تاریخ: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۴۵
بازدید: ۱۱۰۱
کد خبر: ۷۳۷۱۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
با برگزاری همایش هفته پژوهش:

پژوهشگران برتر مجتمع مس سرچشمه تجلیل شدند

می متالز - همزمان با هفته پژوهش و برنامه ریزی، در همایش هفته پژوهش که در سالن فجر مجتمع مس سرچشمه برگزار شد، از پژوهشگران برتر مجتمع مس سرچشمه تجلیل شد.
پژوهشگران برتر مجتمع مس سرچشمه تجلیل شدند

به گزارش می متالز، در این مراسم که با حضور مدیر مجتمع مس سرچشمه، رئیس پژوهشکده پسته کشور، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، معاون پژوهشی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان و جمعی از مدیران مجتمع مس سرچشمه برگزار شد، مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه گفت: امور تحقیق و توسعه از سال 1364 با عنوان مرکز تحقیقات و مطالعات شرکت مس ایران در حد یک رئیس و معاونت توسعه و برنامه ریزی شرکت شروع به فعالیت کرد و با افزایش گسترش فعالیت ها از اوایل دهه 70 به عنوان امور تحقیق و توسعه به فعالیت خود ادامه داد.

حسن صحرایی افزود: امور تحقیق و توسعه ظرف این 35 سال 1200 پروژه تحقیقاتی را به اتمام رسانده است. ما به سه شکل پژوهش ها را انجام می دهیم که یکی پژوهش های داخلی که توسط پرسنل امور توسعه، خط و تولید و سایر امورها انجام می شود، یکی پژوهش های دانشگاهی است که شامل پایان نامه های ارشد و دکترا و پژوهش هایی است که به صورت قرارداد با معاونت پژوهشی دانشگاه ها منعقد می شود و اعضای هیات علمی آنها را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 80 پروژه تحقیقاتی در دست انجام داریم، ادامه داد: از 1200 پروژه تحقیقاتی 69 درصد پایان نامه دانشجویی، 12 درصد به صورت قرارداد دانشگاهی و 19 درصد پروژه داخلی است.

صحرایی عنوان کرد: از 80 پروژه تحقیقاتی که هم اکنون در دست انجام داریم 49 درصد دانشجویی، 17 درصد به صورت قرارداد دانشگاهی و 34 درصد پروژه داخلی است.

مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه تصریح کرد: در سال های اخیر یکی از اهداف بخش تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه این بوده که سهم پروژه های داخلی را افزایش داده و سعی شود از پرسنل شرکت بیشتر در تحقیق و توسعه ها استفاده شود و شان پژوهشگری افراد توسعه یابد.

صحرایی خاطر نشان کرد: در 1200 پروژه انجام شده سهم دانشگاه های استان کرمان 51 درصد و در 80 پروژه در دست اقدام این سهم 46 درصد می باشد که نشان می دهد نیمی از پروژه های ما در داخل استان کرمان انجام می گیرد که رقم قابل قبولی است.

مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه ابراز داشت: تحصیلات نیروهای تحقیق و توسعه به این صورت است که 2 درصد دکترا، 31 درصد فوق لیسانس، 38 درصد لیسانس، 8 درصد فوق دیپلم و 21 درصد دیپلم هستند و در مجموع این امور 51 نفر پرسنل دارد که حدود 37 نفر در بخش پژوهشی و 14 نفر در بخش دفتری و پشتیبانی می باشند.

صحرایی در ادامه به روند انتخاب پژوهشگران برتر پرداخت و گفت: در سال های اخیر تمام همت خودرا در این بخش گذاشته ایم که پروژه هایی که انجام می شود حتما کاربردی باشند و مشکلی را از خط تولید حل کنند بنابراین پروژه هایی که اجرایی می شوند امتیاز جداگانه ای دادیم.

وی بیان کرد: سال گذشته پژوهشگران برتر امور تحقیق و توسعه و امور برتر در همکاری با امور تحقیق و توسعه را داشتیم که امسال موضوع دیگر را نیز در دستور کار قرار دادیم که یکی انتخاب پژوهشگر برتر از سایر امور بود که نیمه های آبان ماه فرم های مربوط را به امورها ارسال کردیم که افراد واجد شرایط فرم ها را پر کرده و ارسال کردند که پس از بررسی در کمیته داوران پژوهشگران برتر امور تحقیق و توسعه و سایر امور مشخص شدند.

مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه با معرفی نفرات برتر اضافه کرد: در بخش امور تحقیق و توسعه، افصحی، حاج محمدی و اسپهبدی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدند، در بخش سایر امور عباس محمدی دره سرایی از اموز ذوب انتخاب شدند و امور برتر پژوهشی نیز امور ذوب انتخاب شد.

اولین مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه که از دی ماه 1371 تا خرداد 1375 در این سمت مشغول به کار بوده است در ادامه این مراسم گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1352 تاسیس شد و مدیرعامل وقت مرحوم "نیازمند" بود.

سعید ادامه داد: در دی ماه سال 1371 سرپرست مرکز متالورژی و تحقیقات مجتمع مس سرچشمه شدم و ماموریتی به من داده شد که ساختار این سازمان را تغییر دهم. پس از اینکه موذن زاده مدیرعامل شرکت شدند بنده با مشورتی که گرفتم به این نتیجه رسیدیم که بخش تحقیقات را تحقیقات معدنی و فرآوری معدن، ذوب و پالایش و مرکز پایلوت پلند تقسیم کنیم که پذیرفته شد و عنوان مرکز متالورژی و تحقیقات به تحقیقات و مطالعات تغییر کرد.

وی اضافه کرد: آن زمان کار بزرگی که صورت گرفت این بود که قبلا رابطه صنعت و دانشگاه به صورت تشریفاتی بود که اتفاقی که در زمان ما افتاد این بود که با انعقاد قرارداده ایی با اساتید دانشگاه ها آنها متعهد شدند که همکاری های مشترکی با صنعت تعریف کنند و برای انجام آنها متعهد شوند که در این مدت آثار خوبی به بار آورد.

وی بیان کرد: امروزه تحقیق و توسعه یک نیاز انکار نا پذیر و کاری خلاقانه است که به صورت سیستماتیک انجام می شود و در جهان امروز شرکت هایی می توانند سهمی از بازار جهانی را داشته باشند که به صورت نو آوری نیاز مشتریان را از نظر تنوع محصول و قیمت تمام شده به دست آنها برسانند و این امر مستلزم تحقیق و توسعه است.

سعید تصریح کرد: امروزه در دنیا بالغ بر یک میلیارد دلار از تولید نا خالص ملی صرف تحقیق و توسعه می شود و کمتر از دو درصد از شرکت های ایرانی واحد تحقیق و توسعه دارند و از این تعداد کمتر از یک درصد برای تحقیق و توسعه هزینه می کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این همایش گفت: شعار امسال هفته پژوهش، پژوهش اثربخش و فناوری ارزش آفرین است. اصل این است که کارهای دانش بنیان و فناور را از پژوهش ها خلق کنیم.

عباس پرداختی افزود: مجتمع مس سرچشمه در حوزهای مختلف مشغول به فعالیت است از جمله پرورش مزرعه آلوورا، بحث کوهورت و سلامت کارکنان این شرکت، باشگاه های ورزشی و اخیراً به همت و ابتکار صحرایی روی پروژه نانو ذرات طلا و نانو ذرات سلنیوم دو مجوز برای تولید صنعتی اخذ می کنیم که نانو ذرات طلا به شکل کرم ضد چروک مورد استفاده قرار می گیرند و امیدواریم تا سال آینده محصولی جدید از مس را داشته باشیم که مشتری خوبی هم دارد.

وی بیان کرد: اگر تا چند سال پیش گفته می شود یکی از محصولات مجتمع مس سرچشمه در زمینه مواد آرایشی بهداشتی خواهد بود کسی باور نمی کرد اما این اتفاق در حال رخ دادن است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز در این مراسم با اشاره به اجرای طرح کوهورت مس سرچشمه از سال 2018 میلادی، گفت: بین سال های 97 و 98 وضعیت سلامت 2000 نفر از پرسنل مجتمع مس سرچشمه را بررسی کردیم و بعضی اختلالات را شناسایی و برای پیشگیری از بیماری ها برخی اقدامات را انجام دادیم و ذخیره طولانی مدت برخی داده های بیولوژیک.

شمسی زاده افزود: برخی از نتایج این تحقیق این بوده که شیوع برخی بیماری ها به ویژه کبد چرب و سنگ کلیه در پرسنل شرکت مس بالاتر است، در زمینه فشار خون وضعیت بهتری داریم، 30 درصد افراد در مرحله پیش دیابتی هستند و قند خون آنها از نرمال بالاتر است، 49 درصد از پرسنل مجتمع مس سرچشمه اضافه وزن داشته و 17 درصد چاق هستند.

وی با اشاره به فعالیت فیزیکی پرسنل مجتمع مس سرچشمه، افزود: فقط 13 درصد از پرسنل شرکت در هفته بیش از 10 دقیقه پیاده روی می کنند و تنها 5 درصد دوچرخه سواری دارند و درصد بسیار کمی فعالیت فیزیکی شدید دارند که این موضوعات نشان گر این است پرسنل از نظر فیزیکی فعال نیستند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: حدود 90 درصد پرسنل دندان های ناسالم داشتند که البته این قضیه به عموم جامعه نیز تسری دارد، همچنین 37 درصد از پرسنل شرکت بیشتر از 10 دقیقه با تلفن همراه صحبت می کنند و حدود 85 درصد نیزاز اینترنت استفاده می کنند که عدد خوبی است.

شمسی زاده یاد آور شد: حدود 63 درصد از پرسنل مجتمع مس سرچشمه در روز کتاب مطالعه می کنند که آمار فوق العاده ای است.

وی با اشاره به برنامه های آینده همکاری مجتمع مس و دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، عنوان کرد: معاینات بالینی نیز در حال انجام می باشد که مکمل کوهورت است و همچنین برنامه ریزی برای راه اندازی مطالعات مونو سیپیدی که عمرش در دنیا 10 سال است که مبحث مفید و جذابی است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سال 2018 رتبه تولید علم ایران در دنیا شانزده بوده است و در کشورهای جهان اسلام رتبه اول را داریم.

در این مراسم از پژوهشگران برتر مجتمع مس سرچشمه با اهدای هدایایی تجلیل به عمل آمد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت