تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۴۶۷
کد خبر: ۶۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس انجمن سنگ‌آهن خبر داد

سنگ‌آهن تا دهه فجر در بورس کالا عرضه می‌شود

می متالز - مدت‌ها از مطرح شدن زمزمه‌های عرضه سنگ آهن به بورس کالا می‌گذرد، حال به گفته رئیس انجمن سنگ آهن، این محصول تا دهه فجر در بورس کالا عرضه خواهد شد.
سنگ‌آهن تا دهه فجر در بورس کالا عرضه می‌شود

به گزارش  می متالز، قدیر قیافه با اشاره به آخرین وضعیت عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا گفت: بورس کالا به عنوان ابزاری که باعث شفاف‌سازی معاملات تعیین قیمت پایه و همچنین ضمانت بازگشت ارزش کالای فروخته شده در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما نیز از آن بهره خواهیم برد تا بتوانیم از طریق آن حداقل زمان بازگشت ارزش کالای فروخته شده را کاهش دهیم و امیدواریم تا دهه فجر عرضه سنگ‌آهن در بورس کالا صورت گیرد.

وی همچنین درباره پیش‌بینی که دولت استرالیا از بازار آینده سنگ‌آهن ارئه کرده است و بر اساس آن قیمت سنگ‌آهن حدود ۵۰ درصد (معادل ۴۴.۱ دلار) افت خواهد داشت که در پی آن سهام برخی شرکت های بزرگ معدنی این کشور کاهش یافت، عنوان کرد: لزوماً همه پیش‌بینی‌ها به وقوع نخواهد پیوست و پیش‌بینی‌های مختلفی در حوزه بازارهای جهانی صورت می‌گیرد. مانند پیش‌بینی‌ که سال گذشته برای قیمت سنگ‌آهن مطرح و گفته شد که قیمت این محصول مجدداً به محدوده ۲۵ تا ۳۰ دلار برمی‌گردد در حالی که روند بازار معکوس شده و واقعیت دیگری را رقم زد و تا انتهای سال قیمت سنگ‌آهن به بالای ۵۵ دلار و بعد هم به بیش از ۸۰ دلار رسید.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن در ادامه افزود: بازارهای جهانی بر اساس ساز و کار عرضه و تقاضا کار می‌کنند و دولت‌ها نمی‌توانند برای آن تعیین تکلیف کنند. ولی حالا می‌بینیم که دولت استرالیا به عنوان یکی از کشورهای بزرگ تولید سنگ‌آهن جهان پیش‌بینی خود را مبنی بر افت قیمت سنگ‌آهن ارائه کرده است اما به وقوع پیوستن آن قطعی نیست و میتواند سمت و سوی متفاوتی پیدا کند.

وی ضمن رد این ادعا که ممکن است استرالیا برای تاثیر روانی بر بازار این پیش‌بینی را ارائه کرده باشد، گفت: شرکت‌های بزرگ و با پشتوانه و دولت‌هایی مانند استرالیا واقع‌بین‌تر از آن هستند که بخواهند چنین تحلیل‌هایی را تنها برای اثرگذاری روانی بر بازار ارائه کنند، اما این پیش‌بینی می‌تواند حاوی پیام‌هایی برای ما باشد.

قیافه با تشریح نظر خود از پیش‌بینی‌ که توسط دولت استرالیا در خصوص قیمت سنگ‌آهن در سال‌های آینده صورت گرفته است، اظهار کرد: پیامی که این تحلیل‌ها می‌تواند برای ما داشته باشد، این است که دوستانی که در ایران به دنبال سخت کردن چارچوب‌ها و محدود کردن تولیدکنندگان سنگ‌آهن و مواد معدنی هستند، مسیر صحیحی را برنگزیده اند و فشار بر تولیدکنندگان مواد معدنی به ویژه سنگ‌آهن که سهم بالایی از کل تولیدات مواد معدنی کشور را به خود اختصاص داده و در کشور ایجاد ارزش افزوده می‌کند، نتیجه مطلوبی برای اقتصاد کشور به دنبال نخواهد داشت.

