودم که علت آن مشکل حمل‌ونقل بود و برای حل مشکلاتی از این دست شرکت حمل‌ونقل ترکیبی را تشکیل دادیم.وی از تشکیل یک شرکت VC در هلدینگ خبر داد و گفت: از این طریق در تلاش هستیم تا بتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را در هلدینگ تقویت کرده و ایده‌های نو و تازه را تجاری‌سازی کنیم.

به گفته وی در زمینه تامین انرژی پروژه‌های معدن و صنایع معدنی نیز اقدامات قابل‌توجهی انجام داده‌ایم.عصاری یادآور شد: در فضای تحریمی فعلی نباید به شجاعت و شهامت مدیران کشور لطمه وارد شود. مدیران باید بتوانند در آرامش تصمیم‌گیری‌های درست را انجام دهند، در فضای هراس امکان چنین کاری وجود ندارد.

وی ادامه داد: در فضای ترس و هراس، مدیران محافظه‌کار می‌شوند و سرعت انجام کارها کند می‌شود درحالی‌که اصلا وقتی برای تاخیر در کارها نداریم.در ادامه نیز مرتضی علی‌اکبری معاون مالی و اقتصادی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص آینده سهام شرکت‌های معدنی در بازار اظهار کرد: سهام شرکت‌های معدنی و فولادی به وضعیت بهتری خواهند دست یافت. تاکنون که رقم شاخص کل به بالای ۳۰۰ هزار واحد رشد پیدا کرده، به واسطه حرکت مثبت قیمت سهام کوچک بازار بوده اما اکنون نوبت رشد سهام شرکت‌های بزرگ است که معدنی‌ها و فولادی‌ها نیز از این امر مستثنی نیستند.

وی درخصوص وضعیت صادرات محصولات معدنی که تاکنون صادرات آنها انجام می‌شد و در داخل چندان اقبال مصرف نداشت، یادآور شد: محصولاتی نظیر گوگرد یا برخی سنگ‌آهن‌های دانه‌بندی از این دست بودند که جلوی صادرات آنها نیز گرفته شده است. وی تاکید کرد: باید بین نوع سنگ‌آهن و عوارض آنها تفکیک در نظر گرفته شود.

علی‌اکبری توضیح داد: بنا بر روال تعیین شده در صادرات مواد معدنی، منع صادرات سنگ‌آهن ریزدانه هم با عوارض بعضا تا ۳۰ درصدی گرفته شده است. از این‌رو به‌دلیل نبود تناسب مطلوب میان رقم عوارض و نوع محصول، نسبت به عوارض صادرات معترضم؛ چراکه کشور نیاز به ارزآوری دارد. وی گفت: گمرک قادر به تشخیص انواع سنگ‌آهن نیست و این موضوع نیز مشکل ایجاد کرده است.

وی با اشاره به این مطلب که عمدتا شرکت‌ها متضرر از عوارض شرکت‌های صادراتی هستند، ابراز کرد: چادرملو صادرات خاصی ندارد، د ر مورد گل‌گهر نیز با همین عوارض می‌تواند به صادرات ادامه دهد چراکه نیاز به ارزآوری دارد. شرکت صبانور دیگر زیرمجموعه معادن و فلزات ممکن است مشکلاتی برایش از بابت عوارض پیش بیاید. وی در این‌باره جمع‌بندی کرد که با توجه به کاهش قیمت جهانی سنگ‌آهن، این شرکت‌ها اگر صادر هم نکنند چندان از بابت عدم صادرات متضرر نخواهند شد؛ چراکه قیمت داخل با قیمت صادرات خیلی متفاوت نیست.

در ادامه علی یزدانی، مدیرعامل شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا در نشست یادشده درباره پهنه‌های اکتشافی گفت: قرار است ۱۳ پهنه اکتشافی در ۷ استان کشور (۶۰ هزار کیلومترمربع) به کنسرسیوم «پایا» واگذار شود. این کنسرسیوم نوپا متشکل از ۱۲ شرکت بزرگ معدنی و صنایع معدنی کشور است.وی ادامه داد: در این کنسرسیوم اکتشافی به‌دنبال کشف ذخایر بزرگ فلزی هستیم، نه معادن کوچک که اشتغال‌زایی و صرفه اقتصادی محدودی دارند.

یزدانی ابراز امیدواری کرد که در این پهنه‌ها بتوان به ۱۳۰ محدوده اکتشافی دست یافته و تا پایان آذرماه امسال گزارش اولیه پهنه‌ها را برای اخذ پروانه اکتشاف ارائه کرد.مدیرعامل شرکت مدیریت بین‌المللی همراه جاده ریل دریا نیز در این مراسم از قرارداد احداث پایانه و اسکله تخصصی مواد معدنی در بندر شهید رجایی که قرار است امروز با حضور وزرای صمت و راه و شهرسازی امضا شود، خبر داد و گفت: این پروژه در ۱۸۰ هکتار در غرب بندر شهید رجایی طی ۳ فاز ۶۰ هکتاری اجرا می‌شود و کشتی‌های با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن قابلیت پهلوگیری در این پایانه و اسکله را خواهند داشت. سرمایه‌گذاری موردنیاز برای کل این پروژه ۵ هزار میلیارد تومان است.

محمدجواد انتظاری افزود: ۳۳ سال مدت این قرارداد و واگذاری آن به‌صورت BOT است و از ابتدای سال ۹۹ اجرای این پروژه آغاز می‌شود. ازسویی مهدی پورهاشم، مدیرعامل شرکت پویا انرژی نگین سبز خاورمیانه نیز در این نشست یاد آور شد: د ر حال حاضر ۸۱ هزار مگاوات نیروگاه در کشور داریم. از این میزان ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برقابی است.

وی با اشاره به این مطلب که عمر مفید تعداد قابل توجهی از نیروگاه‌های کشور تمام شده و حتی اگر کار نکنند بهتر است، تصریح کرد: این نیروگاه‌ها در وضعیت مطلوبی از نظر تامین برق قرار ندارند و وضعیت شکننده است.پورهاشم خاطرنشان کرد: حداقل سالانه باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه به‌روز شده  و ۳ هزار مگاوات نیروگاه فرسوده از رده خارج شود. این حرکت نیاز به سرمایه‌گذاری سالانه ۴ میلیارد یورویی دارد که در شرایط رکود فعلی، دولت قادر به انجام آن نیست.

وی پیشنهاد کرد: صنایع بزرگ از جمله هلدینگ «ومعادن» در این شرایط باید به کمک دولت بروند و در حوزه انرژی سرمایه‌گذاری کنند تا حداقل تامین انرژی واحدهای زیرمجموعه خود را بر عهده بگیرند. پورهاشم گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در افق ۱۴۱۰ هلدینگ «ومعادن» نقش مهمی در تامین انرژی کشور خواهد داشت.

امیر حاجی‌زاده، مدیرعامل شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا  نیز در این  نشست خبری درخصوص شرکت یادشده گفت: این شرکت با هدف تجاری‌سازی ایده‌های نو و بکر که روی آنها سرمایه‌گذاری نشده، تشکیل شده است. وی افزود: حلقه واسط بین پژوهش‌های دانشگاهی با صنعت خواهیم شد تا پژوهش‌های ارزشمند دانشگاهی تبدیل به محصول و خدمت شوند. سرمایه اولیه شرکت ۱۰ میلیارد تومان است و پروژه‌های تحقیقاتی مورد تایید شرکت راشا قابل اجرا توسط شرکت‌های هلدینگ خواهند بود.

عناوین برگزیده