تاریخ: ۰۷ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۶۴۷۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

چشم‌انداز بازار فولاد مثبت است

می متالز - انجمن بین‌المللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد می‌گوید افزایش قیمت‌ها و تعادل جدید عرضه و تقاضا همزمان با کاهش موجودی‌ها، سبب شده همه به این باور برسند که قیمت‌ها تقویت خواهند شد و تا اواخر دسامبر این روند افزایشی ادامه دارد.
چشم‌انداز بازار فولاد مثبت است

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، چشم‌انداز بازار جهانی میلگرد و فولاد در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۱۷ م بسیار خوب است.به گزارش می متالز و به نقل از انجمن بین‌المللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد (IREPAS) چشم‌انداز بازار جهانی فولاد و میلگرد برای ۳ ماه چهارم سال ۲۰۱۷ م مثبت است.به اعتقاد این انجمن فشاری از سوی چین به بازار بین‌المللی میلگرد اعمال نمی‌شود چراکه مصرف داخلی این کشور با تولید آن در تعادل قرار دارد. این اتفاق موجب رقابت عادلانه و متعادل در بازار میلگرد جهان خواهد شد. 

پهنه تجارت فولاد نیز تاثیر تقویتی بر قیمت‌گذاری داشته و دارد.این انجمن همچنین اعلام کرده تا زمانی که چین موجب شگفتی نشود، وضعیت فعلی بازار پایدار است و چشم‌انداز ۳ ماهه آینده بسیار خوب به نظر می‌رسد. میانگین نرخ صادراتی میلگرد چین در یک ماهه اخیر ۵۶۰ دلار در هر تن فوب بنادر این کشور بود. بهای میلگرد ترکیه در مدت مربوط ۵۳۵ دلار در هر تن فوب بنادر ترکیه و برای میلگرد جنوب اروپا ۵۸۵ دلار در هر تن به شکل فوب بود که این قیمت‌ها نسبت به ماه پیش از آن به ترتیب در چین ۶۸ دلار، در ترکیه ۵۰ دلار و در جنوب اروپا ۴۸ دلار در هر تن رشد داشته است.انجمن بین‌المللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد می‌گوید افزایش قیمت‌ها و تعادل جدید عرضه و تقاضا همزمان با کاهش موجودی‌ها، سبب شده همه به این باور برسند که قیمت‌ها تقویت خواهند شد و تا کریسمس- یعنی اواخر ماه دسامبر- این روند افزایشی ادامه دارد. افزون بر این، روند صعودی نرخ مواد اولیه مانند شمش، فروآلیاژها و قراضه، تولیدکنندگان نوردی را وادار کرده تا نرخ فروش محصولات طویل خود را افزایش دهند. نرخ بهره پایین و تضعیف دلار نیز به افزایش بازارهای جهانی کمک کرده است.علاوه بر این، بهبود شرایط اقتصادی برای رشد تولید ناخالص داخلی در سراسر جهان به طور قابل توجهی به افزایش قیمت‌ها کمک خواهد کرد. با این حال یک نگرانی هنوز درباره آینده وجود دارد و آن اقدامات حفاظتی دولت فعلی امریکاست که می‌تواند تهدیدی واقعی برای آینده به شمار رود هرچند این اقدامات هنوز به تاخیر افتاده است.

 

رشد ۱۰۰۰ تومانی نرخ میلگرد در ۵ ماه

روند قیمت‌های داخلی و جهانی میلگرد در طول ۵ ماه نخست سال ۹۶ نشان می‌دهد بهای میلگرد در ابتدای سال در بازارهای جهانی اگرچه با شیب ملایمی رو به افزایش بود اما در بازار داخلی اواسط فروردین ماه، این رشد متوقف شد و قیمت‌ها روند نزولی به خود گرفت. این روند نزولی تا اوایل اردیبهشت تداوم داشت که با افت قیمت‌های جهانی همزمان شد. در این برهه بهای هر تن میلگرد در بازار داخلی و جهانی به کمترین رقم در چند ماه اخیر رسیده بود. در ایران در این بازه زمانی هر کیلوگرم میلگرد به مرز ۱۵۰۰ تومان نزدیک شد و در بازار جهانی هم پایین‌ترین نرخ امسال یعنی ۴۲۰ دلار در همین زمان ثبت شده است.در واقع این قیمت‌ها به عنوان کف قیمتی میلگرد شناخته شدند و پس از آن بازار میلگرد رنگ صعود به خود گرفت و اگرچه در روزهایی از ماه شاهد نوسانات منفی در بازار بودیم اما در مجموع افزایش قیمت‌ها بر روند کاهشی غالب بود. این روند افزایشی تا اواسط مرداد با شیب ملایم ادامه داشت تا آنکه از اواسط این ماه شیب تندتر شد و در بازار جهانی میلگرد در محدوده ۵۴۰ تا ۵۵۰ دلار و در بازار داخلی ۲۴۰۰ تومان در هر کیلوگرم قرار گرفت.موضوع دیگری که درباره بازار میلگرد و سایر محصولات فولادی در بازار داخل و جهانی وجود دارد، پیشی گرفتن بهای داخلی نسبت به بازارهای بین‌المللی است که این اتفاق در تیر رخ داد و در اواخر مرداد بازهم به یکدیگر نزدیک شدند.

 

شمش جهانی به ۵۰۰ دلار رسید

بررسی روند قیمت‌های شمش در بازار داخلی و بازارهای بین‌المللی حاکی از یک شیب ملایم در بازارهای بین‌المللی شمش از ابتدای سال ۹۶ تا پایان مرداد بود که البته در اوایل مرداد توقفی در نرخ‌ها اتفاق افتاد و حتی کاهش نرخ تا مرز ۴۲۰ دلار به ثبت رسید اما دوباره با شیب تند افزایش آغاز شد.در بازار داخلی اما شمش نوسانات زیادی را تجربه کرد و کمترین رقم در مدت ۵ ماه ابتدای سال مربوط به اوایل خرداد و نرخ نزدیک به ۱۴۰۰ دلار در هر کیلوگرم بود. پس از این افت، افزایش نرخ آغاز شد و در نهایت از سطح قیمتی ۲۲۰۰ تومان گذشت.درباره شمش هم قیمت‌های داخلی تا اواسط تیر کمتر از بهای ثبت شده جهانی بود اما پس از آن از نرخ‌های جهانی بالاتر رفت و تفاوت نرخ در پایان مرداد به ۳۰ دلار در هر تن رسید.درباره اسلب وضعیت متفاوت از شمش است. این محصول اگرچه در بازه زمانی اواسط فروردین تا اوایل تیر در بازار داخل بالاتر از بهای جهانی فروخته می‌شد اما در تیر ماه قیمت‌های داخلی باوجود افزایش قیمت‌های جهانی، روند نزولی در پیش گرفت و در اواخر مرداد در بازار ایران به حدود ۴۴۵ دلار فروخته می‌شد درحالی‌که در بازار بین‌الملل ۴۶۰ دلار شده بود. البته در مجموع بهای اسلب هم در بازار داخل ایران و هم در بازار جهانی صعودی بوده است.

 

هر تن ورق گرم ایران از مرز ۶۰۰ دلار گذشت

بررسی روند نرخ ورق نیز در بازار داخلی و جهانی حاکی از آن است که این محصول در ۵ ماه ابتدای سال کمترین نوسانن قیمتی را بین محصولات فولادی در ایران داشته و در مجموع شیب ملایم افزایشی را دنبال کرده است. البته در بازار بین‌المللی مانند سایر محصولات فولادی در اواخر خرداد شاهد افت جزئی نرخ و سپس تثبیت آن و در نهایت افزایش بود. بهای هر تن ورق ابتدای سال ۹۶ در بازار بین‌المللی ۴۲۵ و در بازار داخلی ۵۰۰ دلار (۲۰۵۰ تومان در هر کیلوگرم) بود.

عناوین برگزیده