وی در همین رابطه اضافه کرد: پیام دیگر این وضعیت برای ما به عنوان بخش خصوصی و تولیدکننده نیز این است که باید به دنبال حداکثرسازی بهره‌وری از معادن سنگ‌آهن باشیم تا بتوانیم سود حاصل از درآمدی که ایجاد می‌شود را به صورت پایدار حفظ کنیم.

حمل و نقل هنوز اصلی ترین مشکل معادن است

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن با اشاره به مشکلات اساسی که پیش روی سنگ‌آهن است، تصریح کرد: اصلی‌ترین مشکلی که پیش روی تولیدکنندگان سنگ‌آهن و دیگر معدن‌کاران وجود دارد و قبلا هم به آن بارها اشاره شده، موضوع هزینه‌های تولید نیست بلکه زیرساخت‌های ضعیف موجود در بخش حمل و نقل است، چرا که وضعیت حمل و نقل جاده‌ای، حمل و نقل ریلی، اسکله‌ها ورودی و خروجی کشور متناسب با توسعه و پیشرفت طرحهای اقتصادی و صنعتی کشور گسترش نیافته و  به اندازه کافی تجهیز نشده‌اند. سال‌هاست که ما در توسعه بنادر و ساخت و تجهیز بنادر هماهنگ با نیازهای کشور و با بهره گیری از فن آوری و تجهیزات نوین صنعت لجستیک کار خاصی انجام نداده ایم و در نتیجه پایین بودن ظرفیت های لجستیکی و وجودانحصار، قیمت تمام شده محصولات معدنی متاثر از این مهم بعضا از قیمت سایر رقبا بالاتر بوده و توان رقابتی ما را به شدت کاهش می دهد.

تولیدکنندگان از افزاتیش تقاضای داخلی استقبال می‌کنند

وی درباره بازار سنگ‌آهن در داخل که می‌تواند بخشی از عرضه سنگ‌آهن را طلب کند، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌هایی که دولت انجام داده است، بازار مصرف آن بر اساس طرح‌هایی که در دست اجراست، تغییر خواهد کرد و میزان مصرف داخلی افزایش خواهد یافت که اینها می‌توانند مقداری آرامش را برای تولیدکنندگان به همراه بیاورد اما تمام اینها منوط به تحقق اهداف تعیین شده است. بدیهی است طرح های توسعه ای که از ۱۰  تا ۹۰ درصد و بیشتر پیشرفت کرده‌اند، بایستی تمام شده و به بهره‌برداری برسند. معدنکار و تولیدکنندگان محصولات سنگ‌آهنی از این موضوع که سنگ‌آهن تولیدی خود را به صنایع داخلی بفروشند و محصولات شان در داخل ایران به مصرف رسیده و ارزش افزوده مثبت بیشتری ایجاد کند، به شدت استقبال می‌کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن با ابراز امیدواری نسبت به بهبود اوضاع فولادسازان گفت: مسئله دیگری که باید به آن اشاره کرد  این است که امیدوارانه دعا می کنیم تا وضعیت فولادسازان و مصرف کنندگان سنگ آهن کشور بهبود پیدا کرده و در نتیجه شرایط پرداختی‌های آنها نیز به سنگ آهنی ها بهتر شود، چرا که گاها  ارزش محصول فروش رفته به مصرف کنندگان سنگ آهن تا بیش از یک سال با تاخیر تسویه می‌شود و این یعنی بار مشکلات برخی فولادسازان و مصرف‌کنندگان سنگ‌آهن بر دوش معدنکاران و تولیدکنندگان سنگ آهن افتاده است که این رویه صحیحی نیست.

وی با بیان اینکه لزوما تمام تقصیر در این باره متوجه مصرف کنندگان و فولادسازان نیست، اظهار کرد: لزوماً این طور نیست که یک مصرف کننده قصد پرداخت و تسویه مواد اولیه خریداری شده را نداشته باشد، بلکه به دلیل برخی مشکلات از جمله رکود چند سال اخیر اقتصاد جهانی، رکود حاکم بر اقتصاد کشور و بحران نقدینگی که مدتهاست گریبانگیر بخش مولد اقتصاد ایران است تقاضای موثر بسیار ضعیف بوده و موجب بروز این وضعیت برای فولادسازان و مصرف کنندگان شده است

منبع: ایسنا
عناوین برگزیده