تاریخ: ۰۷ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۰۲
بازدید: ۱۱۳
کد خبر: ۷۶۵۷۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

افت دلار و رشد طلا در هفته‌ پایانی سال ۲۰۱۹

می متالز - در هفته پایانی سال شاخص دلار تحت تاثیر افزایش اشتها برای دارایی‌های پرریسک با افت ۰٫۶ درصدی مواجه شد. قیمت جهانی طلا اما موفق شد بار دیگر به بیش از هزار و ۵۰۰ دلار در هر اونس برسد.
افت دلار و رشد طلا در هفته‌ پایانی سال ۲۰۱۹

به گزارش می متالز، در هفته پایانی سال شاخص دلار با افت ۰٫۶ درصدی مواجه شد. از مهم‌ ترین دلایل این افت دلار می‌توان به افزایش امیدها به پایان اختلافات تجاری میان پکن و واشینگتن، کاهش عدم قطعیت و افزایش اشتها برای دارایی‌های پرریسک اشاره کرد.

شاخص دلار که نرخ برابری آن را در برابر سبدی از ارزهای جهانی اندازه‌ گیری می‌کند، در معاملات روز جمعه در سطح ۹۷٫۰۱ قرار گرفت.

این در حالی است که این شاخص در آخرین روز از معاملات هفته گذشته در سطح ۹۷٫۶۷ قرار داشت.

نمودار زیر روند هفتگی شاخص دلار را در هفته چهارم دسامبر نشان می‌دهد:

شاخص دلار در سال ۲۰۱۹ و تحت تاثیر جنگ ۱۷ ماهه تجاری بازدهی ۱٫۵۶ درصدی را تجربه کرده است.

با این حال به‌ عقیده کارشناسان اقتصادی در بانک‌های سرمایه‌ گذاری، دلار در سال ۲۰۲۰ تضعیف خواهد شد. کاهش نگرانی‌ها از کند شدن رشد اقتصادی در جهان، کاهش نرخ بهره و افزایش تقاضا برای دارایی‌های پرریسک، از مهم‌ ترین دلایل افت دلار در سال آینده میلادی است.

 پیش‌ بینی افت دلار در سال ۲۰۲۰

قیمت جهانی طلا اما در هفته‌ای که گذشت ۲٫۲۳ درصد رشد کرد. در معاملات روز پنج‌ شنبه، هر اونس طلا به هزار و ۵۱۱ دلار، یعنی بالاترین سطح دو ماه گذشته رسید و در معاملات روز جمعه هم در همین سطح باقی ماند.

نمودار زیر روند هفتگی قیمت جهانی طلا را در هفته چهارم دسامبر نشان می‌دهد:

نگرانی‌ها از وقوع برگزیتِ بدون توافق و استیضاح ترامپ در هفته‌های اخیر، رشد قابل توجه قیمت طلا را به‌ دنبال داشت.

موسسه خدمات مالی و بانکداری آمریکایی گلدمن سَکس در یاد داشتی با اشاره به عدم قطعیت سیاسی و افزایش نگرانی‌ها از وقوع رکود اقتصادی پیش‌ بینی کرده است که قیمت طلا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به هزار و ۶۰۰ دلار خواهد رسید.

 

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد