تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۰۶
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۶۱۴۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۳۲ واحد تولیدی در استان اردبیل فعال شد

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده از ابتدای امسال تاکنون ۳۲ واحد تولیدی راکد در این استان به چرخه تولید بازگشته‌اند.
۳۲ واحد تولیدی در استان اردبیل فعال شد

به گزارش می متالز، رامین صادقی روز شنبه در نشست اقتصادی استان اردبیل افزود: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته از ۳۹۲ واحد تعطیل شده در اردبیل ۱۵۸ فقره از آنها قابل احیا است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۴ درصد از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی استان اردبیل در زمان حاضر تعطیل هستند، ادامه داد: کمبود و یا نبود نقدینگی ، مشکلات مدیریتی و نداشتن بازارهای مناسب از جمله مشکلات و علت‌های رکود در این واحدها می‌باشد.

وی به تزریق ۶ هزار میلیارد ریال برای رونق تولید به فضای کسب و کار در این استان طی پارسال اشاره کرد و گفت : این مبلغ در مقابل مشکلات موجود بسیار اندک است اما از شیب منفی انقباضی تا اندازه‌ای کاسته و جلوی پسرفت را در این ارتباط  گرفته است.        

به گفته وی ، در اجرای سیاست توسعه متوازن دولت تدبیر و امید ۵۵ درصد از هزار و ۱۴۵ پروانه صادر شده ایجاد واحد صنعتی و تولیدی در استان اردبیل به مرکز این استان و بقیه به سایر شهرستان‌ها مربوط می‌باشد.

وی نبود استفاده از مشاوران ازسوی افراد متقاضی سرمایه‌گذاری در مراحل مختلف ، کوچک بودن اکثر پروژه‌ها و عدم رقابت آنها در بازار ، اتکای بیش از حد سرمایه‌گذاران به تسهیلات و نبود و یا کمبود آورده از سوی خود و مسائلی از این قبیل را از مشکلات مربوط به سرمایه‌گذاری‌های صنعتی و تولیدی در این استان ذکر کرد.

صادقی  همچنین با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ فقره مجوز صنعتی و تولیدی در ۲ سال اخیر در استان صادر شده ، گفت : تعداد ۶۵۰ فقره از این طرح‌ها بالای ۱۰ درصد پیشرفت دارند و ۴۱۲ فقره نیز از طرح‌های پیشران در ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری می‌باشند که بهره‌برداری از آنها طی ۲ سال آینده موجب بالا رفتن سهم این استان از ارزش افزوده اشتغال و رونق تولید خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی ۲ سه سال گذشته اعمال تحریم‌های ظالمانه از سوی آمریکا مشکلاتی را برای تولیدکنندگان در انتقال ارز و دریافت ماشین‌آلات ایجاد کرده است، افزود: برای کاستن از این مشکلات و نیز بازگرداندن واحدهای راکد و یا نیمه فعال به تولید برنامه‌ها و اقدام‌های خوبی در این مدت با همکاری استانداری اردبیل آغاز شده که از آن جمله می‌توان به شناسایی و بررسی مشکلات واحدهای تعطیل شده و یا نیمه فعال اشاره کرد.

معاون اقتصادی استاندار اردبیل نیز در این نشست با ارائه آماری از وضعیت صنعتی استان در ۱۳ سال گذشته گفت: در این بازه زمانی پنج هزار و ۴۵۹ پروانه واحدهای تولیدی صادر شده بود که هزار و ۴۳۹ فقره از آنها به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی اظهار کرد: بر اساس این آمار همچنین از مجموع واحدهای مورد بهره‌برداری قرار گرفته نیز هزار و ۶۳ واحد صنعتی و تولیدی باطل شده و به عبارت دیگر طی این ۱۳ سال  ۳۷۶ واحد تولیدی به مجموع واحدهای موجود در این استان اضافه شده است.

او ادامه داد: بر اساس آمار استخراج شده از سایت بهین‌یاب استان اردبیل در سال ۱۳۹۶ تعداد هزار و پنج واحد صنعتی و تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری در این استان وجود داشته که ۶۵ درصد آنها در مرکز این استان و بقیه در سایر شهرستان‌های آن مستقر بوده و از مجموع این تعداد نیز حدود ۶۰ درصد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و بقیه در خارج از این مکان‌ها بوده‌اند.

عزیزی همچنین گفت: تعداد ۹۷۹ فقره از مجموع هزار و پنج واحد تولیدی در استان اردبیل در سال ۱۳۹۶ به بنگاه‌های کوچک اقتصادی بوده‌اند و از جمع این بنگاه‌های کوچک نیز تعداد ۵۱۱ فقره دارای کارگران و کارکنان به تعداد زیر ۱۰ نفر بوده‌اند.

وی افزود: به عبارتی۴ .۹۷  درصد از واحدهای موجود در استان اردبیل در آن سال شامل بنگاه‌های کوچک اقتصادی بوده و ۲.۶ درصد بقیه به بنگاه‌های تا حدودی بزرگ مربوط بودند.

وی با بیان اینکه این آمار بطور تقریبی در دیگر استان‌های دیگر نیز مشابه استان اردبیل می‌باشد، گفت: این وضعیت نشان دهنده آن است که اهداف بسیاری از متقاضیان سرمایه‌گذاری در وهله اول دریافت تسهیلات است و مسائلی مانند مهارت فنی سرمایه‌گذاران ، چگونگی تولید و کیفیت محصولات بازاریابی  در اولویت‌های بعدی قرار دارند.

وی بیان کرد: در سال‌هایی که تسهیلات مناسب و ارزان قیمت به متقاضیان سرمایه‌گذاری داده شده میزان استقبال برای این منظور و دریافت وام‌های بانکی نیز بطور قابل توجه بالا بوده است.

عناوین برگزیده