تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۴۰
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۷۰۹۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت:

معادن کوچک‌مقیاس باید از تکنولوژی‌های جدید استفاده کنند

می متالز - معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فعالیت واحدهای معدنی و صنعتی کوچک با تکنولوژی‌های قدیمی موجود، مقرون‌به‌صرفه نخواهد بود؛ بنابراین لازم است تا اگر سرمایه‌گذاری در این حوزه صورت می‌گیرد، با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و دارای توجیه اقتصادی باشد.
معادن کوچک‌مقیاس باید از تکنولوژی‌های جدید استفاده کنند

به گزارش می متالز، سعید زرندی در خصوص برنامه‌های حمایتی از صنایع کوچک حوزه فولاد، اظهار داشت: در حال حاضر، نگاه کلی و مرسوم وزارت صنعت، معدن و تجارت به فعالیت در حوزه فولاد، بر مبنای صرفه به مقیاس تعریف می‌شود؛ یعنی سیاست‌گذاری‌ها با توجه به حجم تولید، صرف انرژی و میزان سودآوری، به این سمت نیست که فولادسازی‌های کوچک شکل بگیرند.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در توضیح این مطلب افزود: البته در بحث توسعه معادن کوچک، این وزارتخانه برای حمایت از فرآوری این معادن، اعلام آمادگی کرده‌ است؛ در نظر وزارت صنعت معدن و تجارت، فعالیت واحدهای کوچک و به کارگیری تکنولوژی‌های روز دنیا در این حوزه، مثبت است و جلساتی هم در این زمینه برگزار شده است.

وی تکنولوژی‌های مرسوم در صنعت فولاد کشور را بیشتر برای واحدهای بزرگ مناسب دانست و اظهار کرد: تکنولوژی‌های قدیمی مثل میدرکس، پرد و امثال این‌ها در مقیاس‌های کوچک سودده نیست و استفاده از این روش‌ها در واحدهای کوچک توجیه اقتصادی ندارد.

زرندی با اشاره به اهمیت اقتصادی‌ بودن واحدهای کوچک صنعتی، تاکید کرد: اگر صنایع کوچک با به کارگیری تکنولوژی‌های جدیدی راه‌اندازی شوند که برخی از کشورهای پیشتاز صنعت فولاد، برای بهره‌برداری از مقیاس‌های کوچک در اختیار دارند، می‌توانند موجب تحرک معادن کوچک ما به خصوص معادن واقع شده در مناطق محروم شوند؛ اما اگر قرار باشد از تکنولوژی‌های معمول و قدیمی در راه‌اندازی این واحدها استفاده شود، طبیعتا اولویت اول ما در وزارت صمت، صرفه به مقیاس واحدها خواهد بود.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبت‌های خود، در خصوص ارائه مجوز راه‌اندازی واحدهای فولادسازی در کشور، عنوان کرد: وزارت صمت به هیچ وجه موافق صدور مجوز جدید برای تاسیس واحدهای تولید فولاد در مناطق کویری نیست و ما در رویکرد جدید این وزارتخانه تلاش می‌کنیم تا تمرکز این واحدها را از نواحی کم‌آب و خشک کشور به سمت استان‌های واقع در حاشیه خلیج فارس سوق ‌دهیم.

زرندی علاوه بر اهمیت تامین آب صنایع فولادی، دلیل دیگر این رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت را برنامه‌ریزی بلندمدت برای حضور در بازارهای بین‌المللی دانست و تصریح کرد: موضوع مهم دیگر در بحث انتقال صنایع فولادی به جنوب کشور این است که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کشور ما در سال، حدود ۱۵ میلیون تن صادرات فولاد خواهد داشت؛ پس بهترین گزینه برای محل برای استقرار واحدهای فولادسازی، مناطقی است که با مرز آبی در ارتباط هستند.

وی همچنین در خصوص رویکرد وزارت صمت در مورد طرح‌های توسعه واحدهای فعال کشور، خاطرنشان کرد: طبیعتا در این موارد، نگاه ما کمی متفاوت است زیرا رویکرد منطقی در این موارد ایجاب می‌کند که وقتی سرمایه‌گذار و تولیدکننده برای استقرار یک واحد تولید فولاد در یک منطقه خاص، برنامه‌ریزی‌ داشته و از قبل زیرساخت‌های مورد نیاز آن برای توسعه را فراهم کرده است، طرح توسعه‌ای خود را در همان محل به بهره‌برداری برساند.

زرندی در پایان گفت: در هر حال، اولویت ما متمرکز شدن واحدهای فولادسازی در استان‌های جنوبی کشور و حاشیه خلیج فارس است و در این راستا نیز سرمایه‌گذاران را تشویق کرده‌ایم که اگر می‌خواهند از حمایت‌های دولتی برخوردار باشند، این سرمایه‌گذاری را در حاشیه جنوبی کشور انجام دهند.

عناوین برگزیده