به گزارش می متالز، محمد حسن طالبیان ظهر امروز در نشست خبری نشستهای جاده ابریشم ظهر امروز با تشکر از روحیه سخاوتمندانه مسوولان استان همدان برای پذیرفتن این میزبانی اظهار داشت: باید از هر دریچهای برای معرفی ایران و ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری آن اسنفاده شود.
وی افزود: در پنجمین اجلاس جهانی جاده ابریشم تلاش کردیم که میزبانی دوره ششم به ایران و همدان که جایگاه ویژهای در کشور و جاده ابریشم دارد برسد.
معاون میراث فرهنگی کشور عنوان کرد: با توجه به میزبانی همدان از ششمین اجلاس جهانی جاده ابریشم فرصت مناسبی است تا میراث این شهر در 3 حوزه طبیعی، فرهنگی و ناملموس معرفی شود.
طالبیان با بیان این که این خواست و موضوع مطالبه جدی مردم و مسوولان است، گفت: پروندهای که برای ثبت جهانی میفرستیم نباید منفی باشد.
وی تاکید کرد: ایران برای ثبت آثار خود در فهرست جهانی یک سهمیه در سال دارد و نباید پروندهای برای ثبت جهانی برود که برگشت بخورد.
معاون وزیر میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در سال 2020 ایران به دنبال ثبت جهانی یک میراث صنعتی یعنی کریدور راه آهن است، تاکید کرد: پرونده کاروانسراهای کشور نیز در حال تهیه برای ثبت جهانی است و 2 کاروانسرا از همدان جز این لیست قرار دارد.
طالبیان با اشاره به این پرونده ثبت کاروانسراها یک پرونده زنجیرهای است گفت: پرونده قناتهای کشور را ثبت جهانی کردیم تا به 35 هزار قنات زنده کشور توجه میشود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سالی 25 درصد عرصه به پروندههای زنجیرهای از جمله ثبت جهانی قنات میتوان اضافه کرد، قنات قاسم آباد هم بررسی میشود تا اگر شرایط ایدهالی داشت به این زنجیره بپیوندد.
طالبیان تاکید کرد: قول میدهیم با هماهنگی شهرداری همدان دفتری در این ایجاد کنیم که با حضور متخصصان فهرست آثار ملی را که قابلیت ثبت جهانی دارند فراهم کنند تا راه ثبت جهانی آنها تسهیل شود.