تاریخ: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۳۶۶
کد خبر: ۶۱۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
سعدمحمدی خبر داد:

جزئیات دو پروژه مهم و در آستانه افتتاح توسعه معادن روی

مدیرعامل شرکت توسعه معادن روی ایران درباره پروژه‌های در دست اجرای این شرکت اظهار کرد: پروژه آهک هیدراته در زنگان و پروژه BZS کالسیمین در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند.
جزئیات دو پروژه مهم و در آستانه افتتاح توسعه معادن روی

اردشیر سعدمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به پروژه BZS کالسیمین بیان کرد: در این پروژه با استفاده سیستم موجود در کارخانه کیک‌های حاوی فلز روی که به عنوان باطله تلقی می‌شوند، فرآوری شده و از آنها روی با عیار 6.5 درصد دریافت کنیم.

به گفته سعدمحمدی، فناوری استفاده شده در این پروژه فناوری داخلی و بومی است.

وی درباره زمان بهره‌برداری این پروژه افزود: پروژه کالسیمین تا پایان سال جاری به بهر‌ه‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن روی ایران درباره پروژه آهک هیدراته هم افزود: این پروژه هم امسال افتتاح خواهد شد. همچنین شرکت توسعه معادن روی ایران در حال برنامه‌ریزی برای تولید نیکل و کبالت از باطله‌های خاک روی است. خوشبختانه به دانش این موضوع نیز دست یافته‌ایم.

وی یادآور شد: تولید نیکل و کبالت ارزش اقتصادی بالایی به همراه دارد.

در ادامه این گفت‌وگو، سعدمحمدی از بازگشت 40 درصدی سرمایه در برخی پروژه‌های این شرکت خبر داد و گفت: با توجه به این موضوع از حضور سرمایه‌گذاران استقبال خواهیم کرد.

وی همچنین درباره وضعیت بازار پیش‌بینی کرد: روند بازار تا سال 2025 روندی صعودی و بین 2300 تا 2400 دلار پیش‌بینی می‌شود.

در کنار موارد یادشده، شرکت توسعه معادن روی ایران به دنبال تغییر فناوری ورق‌های آندی است. سعدمحمدی با بیان این موضوع تصریح کرد: با تغییر فناوری در سیستم فعلی، آندها عمر بیشتری خواهند داشت؛ بنابراین میزان هزینه در تولید شمش روی کاهش می‌یابد. این فناوری، آلمانی–اتریشی است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن روی ایران با اشاره به سرمایه‌گذاری در معادن خارج کشور از جمله ترکیه برای تامین خاک موردنیاز افزود: در حال حاضر معدن «آسارجیک» در ترکیه در تملک شرکت توسعه معادن روی ایران قرار دارد و امیدوار هستیم در کنار فعال‌سازی این معدن بتوانیم معادن دیگری را در اختیار بگیریم.

براساس گفته‌های مدیرعامل شرکت توسعه معادن روی ایران، آسارجیک نزدیک به ۳ میلیون تن ذخیره دارد اما باید اکتشافات تکمیلی روی آن انجام شود.

وی افزود: کشورهای دیگری نیز در زمینه روی دارای ظرفیت هستند. به عنوان مثال برنامه همکاری با قزاقستان نیز در دستورکار است. بطورکلی ظرفیت‌های خوبی در اطراف کشور وجود دارد اما به دنبال ذخایری با عیار بالا و شرایط بهتر برای انتقال هستیم. بی‌شک با بهره‌برداری از این منابع میزان خاک وارداتی کاهش می‌یابد اما نکته مهم کاهش قیمت تمام شده با استفاده با خاک عیار بالا است.

سعدمحمدی با اشاره به رفع تحریم‌ها بیان کرد: خوشبختانه کیفیت شمش تولیدی در شرکت ما به صورتی است که به میزان 80 درصد صادرات انجام شده و بازار بسیار خوبی در کشورهای خارجی در اختیار داریم. با این وجود هنوز ثبت در بورس فلزات لندن انجام نشده است اما بی‌شک این کار به زودی انجام می‌شود و براساس آن تعداد مشتریان بیشتر می‌شود زیرا به کیفیت شمش ما اعتماد دارند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین