تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۷۲۱۷۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اهم اقدامات انجام شده در راستای برنامه‌های ۷گانه وزارت صمت در سال رونق تولید: تشکیل ۱۴۱ میز تخصصی کشورهای هدف صادراتی/ تهیه ۷۹ بسته اجرایی جهت فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط/ راه اندازی مجدد ۳۲۱ واحد صنعتی در مناطق سیل‌زده/ افزایش فروشگاه­های زنجیره‌ای به ۳۵۰۰ شعبه در سال ۹۸

می متالز - وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق شعار رونق تولید در سال ۹۸ اقدام به تدوین و اجرایی کردن برنامه‌های خود در ۷ محور با تاکید بر توسعه ساخت داخل و نیز توسعه صادرات به کشورهای هدف کرده است که اهم اقدامات انجام شده تاکنون، بر اساس محورهای برنامه در این گزارش ارایه می‌شود و اقدامات آتی نیز در گزارش‌های بعدی به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
اهم اقدامات انجام شده در راستای برنامه‌های ۷گانه وزارت صمت در سال رونق تولید: تشکیل ۱۴۱ میز تخصصی کشورهای هدف صادراتی/ تهیه ۷۹ بسته اجرایی جهت فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط/ راه اندازی مجدد ۳۲۱ واحد صنعتی در مناطق سیل‌زده/ افزایش فروشگاه­های زنجیره‌ای به ۳۵۰۰ شعبه در سال ۹۸

به گزارش می متالز، اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای توسعه ساخت داخل در راستای توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل یکی از محورهای هفت گانه ای  بود که در وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد پیگیری قرار گرفت و در همین راستا فهرست تکمیلی ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای مشابه تولید داخل تدوین و ابلاغ و فهرست کالایی توانمندی‌های ساخت داخل جهت عدم خرید کالاهای وارداتی مشابه ساخت داخل توسط ارگان‌های دولتی و تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری بروزرسانی و تکمیل شد.

راه اندازی سامانه توانیران

راه اندازی سامانه ثبت توانمندی و اعلام نیاز بنگاه‌های اقتصادی به نشانی اینترنتی tavaniran.ir از دیگر موارد مهم در این زمینه بود که هم اکنون در دسترس عموم قرار دارد.

برگزاری نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید با مشارکت ۲۲۳ شرکت

اما برگزاری نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید با هدف داخلی‌سازی نیازهای صنایع کشور (صنایع خودرو و قطعات، صنایع معدنی، مخابرات، نفت، گاز و پتروشیمی، لوازم خانگی و صنایع دریایی) در مجموعه ای به مساحت ۱۱ هزار متر مربع با مشارکت ۲۲۳ شرکت مهمترین اقدام انجام شده در خصوص تعمیق ساخت داخل و رسیدن به خودکفایی هر چه بیشتر بود.

انعقاد ۲۰۲ تفاهم‌نامه همکاری بین تأمین‌کنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان

۲۰۲ تفاهم‌نامه همکاری بین تأمین‌کنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان درحاشیه برگزاری نمایشگاه ساخت‌داخل منعقد شد و عقد قرارداد داخلی سازی ۳۵ قطعه در صنعت خودرو به ارزش ۷۴۰ میلیارد تومان در حاشیه برگزاری نمایشگاه ساخت داخل انجام گرفت.

ممنوعیت ثبت سفارش حدود ۱۴۰۰ قلم کالای غیرضروری

ممنوعیت ثبت سفارش حدود ۱۴۰۰ قلم کالای غیرضروری از اواسط سال ۹۷ به منظور مدیریت واردات و حمایت از ساخت داخل از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بود.

راه اندازی مجدد ۳۲۱ واحد صنعتی در مناطق سیل‌زده

اما در راستای حمایت از تولید و واحدهای تولیدی در استان‌های کشور موارد دیگری نیز انجام شد که از آن جمله به آماده سازی زیرساختهای لازم جهت اجرای طرح توسعه تولید پوشاک در مناطق روستایی با ۱۸ زیر پروژه در ۵ استان ( گیلان، همدان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه)، کلنگ‌زنی و آغاز فعالیت‌های اجرایی پروژه‌های سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه‌یافته مانند تولید کاغذ از کربنات کلسیم در استان فارس، بیواتانول سوختی در استان کهگیلویه و بویر احمد و کرمانشاه و راه اندازی مجدد ۳۲۱ واحد صنعتی سیل‌زده می توان اشاره کرد.

همچنین دستیابی به دانش فنی تولید در مقیاس صنعتی انواع غشاء‌ و ماژول‌های تصفیه آب و تجاری‌سازی آن، ایجاد واحد تولید ممبران در ایلام و ایجاد و راه‌اندازی مراکز تولید بیوایمپلنت در شهرهای شیراز، کرمانشاه و تهران از مهمترین اقدامات انجام شده حول محور حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپها و استفاده از فناوری های نوین بوده است.

تدوین برنامه‌های توسعه صادرات به ۱۵ کشور همسایه

در حوزه توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی اقدامات قابل توجهی به انجام رسید که تدوین دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات و تدوین برنامه‌های توسعه صادرات به ۱۵ کشور همسایه از آن جمله است.

انعقاد ۲۲ توافقنامه صنعتی و تجاری با کشور عراق

در این حوزه اقدامات دیگری مانند امضا موافقت­نامه تجارت ترجیحی ایران با کشورهای اورآسیا در آستانه قزاقستان و انعقاد ۲۲ توافقنامه صنعتی و تجاری با کشور عراق و امضای تفاهم­نامه همکاری بین ایران و اقلیم کردستان عراق و تاسیس نمایشگاه دایمی در عراق به انجام رسید که زمینه توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی را بیش از پیش فراهم آورد.

تشکیل ۱۴۱ میز تخصصی کشورهای هدف صادراتی

در این مدت ۲۶ هیئت تجاری به کشورهای هدف صادراتی اعزام و ۱۴۱ میز تخصصی کشورهای هدف صادراتی تشکیل شد.

ساخت کارخانه مشترک اتوبوس سازی با مشارکت شرکت «آذرماش» جمهوری آذربایجان و شرکت خصوصی «عقاب» جمهوری اسلامی ایران در جنوب باکو، تهیه طرح توسعه صادرات فرش دستباف به  ۱۵ کشور همسایه و شناسایی و معرفی شرکتهای معتبر درکشورهای هدف صادراتی و معرفی به صادرکنندگان از اهم اقدامات انجام شده دیگر بوده است.

کسب دو رتبه توسط صندوق ضمانت صادرات

اما در این حوزه رتبه های برتری هم به دست آمد که کسب رتبه اول در اتحادیه صندوق­های ضمانت صادرات کشورهای اسلامی (اتحادیه امان) و کسب کرسی بین­المللی در اتحادیه صندوق­های ضمانت صادرات کشورهای اسلامی (اتحادیه امان) در سمت عضویت هیات مدیره از آن جمله است.

گفتنی است که راه اندازی سامانه جامع تجارت و زیر سامانه­های آن به منظور مدیریت زنجیره تجاری کشور و تدوین و اجرای برنامه­های ساماندهی صنعت خودرو نیز از جمله اقدامات انجامی در محور مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری بوده است.

افزایش فروشگاه­های زنجیره‌ای به ۳۵۰۰ شعبه در سال ۹۸

در این حوزه توسعه فروشگاه­های زنجیره‌ای از ۳۲۰۰ شعبه در سال ۹۶ به ۳۵۰۰ شعبه در سال ۹۸ از مهمترین دستاوردها بود.

مدیریت عرضه و تقاضا برای محصولات عرضه شده در بورس کالا و آزادسازی سقف رقابت محصولات عرضه شده در بورس، مدیریت صادرات کالاهای صنایع معدنی بمنظور تعادل بخشی و کنترل عرضه و تقاضا در داخل کشور و تدوین برنامه توانمندسازی اصناف و شبکه توزیع کالاهای اساسی با هدف ایجاد و ساماندهی تعداد ۱۵۰۰۰ واحد صنفی در قالب شبکه منتخب و مطمئن توزیع کالاهای اساسی در سطح کشور از اقدامات دیگر بوده است.

هدف گذاری برای  فعالسازی ۱۵۰ معدن کوچک مقیاس

در حوزه توسعه معادن و صنایع معدنی، طرح فعالسازی معادن کوچک و متوسط در نقاط مختلف کشور با هدف فعال سازی ۱۵۰ معدن با اشتغالزایی مستقیم ۳ هزار نفر در مناطق کمتر توسعه یافته در سال ۹۸ تدوین شد.

تهیه ۷۹ بسته اجرایی جهت فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط

در این راستا ۷ استان کشور برای فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط مقیاس مورد بررسی قرار گرفت و  ۷۹ بسته اجرایی جهت فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط تهیه شد.

شناسایی حدود۳۰۰ محدوده امید بخش معدنی

معرفی ۱۵ معدن و پتانسیل‌های معدنی شناسایی شده به سرمایه‌گذار یا شرکا، ادامه عملیات در پهنه‌های اکتشافی در سطح کشور و شناسایی حدود۳۰۰ محدوده امید بخش دیگر که هم‌اکنون حدود ۷۵۰  محدوده امید بخش در اختیار سرمایه گذاران خرد و کلان می باشد، از دیگر اقدامات انجام شده بوده است.

افزایش استخراج  معادن به ۴۶۰ میلیون تن در سال ۹۷

گفتنی است که میزان استخراج  معادن از ۴۴۰ میلیون تن در سال ۹۶ به ۴۶۰ میلیون تن در سال ۹۷  افزایش یافت و عملیات بازرسی ایمنی برای ۷۰۰ معدن انجام که نتایج آن برای انجام اصلاحات مورد نیاز اعلام شد.

افزایش تقسیط مالیات بنگاه‌های تولیدی تا ۵ سال

این وزارتخانه در حوزه بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت نیز گام های خوبی برداشت که افزایش تقسیط مالیات بنگاه¬های تولیدی تا ۵ سال، کاهش پیش‌پرداخت نقدی واحدهای صنعتی برای گشایش اعتبار اسنادی به ۱۰ درصد , برقراری معافیت ۱۰۰ درصدی مالیات بردرآمد حاصل از فروش تولیدات نرم‌افزاری دارندگان پروانه بهره برداری از وزارت صنعت معدن و تجارت، موضوع ذیل بند (د) ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر از آن جمله است.

اما در خصوص تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری، تفاهم‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور در راستای تامین تسهیلات منابع بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ در قالب برنامه تولید و اشتغال منعقد شد.

تزریق ۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی به صنعت قطعه‌سازی کشور

تزریق ۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی به صنعت قطعه‌سازی کشور و عارضه‌یابی فرآیند پذیرش واحدهای کوچک و متوسط در تابلو SME فرابورس از دیگر اقدامات بود.

شناسایی پلت‌فرم‌های فعال در حوزه تأمین مالی جمعی (Crowd Funding) و بررسی پروژه‌های مرتبط با بخش صنعت و معدن و پیگیری ایجاد هلدینگ‌های استانی و انتخاب استان‌های هدف و صنایع مرتبط در هر استان از جمله دیگر اقدامات بوده است.

عناوین برگزیده