تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۵
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۶۳۲۷۳
سرویس خبر : انرژی
بر اساس رتبه‌بندی ICIS

هلدینگ خلیج‌فارس رتبه دوم سرمایه‌گذاری جهانی را کسب کرد

می متالز - مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: این شرکت براساس رتبه‌بندی موسسه مستقل مطالعات شیمیایی (ICIS) در سال ۲۰۱۸، جایگاه دوم را در حجم سرمایه‌گذاری در میان غول‌های پتروشیمی دنیا پس از باسف آلمان کسب کرد.
هلدینگ خلیج‌فارس رتبه دوم سرمایه‌گذاری جهانی را کسب کرد

به گزارش می متالز، جعفر ربیعی امروز (دوشنبه، ۲۹مهرماه) در مجمع عمومی سالانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به رشد ۲۳ درصدی متوسط قیمت نفت و نفتا در دنیا در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ با وجود اعمال دور جدید تحریم‌ها اشاره و اظهار کرد: میانگین قیمت پلی‌اتیلن در این بازه زمانی ۳ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه تحریم‌های جدید اعمال‌شده به کشور قابل مقایسه با تحریم‌های قبلی نیست، افزود: با اعمال تحریم‌ها، مشکلاتی در فروش داخلی و صادرات محصولات پتروشیمی به وجود آمد که تلاش همکاران ما این بود تأثیر تحریم‌ها را کاهش دهند.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس تأکید کرد: تحریم صنعت پتروشیمی به‌طور کامل شکست خورد، اما زحمت و هزینه‌هایی برای ما ایجاد کرد.

ربیعی با اشاره به اینکه برخی (حتی بعضی از مسوولان) پارسال تردید داشتند که صادرات محصولات پتروشیمی انجام شود، ادامه داد: این صنعت برادری خود را به کشور ثابت کرد، به‌طوری که بخش زیادی از ارز کشور  از اوایل سال ۹۷ توسط صنعت پتروشیمی تأمین شد.

وی به افزایش ۵۳ درصدی درآمدهای عملیاتی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در سال مالی ۹۷ نسبت به سال ۹۶ اشاره و تصریح کرد: این شرکت رشد ۱۱۰ درصدی سود عملیاتی، افزایش ۹۹ درصدی سود حاصل از سرمایه‌گذاری و رشد ۱۳۷ درصدی سود خالص را در این دوره زمانی محقق کرده است.

 

«هلدینگ» بزرگ‌ترین و سودآورترین شرکت ایران

ربیعی به ارتقای سه پله‌ای شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و دستیابی به جایگاه سی‌وپنجم در میان شرکت‌های شیمیایی دنیا براساس رتبه‌بندی ICIS اشاره کرد و گفت: این شرکت جایگاه سوم را در میان شرکت‌های منطقه دارد و بزرگ‌ترین و سودآورترین شرکت کشور است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس اظهار کرد: این شرکت براساس رتبه‌بندی ICIS در سال ۲۰۱۷ جایگاه نهم را در حجم سرمایه‌گذاری در میان غول‌های پتروشیمی دنیا داشت که در سال ۲۰۱۸ به رتبه دوم دنیا بعد از باسف آلمان ارتقا یافت.

وی با بیان اینکه هلدینگ خلیج فارس ۱۲ درصد از کل بازار سرمایه کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: ارزش بازار ۶ شرکت بورسی این هلدینگ ۱۳۵ هزار میلیارد تومان است.

 

افزایش ۶ میلیون تنی ظرفیت تولید هلدینگ تا پایان سال

ربیعی با بیان اینکه طرح‌های پتروشیمی لردگان، الفین ایلام، فاز نخست پالایش گاز بیدبلند خلیج‌فارس، بخش نخست فاز اول بهسازی و ساخت تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل مناطق نفت‌خیز جنوب و واحد سولفات پتاسیم ارومیه تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند، تصریح کرد: با بهره‌برداری از سه طرح پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس، الفین پتروشیمی ایلام و پتروشیمی لردگان تا پایان امسال، حدود ۶ میلیون تن معادل ۲۷ تا ۲۸ درصد ظرفیت  نصب‌شده هلدینگ خلیج‌فارس افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به اینکه افزایش سرمایه از مبلغ ۹۱.۵ به ۱۵۰ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته در دستور کار این شرکت است، گفت: این شرکت پروژه جدیدی را آغاز نمی‌کند، مگر اینکه تأمین مالی آن تعیین تکلیف شده باشد.

به گفته وی، طرح شیرین‌سازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی هنگام، پالایشگاه گاز یادآوران خلیج‌فارس، بخش دوم فاز نخست بهسازی و ساخت تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل مناطق نفت‌خیز جنوب، طرح SSP پتروشیمی تندگویان و تصفیه‌خانه مرکزی پتروشیمی بندرامام تا پایان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

ربیعی تصریح کرد: بیش از ۱۰۸ درصد تعهد این شرکت در بخش عرضه ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال مجوز فعالیت صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازگردانی خلیج‌فارس اخذ شد، ادامه داد: براساس این مجوز، بازارگردانی به صورت علمی و منطقی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در مجمع درباره پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: چند نکته مهم در این پرونده وجود دارد. نخست، هلدینگ خلیج فارس مدعی است و متخلف نیست. دوم، این پرونده مربوط به سال‌های ۹۰ و ۹۱ است. ۴۱۳ میلیون دلار که در مرحله داوری قرار دارد مربوط به بعد از سال ۹۲ است.

مجمع عمومی سالانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس امروز (دوشنبه، ۲۹ مهرماه) با حضور مدیران ارشد این شرکت و ۹۵.۶۵ درصد سهامداران برگزار شد که در پایان مراسم با تصویب مجمع عمومی این شرکت، ۳۶ تومان از ۹۹ تومان سود این هلدینگ به صورت نقدی پرداخت و ۶۳ تومان سود دیگر صرف افزایش سرمایه هلدینگ خواهد شد.

عناوین برگزیده