تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۱۴
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۷۴۵۸۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل فولاد هرمزگان از چشم‌انداز ریخته‌گری مداوم گفت

روی توان شرکت‌های داخلی حساب کرده‌ایم

می متالز - فولاد هرمزگان برای نخستین‌بار در کشور همایش تخصصی ریخته‌گری مداوم فولاد را در نیمه دوم سال ۹۸ در شهر بندرعباس برگزار می‌کند.
روی توان شرکت‌های داخلی حساب کرده‌ایم

به گزارش می متالز، با توجه به وجود بستر مناسب استفاده از دانش، همفکری و تعامل شرکت‌های فولادی، انجمن‌های علمی نخبگان صنعتی و جامعه دانشگاهی کشور، جای برگزاری چنین همایشی خالی بود؛ از این‌رو فولاد هرمزگان برای نخستین‌بار در کشور همایش تخصصی ریخته‌گری مداوم فولاد را در نیمه دوم سال ۹۸ در شهر بندرعباس برگزار خواهد کرد.
ریخته‌گری مداوم یکی از فناوری‌های مهم صنعت فولاد است. ازآنجا که دانش ریخته‌گری در جهان در حال تکامل و بروزرسانی است، لازم است ارزیابی مداومی از وضعیت این صنعت انجام شود.
در این بررسی و ارزیابی توجه به نکاتی مانند فناوری، دانش فنی مورد نیاز، راه‌های حل مشکلات و نوآوری، میزان سرمایه‌گذاری، مسائل زیست‌محیطی و قابلیت‌های موجود در وضعیت فعلی صنعت کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این زمینه گفت‌وگویی با فرزاد ارزانی، مدیرعامل فولاد هرمزگان انجام داده‌ایم که می‌خوانید.
 

هدف از برگزاری همایش ریخته‌گری مداوم چیست؟

ضرورت برگزاری همایش ریخته‌گری مداوم فولاد در سطح کشور این بود که عمده تولید صنعت فولاد ایران از طریق ریخته‌گری مداوم انجام شود. ریخته‌گری مداوم یک فرآیند میانی است و بین نورد و فولادسازی قرار دارد و در کیفیت تولید ورق بسیار تاثیرگذار است.
جای برگزاری این همایش در کشور خالی بود؛ بنابراین فولاد هرمزگان تصمیم گرفت با توجه به نوع محصول تولیدی خود که حاصل از فرآیند ریخته‌گری مداوم است با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز دانشگاهی و پژوهشی به اتفاق پارک‌های علم‌وفناوری و همچنین فولاد مبارکه این همایش را برای نخستین‌بار در کشور در شهر بندرعباس برگزار کند.
در نتیجه متخصصان در این محل گرد هم می‌آیند و دانش و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک خواهند گذاشت.
 

در راستای بومی‌سازی فناوری ریخته‌گری مداوم فولاد چه اقدام‌هایی انجام شده است؟

برای اینکه بتوانیم در تولید فولاد خودکفا شویم و در جهان قدرت رقابت داشته باشیم و در بازارهای صادراتی حضور پیدا کنیم، نیاز داریم فرآیند ریخته‌گری را بشناسیم و آن را مدیریت کنیم.
در این زمینه لازم است ساختاری تعریف و تقسیم کار بین قسمت‌های گوناگون در سطح کشور میان پژوهشی، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و کارخانه‌های فولاد انجام شود تا بتوانیم فناوری ریخته‌گری را به‌دست آوریم. دانش و فناوری موجود در زمینه ریخته‌گری مداوم فولاد را باید بتوانیم به صنعت تبدیل کنیم.
در همین راستا می‌توان گفت که صنعت حاصل به نظم کشیدن فناوری است. این دانش در سطح کشور پراکنده شده و یکی از اهداف برگزاری این همایش این است که دانش ریخته‌گری را در کنار متخصصان این صنعت ساختارسازی کنیم.
 درباره ابعاد فناوری ریخته‌گری مداوم از طریق اهمیت دادن به این فرآیند باید بتوانیم فناوری و دانش ریخته‌گری مداوم را در کشور بومی‌سازی کنیم. برای اینکه این اتفاق بیفتد پس از ساختارمندی، افراد توانمند و نیروی انسانی لازم داریم که بتوانند این کار را انجام دهند. در واقع در این همایش افراد کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و با هم آشنا می‌شوند. شرکت فولاد هرمزگان علاقه‌مند است پروژه‌های مشترک با شرکت‌های دیگر در این زمینه داشته باشد تا بتوانیم بخش‌های گوناگون فرآیند ریخته‌گری را مدیریت کنیم و در این مسیر موفق شویم.
 

