به گزارش می متالز، حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران ضمن بیان این مطلب که وجود معاملات برات در کشور نشان دهنده این موضوع است که برخی تمایل دارند کالا با کالا جابجا و معاوضه شود گفت: این مسئله بیشتر در دوره رکود و زمانی که نقدینگی در بازار وجود ندارد خودش را نشان می دهد.
وی افزود: در صددیم که معاملات تهاتری را در بورس کالا راه اندازی نماییم و در حال ارائه مدلی برای آن هستیم و جنبه های فقهی آن را بررسی می نماییم چراکه باید نرخ مبادله باید به درستی تعیین شود. برای این کار نیز از شورای پژوهشی کمک می گیریم و همین طور کمیته فقهی سازمان بورس نیز درباره آن نظر خواهد داد. درحقیقت کمیته فقهی سازمان بورس درباره هر ابزار مالی جدیدی که را راه اندازی می کنیم نظر خود را مطرح می کند.
وی با تصریح این نکته که ما درصددیم بازار تهاتری راه اندازی کنیم اظهار داشت: اتفاقا خواستگاه این روش تهاتری، بازار فولاد است. این اقدام سبب شفاف شدن نرخ مبادله شده می شود و این نرخ تبدیل براساس عرضه و تقاضا تعیین می گردد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه وعدهای که تولیدکنندگان سیمان دادهاند این است که در مهرماه این عملیات اجرایی شود، گفت: هر آنچه که صادرات سیمان وجود دارد باید از این کانال مطمئن صورت بگیرد.
حامد سلطانینژاد در خصوص عرضه مصالح ساختمانی در بورس کالا، اظهار داشت: محصولاتی مانند تیرآهن و میلگرد از مدتها قبل در بورس کالا مورد معامله قرار میگیرند، اما در مورد سیمان - به عنوان یک محصول استراتژیک- اگر بخش خصوصی تمایل داشته باشد آماده هستیم آن را در بورس کالا عرضه کنیم.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه انجمن تولید کنندگان سیمان تلاش فراوانی را در این راستا انجام داده است که سیمان یا کلینکر از طریق بورس کالا صادر کند، گفت: وعدهای که تولیدکنندگان سیمان دادهاند این است که در مهرماه این عملیات اجرایی شود، باید با این تولیدکنندگان تاریخ مهرماه را به نتیجه برسانیم.
وی در خصوص میزان سیمانی که در آینده در بورس عرضه میشود، اظهار داشت: هر آنچه که صادرات سیمان وجود دارد باید از این کانال مطمئن صورت بگیرد؛ پتانسیل فعلی، پتانسیل کل صادرات سیمان است.