به گزارش می متالز، احمد زمانی رئیس مرکز آموزش سازمان امور مالیاتی در گفتگوی رادیویی با بیان اینکه مالیات بر خانههای خالی سخت ترین فرآیند اجرایی را در بین مالیاتها دارد، اظهار داشت: اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و شناسایی واحدهای خالی از سکنه وابسته به راه اندازی سامانه املاک و اسکان است.
وی افزود: ما در جلسات با وزارت راه و شهرسازی همکاری لازم برای راه اندازی سامانه املاک و اسکان را داشتیم، گرچه معتقدم حتی اگر این سامانه هم تکمیل شود برای مقابله با احتکار مسکن باید به روشهای دیگری متوسل شد.
رئیس مرکز آموزش سازمان امور مالیاتی یادآور شد: طبق تبصره هفت ماده ۱۶۹ و ماده ۵۴ مکرر، شناسایی املاک خالی از سکنه باید بر اساس سامانه ملی املاک و اسکان کشور انجام گیرد.زمانی ضمن تأکید بر لزوم حمایت از مسکن، مشکل احتکار در این حوزه را ناشی از کمبود مسکن یعنی عرضه محدود و تقاضای کم دانست و گفت: حمایت از مسکن و عرضه زیاد، مشکل احتکار را حل خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که ما کشوری در حال توسعه هستیم لذا نباید انتظار داشت که همه فرآیندها و قوانین و مقررات ما همچون کشورهای پیشرفته باشد اما در عین حال در مسیر اصلاح قرار گرفته ایم.
وی راه اندازی سامانه را تا حدودی بر کنترل وضعیت مسکن مؤثر خواند و گفت: تشخیص دقیق انگیزه افراد برای خالی ماندن مسکن آنها در کوتاه مدت کار دشواری است اما اگر اطلاعات دقیقی داشته باشیم قطعاً میتوان کارهای مؤثری انجام داد.
رئیس مرکز آموزش و پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه مالیات بر خانههای خالی سختترین فرآیند اجرایی را دارد، افزود: وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل این سامانه است.البته اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی را منوط به دو روش تکمیل سامانه املاک و اسکان یا ورود مستقل سازمان امور مالیاتی به این حوزه دانست.