شرکت فولاد هرمزگان در راستای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا افق ۱۴۰۴ چه برنامه‌هایی دارد؟

در بحث فرآیند ریخته‌گری چون در افق ۱۴۰۴ قرار است ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شود با توجه به این رقم و با تجربه‌های گذشته و آینده‌ای که پیش‌رو داریم، طبیعتا خطوط ریخته‌گری بیشتری نصب خواهیم کرد. اگر قرار باشد خطوط قبلی را تکرار و برای خرید آنها هزینه کنیم، در واقع داریم همان روند قبلی را تکرار می‌کنیم.
بومی‌سازی در دانش ریخته‌گری بسیار مهم است و هدف از برگزاری همایش ریخته‌گری این است که از طریق بومی‌سازی دانش ریخته‌گری تا جایی که می‌توانیم دیگر دانش و فناوری را خریداری نکنیم. در این زمینه باید نقشه راه را تعیین کنیم و امیدواریم در این راه موفق شویم.
 

مزیت خط تولید ریخته‌گری مداوم چیست؟

فولاد هرمزگان در استان هرمزگان شهر بندرعباس واقع شده و جزو کارخانه‌های تولید فولاد کشور به‌شمار می‌رود. این کارخانه در سال ۱۳۹۰ راه‌اندازی شد و خوشبختانه توانستیم در آن به ظرفیت مناسبی در تولید برسیم. تختال جزو محصولات تولیدی این شرکت است و در این زمینه باید گفت که ظرفیت سالانه تولید فولاد هرمزگان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن می‌رسد.
فولاد هرمزگان یکی از پیشرفته‌ترین خطوط ریخته‌گری مداوم کشور را دارد و خوشبختانه تختال‌های بدون عیبی که در این شرکت تولید می‌شود، بالاتر از ۹۹.۵ درصد است. این عدد بسیار خوب و افتخاری برای شرکت است. با توجه به افق ۱۴۰۴ و نیاز به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، باید دست‌کم ظرفیت‌سازی ۲۰ میلیون تن دیگر انجام شود. برای این کار طبیعتا با استفاده از تجربه‌های گذشته و توانایی‌های سطح کشور باید بومی‌سازی ریخته‌گری مداوم را محقق و این دانش را به صنعت تبدیل کنیم.
 در ارتباط با منطقه ویژه صنعتی که فولاد هرمزگان در آن واقع شده با توجه به شرایط جغرافیایی اگر واحدهای فولادسازی کنار دریا ساخته شوند، بسیاری از مشکلات تولید که مرتبط با محیط‌زیست است، حل خواهد شد.
 محدودیت‌هایی که در سطح کشور وجود دارد در کنار دریا نیست و این یک مزیت برای استان هرمزگان است.
 

در این راستا از شرکت‌های داخلی برای ظرفیت‌سازی چه استفاده‌ای خواهد شد؟

در فولاد مبارکه با همکاری سایر فولادسازان و کمک‌های خوبی که مسئولان استان هرمزگان انجام می‌دهند، برنامه‌ریزی شده که با توجه به زیرساخت‌های استان بتوانیم ۱۰ میلیون تن فولاد در این منطقه ویژه تولید کنیم. با توجه به ظرفیتی که در این منطقه وجود دارد باید برنامه‌ریزی برای تولید بالاتر از ۶ میلیون تن دوباره انجام شود.
 با توجه به اهداف همایش و نیاز کشور باید بتوانیم حداکثر استفاده را از شرکت‌های داخلی را به عمل بیاوریم و زمینه لازم برای انجام این کار فراهم شود. فولاد هرمزگان در این زمینه پیشگام شده و آماده همکاری با مراکزگوناگون است تا با همت فولاد مبارکه این کار را در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس انجام دهد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت