تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۹:۳۹
بازدید: ۳۰۳
کد خبر: ۶۸۵۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

چین و کره جنوبی، سهم به‌سزایی در رشد تقاضای مس خواهند داشت

می متالز - مطالعات صورت گرفته از ابتدای سال جاری، حاکی از افت تقاضای مس در نیمه نخست سال جاری بود، این در حالی است که پیش‌بینی‌ها از بازارهای مصرف مس نظیر ساختمان، صنعت، شبکه برق‌رسانی و زیرساخت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، رشد مصرف مس را به‌دنبال دارند. طی 3 ماهه سوم سال 2017، سرمایه‌گذاری در شبکه برق چین و بازار مسکن به‌ترتیب با رشد 9.1 و 3.2 درصدی نسبت به دوره مشابه از سال 2016 همراه بود. علاوه بر این، رشد زیرساخت انرژی‌های تجدید‌پذیر کره جنوبی نیز تأثیر به‌سزایی در رشد مصرف مس خواهد داشت.
چین و کره جنوبی، سهم به‌سزایی در رشد تقاضای مس خواهند داشت

به گزارش می متالز، مصرف جهانی مس تصفیه شده در 3 ماهه دوم سال جاری، با کاهش یک درصدی نسبت به دوره مشابه از سال 2016، به حدود 6 میلیون و 100 هزار تن رسید. از عمده دلایل کاهش مصرف، افت تقاضای چین و کشورهای اروپایی، به‌ترتیب برابر با 2.9 و 1.7 درصد نسبت به 3 ماهه دوم سال 2016 بود. با این وجود، آمار تولید ناخالص داخلی چین در فصل دوم سال 2017، برابر با 6.9 درصد نسبت به مدت مشابه از سال گذشته و بیشتر از هدف 6.5 درصدی دولت این کشور بود. رشد بیشتر از حد مطلوب تولید ناخالص داخلی سبب شد تا شاخص تولیدات صنعتی چین نیز با رشد 6.9 درصدی همراه باشد.

علاوه بر رشد مثبت و بیش از حد انتظار اقتصاد چین در فصل دوم سال جاری، افزایش شاخص مدیران خرید جهان در ماه آگوست نیز، چشم‌انداز مثبت و روبه‌رشدی از مصرف مس جهان را با پایان یافتن سال 2017 به دست داد. بر اساس مطالعات صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود که میزان مصرف جهانی مس تصفیه شده از حدود 23 میلیون تن در سال 2016 با رشد سالانه 2 درصد، به نزدیک 25 میلیون تن در سال 2019 افزایش یابد. نمودار 1، تغییرات مصرف جهانی مس تصفیه شده را با نوسانات تولیدات صنعتی جهان از سپتامبر سال 2007 تا سپتامبر 2019 به تصویر می‌کشد.

با توجه به نمودار می‌توان ادعا کرد که رشد مصرف جهانی مس تصفیه شده تا حدی وابسته به پشتوانه رشد تولیدات صنعتی و افزایش میزان سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت انرژی در جهان است. ناگفته نماند که ظهور اقتصادهای جدید نیز از جمله عوامل محرک بازار مصرف این فلز سرخ در مقیاس جهانی، طی 2 سال آتی خواهد بود. بر اساس پیش‌بینی‌ها، مصرف مس تصفیه شده در چین نیز که تقریبا سهم 50 درصدی از مصرف جهان را به‌خود اختصاص می‌دهد، طی 2 سال آتی افزایش خواهد یافت. از جمله عوامل مهم مؤثر بر رشد بازار مصرف این فلز صنعتی در این کشور، می‌توان به رشد سرمایه‌گذاری در شبکه برق چین و رونق بازار ساختمان و تولید این کشور اشاره کرد.

شایان توجه است که رشد حجم سرمایه‌گذاری در شبکه برق چین در ابتدای سال جاری با کندی همراه بود که انتظار می‌رود در نیمه دوم سال جاری، شاهد افزایش قابل توجهی باشد. در بررسی 3 ماهه سوم سال جاری، میزان هزینه‌های انجام شده در شبکه برق چین با رشد 9.1 درصدی نسبت به مدت مشابه از سال گذشته همراه بود. همان‌طور که بیان شد مصرف مس چین، از رشد صنعت ساختمان این کشور نیز تأثیر می‌پذیرد. در گزارش بازار مسکن از 3 ماهه سوم سال 2017، مشخص شد که میزان ساختمان‌های تجاری در حال احداث این کشور، شاهد رشد 3.2 درصدی نسبت به مدت مشابه از سال گذشته بود. این امر بیانگر رشد مصرف مس طی 12 ماه آتی است.

مس به‌طور گسترده‌ای در زیرساخت و فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر به مصرف می‌رسد. درنتیجه، افزایش هزینه‌های این بخش از زیرساخت، به‌مثابه افزایش مصرف مس خواهد بود. سیاست‌های بخش انرژی رییس جمهور جدید کره جنوبی، با افزایش شدید سهم انرژی‌های نو در شبکه برق همراه خواهد بود و انتظار می‌رود که سهم انرژی‌های نو از شبکه برق کره جنوبی از رقم 5 درصد در سال جاری به حدود 20 درصد در سال 2030 افزایش یابد. کره جنوبی، پنجمین مصرف‌کننده بزرگ مس در جهان است.

عناوین برگزیده