به گزارش می متالز، علی رسولیزاده مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت با بیان اینکه صندوق پارتیان با سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی نزد فرابورس ثبتشده و تعداد کل واحدهای سرمایهگذاری صندوق ۲۰۰ هزار واحد است، گفت: دوره تادیه کامل سرمایه صندوق ۳ سال بوده و دوره سرمایهگذاری و فعالیت صندوق بازهای ۷ ساله خواهد بود.
او با اشاره به اینکه صندوق سرمایهگذاری جسورانه پارتیان روی شرکتهایی که در بورس عرضه نشدهاند سرمایهگذاری خواهد کرد و فعالیتها در ساختار VC انجام خواهد گرفت، افزود: صندوق بهجز سهام و حق تقدم سهام شرکتهایی که در بازار SME معامله میشوند، نمیتواند در سهام شرکتهای عام سرمایهگذاری کند. بااینحال وجوه راکد صندوق در کوتاهمدت در سایر ابزارهای مالی میتواند سرمایهگذاری شود.
رسولیزاده با بیان اینکه شرکت پردازش اطلاعاتی پارت (بهعنوان مدیر صندوق پارتیان) توانسته است مجوزهای پردازش اطلاعات مالی، مجوز مشاوره سرمایهگذاری و مجوز مشاوره عرضه و پذیرش را از سازمان بورس اخذ کند عنوان کرد: با تکیه بر مجوزهایی که از نهادهای مختلف اخذ کردهایم، محصولات متنوعی را در بازار سرمایه و بازار مالی منتشر کردهایم که سامانههای اعتبارسنجی مرعات، سامانه رسام و آکادمی هوش مالی برخی از اینها هستند.
در ادامه نشست «یک دیدار، یک عرضه» محمد امینی میلانی مدیر سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری پارتیان با بیان اینکه با توجه به سرمایه در اختیار صندوق، مرحله اولیه (Early Stage) برای سرمایهگذاری انتخاب شده، گفت: مبلغ سرمایهگذاری ما برای هر استارتاپ مبلغی بین یک تا دو میلیارد تومان است. این رویکرد نیز بر اساس تحقیقاتی است که صورت گرفته و نشان داده بخش عمدهای از شرکتهایی که موفق میشوند بیش از این مبلغ نیاز به سرمایهگذاری ندارند و به مرحله درآمدزایی وارد میشوند. بر اساس این تحقیقات، حدود ۴۴ درصد استارتاپهایی که به مرحله موفقیت رسیدهاند، آخرین راند سرمایهگذاری در آنها در همان مراحل اولیه بوده است.
میلانی با اشاره به اینکه ممکن است استارتاپهایی وجود داشته باشند که به حیطه فعالیت ما نزدیک باشند اما در مرحله seed stage قرار داشته باشند، گفت: تعدادی سرمایهگذاری نیز در استارتاپهایی که در این مرحله قرار دارند انجام دادهایم که البته در تمام مراحل آنها را تحت نظر قرار داریم. گرچه ممکن است به صورت موردی روی استاتاپهایی در مراحل دیگر نیز سرمایهگذاریهایی انجام بگیرد اما بخش عمده سرمایهگذاری ما همانطور که اشاره شد در مرحله Early Stage تعریف میشود.
ویژگیهای استارتآاپهای متقاضی
میلانی مهمترین مزیت رقابتی صندوقهای VC را جذب استارت آپهای خوب دانست و گفت استارت آپهای متقاضی جذب سرمایه از صندوق پارتیان باید ویژگیهایی همچون مرتبط بودن با موضوع سرمایهگذاری صندوق، اندازه فرصت قابل قبول و قابلیت مقیاسپذیری، تیم توانمند و منسجم، ارزشگذاری متناسب با اندازه بازار و ریسک کسبوکار داشته باشند و علاوه بر اینها باید نیاز مالی استارتاپ با سیاستهای صندوق در حجم سرمایهگذاری در هر طرح متناسب باشد.
مدیر سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری پارتیان در این نشست با تاکید بر اینکه طبق امیدنامه، هیچکدام از سرمایهگذاری های صندوق نمیتواند بیش از ۲۰ درصد از منابع (۴ میلیارد) را به خود اختصاص دهد، افزود: بر اساس مدلهای انجام شده، برای مدیریت ریسک بین استارتاپهای مختلف، باید روی ۱۴ تا ۱۶ استارتاپ سرمایهگذاری کرد.
میلانی با بیان اینکه در مرحله اول پذیرهنویسی، ۱۵ درصد مبلغ تادیه خواهد شد و مابقی آن طی بازهای سه ساله بر اساس فراخوان مدیرعامل تادیه خواهد شد گفت: بر اساس امیدنامه شش ماه بعد ۲۰ درصد، یک سال بعد از آن ۳۵ درصد و یک سال بعد از آن ۲۵ درصد باقیمانده فراخوان خواهد شد. در همین بازه سه ساله باید سرمایهگذاریهای لازم انجام گیرد تا بتوانیم در سال چهارم خروجهای لازم و بازگشت سرمایه و بازدهی را داشته باشیم.