به گزارش می متالز، «فاز اول» توافق جزئی آمریکا و چین نتوانست اثر پایداری در بازار کالاهای پایه مصرفی داشته باشد. بیشک این توافق سبب شد تا طلا کمی به پایین بلغزد؛ چرا که شعلههای کوتاهتر جنگ نیاز به پناهگاه را کمتر کرده است. با این حال نفت و مس میزان زیادی از رشد آخر هفته گذشته را از دست دادند.
این ریزش در پی دو عامل اصلی اتفاق میافتد:
1- ناباوری بازارها از حصول یک توافق پایدار و کارا بین چین و آمریکا
2- دادههای اقتصادی ضعیف و نگرانکننده از اقتصادهای بزرگ جهانی
ساعتی پیش دونالد ترامپ در کاخ سفید و در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر پیشروی مطلوب مذاکرات تاکید کرد که هیچ قرارداد تجاری را تا زمان ملاقات با پرزیدنت ژی، رئیسجمهور چین در حاشیه نشست APEC در شیلی امضا نخواهد کرد. «رویترز» از قول ترامپ اضافه میکند که معامله تجاری و جزئی هفته گذشته در حال رسمی شدن بر روی کاغذ است.
با این حال تردیدها به وقوع چنین اتفاقی کماکان پابرجاست.
مسالهای که کار را بیش از گذشته سخت میکند آن است که مشخص نیست توافق تجاری نیز بتواند اقتصاد جهانی را از ورود به فاز رکود بازدارد. اقتصاد جهانی یکی از طولانیترین دورههای رونق خود را پشت سر گذاشته و تقابل یک و نیمساله چین و آمریکا نه تنها پیشرانی به سمت وقوع رکود زودرس است، میتواند عمق این رکود را بیشتر کند.
شاخص رکودسنج بلومبرگ احتمال وقوع رکود اقتصادی در امریکا طی 12 ماه پیش رو را 27 درصد برآورد کرده است. این عدد از سطح شاخص در سال گذشته بیشتر و از میزان آن در زمان وقوع رکود پیشین کمتر است. بلومبرگ تاکید میکند اگر چه هنوز نیازی به ترس شدید از رکود نیست اما لازم است تا این دادهها به دقت رصد شوند.
عمده شاخصهای اقتصادی نیز از تسری انقباض به بخشهای مختلف خبر میدهند. در آخرین مورد شاخص خردهفروشی آمریکا در بازه ماهانه (سپتامبر) و به صورت غیر منتظرهای شاهد کاهش 0.3 درصدی بود؛ در حالی که پیشبینیها انتظار برای رشد 0.3 این شاخص را نشان میداد. شاخص خردهفروشی امریکا پس از هفت ماه صعود در مسیر نزولی قرار گرفته و نشان میدهد که بخش مصرف در ایالات متحده نیز در حال کوچک شدن است. این در حالی است که گزارشهای اشتغالزایی و رشد دستمزدها همچنان مطلوب ارزیابی میشدند.
دادههای تولیدی و تورمی سایر حوزههای اقتصادی نیز چندان چنگی به دل نمیزند. تورم مصرفکننده و تولیدکننده انگلستان نیز که امروز (چهارشنبه) منتشر شد هر دو نشان از ضعف داشت. این در حالی است که بزرگترین مسالهای که در مقطع فعلی بریتانیا و اتحادیه اروپا را به خود مشغول داشته بحث برگزیت است. طی روزهای اخیر برخی امیدواریها از حصول توافق برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بروز کرده و این مساله در تقویت پوند تاثیر قابلتوجهی داشته است.
به نظر میرسد در شرایطی که دادههای اقصادی همگی به نگرانی از رکود دامن میزنند بازارهای جهانی به قطعیتهای بیشتری (نسبت به یک توافق نانوشته و با سرنوشت نامعلوم) نیاز دارند.
آخرین نما از وضعیت طلا، فلزات مصرفی، نفت و شاخص دلار در بازارهای جهانی: