تاریخ: ۰۳ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۱۵
بازدید: ۲۴۹
کد خبر: ۶۸۰۷۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
تولید ورق‌های فولادی در خوزستان رونق گرفت

تاثیر معکوس تحریم بر صنعت فولاد

می متالز - مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: با حمایت‌های وزیر نفت توان تولید ورق‌های ای‌پی‌ای را در داخل کشور به دست آوردیم در حالی که پیش از این، این ورق‌ها به‌صورت ۱۰۰ درصد از کشورهای خارجی وارد می‌شدند.
تاثیر معکوس تحریم بر صنعت فولاد

به گزارش می متالز، امین ابراهیمی اظهار کرد: در شرکت فولاد اکسین حدود ۲۸ هزار تن از این محصول را تولید کردیم. این فرآیند از مرحله سنگ تا تولید لوله در کشور انجام می‌شود. شمش خاص این محصول در فولاد مبارکه تولید می‌شود اما در سال‌های آینده امیدواریم شرایط تولید شمش خاص در استان فراهم شود تا بتوانیم شمش را از فولاد خوزستان بگیریم. وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که در صنعت فولاد افتاد و واگذاری‌هایی که انجام می‌شود، معمولا پس از واگذاری یک شرکت، سخت‌افزار و نرم‌افزار جابه‌جا می‌شوند اما ماموریت‌ شرکت‌ها تغییر نمی‌کند. وی افزود: در نتیجه ماموریت اصلی شرکت از ماموریت تولید ورق‌های ‌ای‌پی‌ای به ماموریت تولید ورق‌های ساختمانی تبدیل شد، درحالی‌که ماموریت اصلی شرکت برعکس بوده است. تقریبا ۶۰ درصد از سبد تولید ما را ورق‌های ساختمانی تشکیل می‌دهند، ۱۰ درصد آن به ورق‌های ‌ای‌پی‌ای و ۳۰ درصد به ورق‌های آلیاژی اختصاص داده شده است.

 

تبدیل تحریم‌ها به فرصت

وی اظهار کرد: تحریم‌ها برای همه صنایع یک تهدید است، اما تحریم‌ها برای ما تبدیل به فرصت شده‌اند تا بتوانیم به ماموریت اصلی خود دست پیدا کنیم؛ می‌توان گفت استفاده مفیدی از تحریم‌ها کردیم. مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: از سال ۸۸ تاکنون یک میلیون و ۵۰ هزار تن ورق فولادی تولید شده است. همچنین تا پایان ۶ ماه امسال ۳۹۵ هزار تن ورق تولید شد. متاسفانه در سال‌های اخیر که رکود در تولید داشتیم، سیستم شرکت به‌صورت کارمزدی اداره می‌شد و شمش‌ها از طریق شریک‌های تجاری و واسطه‌ها وارد شرکت می‌شد و در قبال تولید ورق، کارمزد ناچیزی دریافت می‌شد. ابراهیمی با بیان اینکه زیان انباشته در پایان سال ۹۷ به حدود ۱۶۴ میلیارد تومان رسید، گفت: با توجه به بدهی‌ها و شرایط نامناسب در سال‌های اخیر برند «اکسین» تخریب شده است. بدهی سال ۹۲ شرکت تقریبا نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان بود که بیشتر آن را جریمه‌ها تشکیل می‌دادند. همچنین با وجود اختلاف حسابی که با فولاد خوزستان داشتیم، نزدیک به هزار میلیارد تومان بدهی وجود داشت.  وی اظهار کرد: هیات‌مدیره به شرکت، به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی و استراتژیک نگاه می‌کند که به همت نیروی متخصص در شرکت، نقشه استراتژی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ با در نظر گرفتن ماموریت اصلی شرکت که تولید ورق ‌ای‌پی‌ای است، برنامه‌ریزی شد. بر مبنای این نقشه، اهداف استراتژی شرکت نیز مشخص شدند.

 

با نیروی مازاد مواجه هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه اکنون ۹۹۶ نفر به‌صورت مستقیم در این کارخانه مشغول به کار هستند که با احتساب نیروهای پیمانکاری، حدود یک هزار و ۲۰۰ نیرو داریم، گفت: یکی از چالش‌های ما، نسبت نیروی ستادی به نیروی تولیدی است که اکنون ۶۳ درصد نیروها تولیدی و ۳۷ درصد ستادی هستند که برای ما یک چالش است. ابراهیمی ادامه داد: همچنین متوسط سن نیروها ۳۷ سال است و بالغ بر ۶۰ درصد نیروها تحصیلات کارشناسی به بالا دارند. عمده جذب نیروی ما طی سال‌های ۹۰ تا ۹۴ و با کمترین ضابطه انجام شده است. بر اساس ساختاری که شرکت دانیلی برای فولاد اکسین در نظر گرفته است ما با ۳۸۳ نفر نیروی مازاد مواجه هستیم. وی افزود: در تامین مواد اولیه تا پایان سال ۹۸ سعی کردیم تا جایی که امکان دارد مواد اولیه را از استان تامین کنیم. تاکنون ۳۵۰ هزار تن شمش تامین شد که ۲۱۳ هزار تن آن از فولاد خوزستان، ۶۱ هزار تن از فولاد مبارکه اصفهان و ۷۶ هزار تن از فولاد هرمزگان تامین شده است. مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان افزود: عمده مواد اولیه‌ای که از خارج از استان تامین شد، به این دلیل بود که در استان تولید نمی‌شوند. در ۶ ماه دوم سال ۹۷ تامین مواد اولیه از داخل استان نزدیک به ۷۳ درصد افزایش یافته است.

 

تغییر سیاست شرکت

ابراهیمی با اشاره به اینکه سیاست شرکت از فروش کارمزدی به فروش مستقیم تغییر کرده است، گفت: پیش از این شمش خریداری می‌شد و ما آن را در شرکت تبدیل به ورق می‌کردیم و در خارج از استان به فروش می‌رسید اما با تغییر سیاست، این فروش مستقیما در استان انجام و ارزش افزوده آن در استان هزینه می‌شود که قاعدتا به شهرداری‌ها پرداخت می‌شود. در سال ۹۷، ۱۲۴ میلیارد تومان ارزش افزوده از فروش محصولات داشتیم امسال نیز در ۶ ماه اول ارزش افزوده به ۱۵۴ میلیارد تومان رسید.

 

برنامه‌ریزی برای بومی‌سازی محصولات

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی شده سالانه سه محصول جدید را بومی‌سازی و وارد بازار کنیم و اکنون نزدیک به پنج محصول همچون ورق ‌ای‌پی‌ای و ورق S۴۶۰Q تولید شدند. ورق‌هایی که نام آنها از نام اکسین گرفته شده است و پیش از این ۱۰۰درصد از خارج کشور وارد می‌شدند را تولید کردیم؛ این ورق‌ها در حوزه معادن استفاده می‌شوند. همچنین توانستیم ورق A۲۸۳-Grade c را تولید کنیم؛ پیش از این، این محصول از کشورهای خارجی وارد می‌شد. ابراهیمی اظهار کرد: یکی از مسائل نگران‌کننده ما زنده نگه داشتن خط تولید شرکت است، چون اعتقاد داریم حل تمام مشکلات کشور فقط در گرو تولید است و به این منظور در ۶ ماه گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان در خط تولید هزینه شد. وی با بیان اینکه شرکت فولاد اکسین شرایط خاصی دارد و مشابه آن در شمال آفریقا و حوزه خاورمیانه وجود ندارد، گفت: مهم‌ترین ماموریت ما در پروژه‌های نفت و گاز است و با فعالیت‌هایی که در حال انجام است شرکت در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود است. یکی دیگر از اقدامات شرکت راه‌اندازی آزمایشگاه خوردگی با کمک یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که می‌توان گفت این آزمایشگاه در نوع خود در کشور منحصر به فرد است؛ پیش از این قرار بود این آزمایشگاه به‌صورت کاملا خارجی راه‌اندازی شود.

عناوین برگزیده