به گزارش می متالز، امید به بهود اوضاع تجاری جهانی در پی امکان توافق چین و آمریکا در روزهای آتی موجب شد شاخص ها در بازارهای آسیایی، معاملات امروز را با روند افزایشی همراه کنند
در این بازارها، شاخص آسیا پاسفیک با رشد ۰.۵ درصدی همراه شد و شاخص CSI در بازار چین با رشد ۱.۳ درصدی معاملات را خاتمه داد.
در ادامه، شاخص بورس تایوان با رشد ۰.۴ درصدی همراه شد و شاخص نیکی ژاپن نیز ۱.۳ درصد افزایش را به ثبت رساند.
در بازار اروپا نیز، شاخص یورو استاکس با رشد ۰.۳ درصدی رو به رو شد و شاخص داکس آلمان هم با رشد ۰.۲ درصدی مواجه شد در حالی که فوتسی لندن نیز ۰.۴ درصد افزایش داشت.
به این ترتیب، در بازار آمریکا نگرانی از تصمیمات جدید در خصوص نرخ بهره بازار را نوسانی کرده است.
بانک مرکزی آمریکا چهارشنبه هفته گذشته با کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره و قرار گرفتن این نرخ در سطح ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصدی موافقت کرد تا بدین ترتیب سومین کاهش متوالی نرخ بهره در سال جاری به ثبت برسد. با این حال به نظر می رسد که این چرخه دست کم در مقطع فعلی ادامه نخواهد یافت و سیگنالهای مخابره شده از طرف مدیران بانک مرکزی آمریکا این مساله را تایید میکند.
کمیته عملیات بازار آزاد فدرال رزرو در باینیه خود به مناسبت این کاهش نرخ بهره اعلام کرده است که نرخ بهره اکنون در سطح " کاملا معقولی" قرار دارد. این امر در شرایطی است که این کمیته در بیانیه ماه ژوئن خود اعلام کرده بود در زمان مناسب متعهد به انجام امور لازم برای حفظ رشد در سطح مناسب خواهد بود.
جرومی پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا حتی از کمیته پولی نیز واضح تر گفته که این کاهش احتمالا آخرین کاهش خواهد بود. وی در کنفرانس خبری خود پس از کاهش نرخ بهره گفت: سطح فعلی نرخ بهره احتمالا به عنوان یک سطح مناسب باقی خواهد ماند.
در رای گیری هفته گذشته، استر جورج- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در کانزاس و اریک روزن گرین- مدیر دفتر منطقه ای بوستون به کاهش نرخ بهره رای منفی دادند. از سوی دیگر اما دونالد ترامپ از فدرال رزرو خواسته تا مسیر کاهش نرخ بهره را کماکان ادامه دهد.
آن طور که رویترز گزارش کرده است، رابرت کاپلان، مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در دالاس نیز گفته است رای موافقش با کاهش نرخ بهره تنها به شرطی بوده است که نرخ بهره دیگر کاهش پیدا نکند.
با مخالفت سه مدیر دفتر منطقه ای و رئیس فدرال رزرو با کاهش بیشتر نرخ بهره، اکنون تنها یک رای مخالف دیگر کافی خواه بود تا جلوی کاهش بیشتر نرخ بهره گرفته شود و باید منتظر ماند و دید که فدرال رزرو در نشست دو ماه بعد خود این چرخه را متوقف خواهد کرد و یا چراغ سبز دیگری به ترامپ نشان خواهد داد