تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۴۴
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۵۸۸۲۶
سرویس خبر : انرژی

راندمان نیروگاه برق ری به 60 درصد افزایش می‌یابد/ نیروگاه ری 15 سال بیش از حد استاندارد تولید کرده است

می متالز - مدیرعامل نیروگاه برق ری با اشاره به اینکه روزانه 2.5 ساعت از مصرف برق تهران توسط این نیروگاه تامین می‌شود، گفت: بر اساس برنامه طرح توسعه این نیروگاه قرار است ظرفیت تولید این نیروگاه به 1450 مگاوات برسد.
راندمان نیروگاه برق ری به 60 درصد افزایش می‌یابد/ نیروگاه ری 15 سال بیش از حد استاندارد تولید کرده است

به گزارش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می متالز،‌‌ حمید بادرستانی امروز در جریان بازدید خبرنگاران از نیروگاه برق ری با اشاره به اینکه سوخت مصرفی این نیروگاه گاز و گازوئیل است، گفت:‌ گاز این نیروگاه از طریق خط لوله گاز سراسری شرکت گاز و از طریق ایستگاه شماره یک، دو و سه نصب‌شده در محوطه نیروگاه که ظرفیت هر یک 110 هزار مترمکعب در ساعت است تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه گازوئیل از طریق لوله ارتباطی با پالایشگاه تهران در 7 مخزن ذخیره می‌شود، خاطرنشان کرد: 3 مخزن هر یک با ظرفیت 8 میلیون لیتر و 3 مخزن با ظرفیت هر یک 15 میلیون لیتر و یک مخزن با ظرفیت 35 میلیون لیتر واحدهای آسک، هیتاچی، فیات و میتسوبیشی را تغذیه می‌کنند و تمام واحدها قابلیت تولید برق با هر دو نوع سوخت را دارا هستند.

بادرستانی اضافه کرد: زمانی که نیروگاه برق ری احداث می‌شد، در سال 55 ظرفیت نصب‌شده برق در ایران به 5000 مگاوات می‌رسید که این نیروگاه در همان سال‌ها 1200 مگاوات ظرفیت نصب‌شده داشت که می‌توانست 25 درصد برق کشور را تامین کند. پس این نیروگاه در نوع خود بزرگترین نیروگاه کشور محسوب می‌شود.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه در همان سال‌های نخست که ظرفیت نیروگاه 1200 مگاوات بود، این نیروگاه 43 واحد گازی داشت و 8 سال بعد از شروع کار با صلاحدید مسئولان برق 20 واحد از 43 واحد به شهرهای مختلف کشور منتقل شد، اضافه کرد: این واحدهای نیروگاهی به شهرهایی مثل زاهدان، شیروان و نوشهر منتقل شد؛ از 43 واحد این نیروگاه در حال حاضر 23 واحد در مدار قرار دارد.

*‌ تنوع تکنولوژی نیروگاهی در ری

وی افزود:‌ تابستان امسال این 23 واحد به طور کامل در مدار قرار داشت، اما موضوعی که باید به آن اذعان کرد این است که از این نیروگاه‌ها به عنوان دانشگاه‌های این نیروگاه گازی از آن یاد می‌شود؛ چراکه تنوع تکنولوژی و تعداد واحدها به گونه‌ای است که از 5 نوع صنعت نیروگاهی معروف و مشهور مثل میتسوبیشی، هیتاچی، فیات و جنرال الکتریک در آن به کار رفته است.

بادرستانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این نیروگاه با ظرفیت 810 مگاوات قدرت نصب‌شده در حال تولید برق است، بنابراین در تابستان گذشته این واحدها با ظرفیت حداکثری در خدمت شبکه برق بود؛ یعنی روزانه به طور متوسط 500 مگاوات برق تولید کرده است.

مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه این نیروگاه مصرف روزانه برق 2.5 ساعت تهران را تامین می‌کند، گفت: این نیروگاه علی‌رغم این که قدمت بسیار بالایی دارد، می‌تواند مصرف برق 2.5 ساعت شهر تهران را تامین کند، پس این نیروگاه در وضعیت پدافندی بسیار حائز اهمیت است.

به گفته وی مصرف برق تهران حدود 5000 مگاوات است که تامین 500 مگاوات آن توسط نیروگاه برق ری نشان می‌دهد که این نیروگاه از چه جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

بادرستانی با اشاره به این که در بازدید کارشناسان آسک بلژیک از نیروگاه وضعیت نیروگاه آنها را متعجب کرده بود، گفت: کارشناسان آسک بلژیک در زمانی که از نیروگاه بازدید می‌کردند تعجب می‌کردند واحدهایی که 40 سال پیش تحویل ایران داده شده بود، هنوز به تولید برق مشغول هستند. پس این اقدام نشان از مهارت بالای تکنسین‌های ایرانی دارد.

