تاریخ: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۲۸۱
کد خبر: ۶۷۷۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت بورس تهران:

فروش حقیقی‌ها به ۶۶۰۰ میلیارد تومان رسید

می متالز - یکی از ابزار‌های ابتکاری بورس تهران را می‌توان انتشار اوراق تبعی دانست که تاکنون ۱۱ میلیارد تومان تامین مالی شده است.
فروش حقیقی‌ها به ۶۶۰۰ میلیارد تومان رسید

به گزارش می متالز، علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس تهران در نشست خبری خود در نمایشگاه کیش اینوکس اظهار کرد: یکی از شاخص‌های مهم، شاخص کل هم‌وزن بوده که از عدد ۳۳ هزار واحد به ۸۸ هزار واحد رسیده که ۱۶۸ درصد رشد داشته است و این عدد به معنای رشد تمامی نماد‌ها بازار به خصوص توجه به شرکت‌های کوچک است.

وی ادامه داد: در ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۸ سهامداران حقیقی بازیگران اصلی بازار بودند و ۷۰ درصد خرید‌های بازار از این معاملات حقیقی و ۳۰ درصد نیز حقوقی‌ها بودند؛ سمت فروش حقیقی‌ها ۶۸درصد و حقوقی‌ها ۳۲ درصد بوده و بازار خرید و فروش حقیقی‌ها ۶۶۰۰ میلیارد تومان است.

صحرایی گفت: یکی از نقش‌های اصلی بازار سرمایه "تامین مالی" است و افزایش سرمایه ۱۱۳۰۰ میلیارد تومان بدون در نظر گرفتن تجدید ارزیابی بوده و از سوی دیگر، انتشار انواع اوراق بدهی ۷۶۰ میلیارد تومان نیز در دستور کار قرار گرفت. 

مدیرعامل شرکت بورس با اشاره به ابزارهای موجود در بازار، افزود: یکی از ابزار‌های ابتکاری بورس تهران را می‌توان انتشار اوراق تبعی دانست که تاکنون ۱۱ میلیارد تومان تامین مالی شده است؛ ۳۳۱ شرکت در بورس تهران پذیرفته شده، شرکت‌هایی که مجمع تشکیل داده اند. از ۶۷ هزار میلیارد تومان ۶۱ سود تقسیم شده که در گذشته ۷۵ درصد بود.

وی اضافه کرد: در چهار بازار متفاوت بورس تهران در سال ۹۸ بالغ بر میلیون سهم عرضه شده که ارزش این معاملات ۲۱۸ هزار میلیارد تومان بوده و ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار بار معامله انجام شده است.

صحرایی در خصوص میزان سهم بورس‌ها از معاملات بازار سرمایه، تصریح کرد: سهم بورس تهران از معاملات کل بورس‌های کشور ۴۸ درصد؛ فرابورس ۳۴ درصد و بورس‌کالا ۱۷ درصد و بورس‌انرژی ۵ درصد را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت بورس در ادامه این نشست خبری افزود: در حوزه معاملات بازار برترین‌های این نماد‌ها شرکت‌هایی هستند که بیشترین ارزش معاملات و حجم معاملات را به خود اختصاص داده‌اند؛ لازم به ذکر است که ۵۰ درصد معاملات خرد از ایستگاه‌های آنلاین انجام می‌شود که نشان از یک چالش فرهنگی و اصلاح رفتاری مردم و فعالان بازار سرمایه دارد و بورس تهران با ۲۲ تالار منطقه‌ای درگاه وصال کلیه فعالان بازار سرمایه با مردم است.

وی خاطرنشان کرد: نوسان بازار سرمایه تابع اقتصاد کلان کشور بوده و این مساله نشان دهنده این است که سرمایه گذاران به طور مداوم در حال تحلیل شرایط هستند و با تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال نوسانات را تحلیل می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: باید در این راستا کار فرهنگی صورت بگیرد تا مردم رفتار‌های هیجانی در بازار نداشته باشند.

مدیرعامل شرکت بورس تهران همچنین در توصیه ای از سهامداران خواست که به فضای مجازی برای سرمایه گذاری اتکا نکنند و با دانش کافی یا دریافت اطلاعات اقدام به سرمایه گذاری کنند.

وی درخصوص عرضه اولیه شرکت ها بیان کرد:  از ابتدای سال جاری تاکنون ۶ شرکت در بورس تهران عرضه اولیه شده اند و  قرار است در آینده نیز سهام برخی از شرکت های غذایی و شیمیایی در بورس عرضه شود.

صحرایی درباره راه اندازی آتی سبد سهام گفت: این ابزار پس از اینکه به تصویب کمیته فقهی بورس رسید، راه اندازی شد و برای فعالان بازار سرمایه بسیار جذاب بوده و در حال حاضر در چهار نماد معاملات آن آغاز و تعداد نماد‌ها در مجموع به ۷ رسیده است.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد