تاریخ: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۰۲
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۶۰۰۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری مشترک «نوین پایدار» مطرح کرد:

روند روبه رشد بازار تا پایان سال ادامه دارد

می متالز - مدیر سرمایه‌گذاری صندوق نوین پایدار: «بازار سهام به قدر کافی هم رشد می‌کند و هم بازار مناسبی برای جذب نقدینگی سرگردان و مازاد است و روند صعودی بازار ادمه خواهد داشت.»
روند روبه رشد بازار تا پایان سال ادامه دارد

به گزارش می متالز، نیما پروانی، مدیر سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نوین پایدار ضمن بیان مطلب بالا با اشاره به اینکه روند صعودی بازار، یک نسخه کلی یا یک دلیل اصلی ندارد گفت: در واقع رشد بازار بیشتر دلایل فنی دارد و باید از چند جنبه به بررسی آن پرداخت؛ البته بخش مهمی از روند صعودی بازار مربوط به همسان‌سازی با نرخ ارز است. سال گذشته با توجه به جهش نرخ ارز، بازارهای موازی تعدیل نرخ کردند، اما بازار سرمایه با توجه به تاخیر در تاثیرپذیری، در حال تعدیل نرخ و قیمت‌ها است.
وی اظهار کرد: بازارهای موازی به قدر کافی اشباع شده و دیگر قدرت جذب نقدینگی را ندارد، در این شرایط بازار سهام هم به قدر کافی رشد می‌کند و هم بازار مناسبی برای جذب نقدینگی سرگردان و مازاد است و پیش بینی می شود روند صعودی بازار ادامه داشته باشد.

این کارشناس بازارسرمایه در خصوص دلایل دیگر تداوم روند صعودی بازار تصریح کرد: عامل دیگر روند صعودی بازار مربوط به شرکت‌های P/E محور است. شرکت‌هایی که شفاف بوده و اطلاع رسانی دقیق و کافی دارند. سود و زیانشان‌ قابل محاسبه بوده و میزان تولیدشان مشخص است. بیشتر این شرکت‌ها شرکت‌های بزرگی مانند گروه فولادی‌ها، مس، پتروشیمی‌ها و پالایشگاهی‌ها و... هستند.

وی اضافه کرد: این شرکت‌ها از مهمترین سهم هایی هستند که می‌توانند نقدینگی جدید جذب کنند. بیشتر این سهام، به عنوان سهام ارزنده در بازار شناخته شده و در اغلب مواقع مورد اقبال بازار هم هستند، همچنین این شرکت‌ها توانستند تا حدود زیادی ریسک بازار را کم کنند. ‌

به گفته پروانی در حال حاضر بازارهای موازی به قدر کافی اشباع شده و تا افزایش متناسب قدرت خرید و تعدیل قیمت قدرت جذب نقدینگی ندارند؛ اما بازار سهام به قدر کافی هم رشد می‌کند و هم بازار مناسبی برای جذب نقدینگی سرگردان و مازاد است.

مدیر سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نوین پایدار، دلیل دیگر رشد بازار را به قانون جدید تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها مرتبط دانست و افزود: شرکت‌هایی مانند نیروگاه‌ها، بانک‌ها، بیمه‌ها و به طور کلی شرکت‌هایی که شاید تولید چندان زیادی نداشته ولی «دارایی محور» هستند، بیشترین سهم را در روند صعودی بازار و جذب نقدینگی جدید دارند.

وی در پایان تصریح کرد: به نظر می‌رسد با توجه به میزان نقدینگی سرگردان و اشباع بازارهای دیگر نه تنها تا پایان سال، بلکه تا پایان دولت دوازدهم روند صعودی بازار ادامه دارد و ریزش قابل ملاحظه، مشابه آنچه که در سال ۹۲ رخ داد، اتفاق نمی‌افتد.

عناوین برگزیده