* نیروگاه ری 15 سال بیش از حد استاندارد عمر کرده است

مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه به هر حال اگر نیروگاه ری وجود نداشت این 2.5 ساعت برق مصرفی تهران باید از جای دیگری تامین می‌شد، گفت: استاندارد طبیعی نیروگاه‌ها 30 سال است، اما می‌بینیم این نیروگاه در حال حاضر بیش از توان خود اقدام به تولید برق می‌کند، هزینه نگهداری و بهره‌برداری آن بسیار سخت است، اما با توجه به سیاست‌های کلان صلاح دیده شده است که نیروگاه برق ری همچنان در مدار باشد و می‌بینیم در تابستان امسال چه نقش تعیین‌کننده‌ای در تامین برق داشته است.

وی در پاسخ به سوال که آیا این نیروگاه با توجه به اینکه 15 سال بیش از حالت استاندارد خود اقدام به تولید برق می‌کند، مشکلات زیست محیطی برای منطقه نداشته است، گفت: به هر حال هیچ نیروگاهی نمی‌توان گفت که مشکلات زیست محیطی در زمان تولید برق ندارد، اما با قاطعیت می‌توانیم بگوییم که با مدیریت و نظارت محیط زیست این موضوع کنترل شده است؛ چراکه سوخت نیروگاه 99.9 درصد از گاز است.

بادرستانی با بیان اینکه مصرف گازوئیل نیز به عنوان سوخت دوم برای نیروگاه ری پیش بینی شده است، گفت: ظرفیت مخزن سوخت گازوئیل این نیروگاه 100 میلیون لیتر است، اما بسیار کم و نادر از این سوخت استفاده شده است و در حد صفر بوده است.

* راندمان نیروگاه ری به 60 درصد می‌رسد

مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه میزان تولید برق نیروگاه برق ری نسبت به مرداد ماه سال 97، 9 درصد افزایش داشت، گفت: راندمان این نیروگاه قدیمی زیر 25 درصد است، اما به هر حال با توجه به قدمت نیروگاه و ظرفیتی که برای تامین برق شهروندان وجود دارد، قطعا تامین برق شهر تهران اولویت است.

وی با تاکید بر اینکه طرح توسعه نیروگاه برق ری جدی است و بررسی‌های خوبی بر روی آن شده است، گفت: قرار است طبق توافقاتی که شده است ظرفیت نصب‌شده نیروگاه به 1068 مگاوات با اضافه شدن یک بلوک سیکل ترکیبی در محل نیروگاه برق ری، راندمان نیروگاه به بیش از 60 درصد برسد.

بادرستانی با اشاره به اینکه اگرچه قرار است در طرح توسعه نیروگاهی ظرفیت نیروگاه به 1450 مگاوات برسد، اما 9 واحد از واحدهای قدیمی بنا به دلایلی باید در مدار باقی بماند و اجازه برچیده شدن آن داده نشده است، گفت: نیروگاه برق ری در بازار برق فعال است و تولید برق خود را به صورت شبانه‌روزی از طریق بازار برق به فروش می‌رساند.

به گفته مدیرعامل نیروگاه برق ری یک واسطه بین نیروگاه برق ری و بازار برق وجود دارد.

* جلوگیری از خاموشی از راندمان پایین مهم‌تر است

وی تصریح کرد: از آنجایی که بحث طرح توسعه نیروگاه برق ری جدی و نهایی شده است، اولویت نیروگاه برق ری عدم خاموشی است. اینکه راندمان نیروگاه پایین است پس نباید برق تولید کنیم، در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد؛ چراکه عدم خاموشی از اولویت‌های وزارت نیرو و شرکت برق حرارتی است.

بادرستانی با بیان اینکه برای بالا بردن راندمان نیروگاه و نصب واحدها و بلوک‌ سیکل ترکیبی 500 میلیون یورو هزینه در پی خواهد داشت، گفت: یکی از اقدامات خوبی که برای این نیروگاه انجام شده است، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در تابستان امسال بود که باعث شد برای اولین بار در سطح واحدهای گازی در کشور با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی خروج‌های اضطراری واحدها کمتر شود.

به گفته وی نیروگاه برق ری 52.5 هکتار مساحت دارد که 21.5 هکتار آن فضای سبز است که 4 برابر استانداردهای تعریف‌شده به فضای سبز اضافه شده است.

مدیرعامل نیروگاه برق ری ادامه داد: اتلاف گاز در نیروگاه برق ری صفر است.

وی در خصوص راندمان نیروگاه که گفته شد زیر 25 درصد است، گفت: نمی‌توان برای بالا بردن راندمان نیروگاه فعلا کاری کرد چون تکنولوژی آن قدیمی است و به ازای هر یک کیلووات ساعت برق تولیدی 44 صدم مترمکعب گاز مصرف می‌شود، پس قطعا با اجرای طرح توسعه این نیروگاه راندمان آن به بیش از 60 درصد افزایش خواهد یافت.

عناوین برگزیده