به گزارش می متالز، این تفاهمنامه همکاری مبتنی بر ایجاد و مدیریت بانک اطلاعاتی کارفرمایان، پیمانکاران، سازندگان و تأمین کنندگان، رابطه گری، بهینه کاوی، الگو برداری و توانمند سازی پیمانکاران در راستای تعهدات طرفین تفاهم خواهد بود که به امضای اصغر مصاحب معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و امیرعباس اختراعی رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران رسید.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، این همکاری مشترک را فرصت مناسبی برای تحقق سیاست "تعمیق ساخت داخل" که یکی از برنامههای محوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال رونق تولید است، عنوان کرد.
محسن صالحینیا اظهار داشت: این تفاهمنامه علاوه بر اینکه در این حوزه بسیار مؤثر است، در حوزههای دیگر مانند توسعه صادرات، مالیات بر ارزش افزوده و رونق تولید نیز نقش تأثیرگذاری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این تفاهمنامه برخی محدودیتها نیز وجود دارد، افزود: در موضوعهایی مانند تأمین مالی برای پروژهها باید اقدامات جدیدی انجام دهیم که در همین راستا و به منظور رفع این محدودیتها قول میدهیم که علاوه بر استفاده از تمامی ظرفیتهای این سازمان برای تحقق اهداف این تفاهمنامه، در راستای هماهنگی و تعامل با بخشهای مختلف وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سایر دستگاههای اجرایی نیز اقدامات مؤثری انجام گیرد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: صنایع غذایی و تبدیلی و کشاورزی، واحدهای بزرگی هستند که روش استفاده از پیمانکاری عمومی و فرعی میتواند در آنجا تعریف شود تا شاهد نتایج مثبتی در این بخشها نیز باشیم.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز در این نشست اظهار داشت: این سازمان در ماههای گذشته و در راستای همکاری متقابل پیرامون انتقال بانک اطلاعاتی کاربران، رابطهگری، بهینهکاوی و مسائل مرتبط با حوزه نظام مبادلات پیمانکاری فرعی دو تفاهمنامه را با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران منعقد کرده است.
اصغر مصاحب افزود: این سازمان چندی قبل نیز برای اولین بار تفاهمنامهای را با انجمن نفت ایران منعقد کرد تا زمینه حضور و فعالیت بیشتر صنایع کوچک و متوسط در عرصه پیمانکاری فراهم شود.
وی اضافه کرد: بهطور حتم بعد از این دو تفاهمنامه که بهنوعی رسالت سازمان در بحث رقابتی سازی و بینالمللی کردن صنایع کوچک و متوسط بود، به دنبال آن هستیم تا توانمند سازی را در سطح بنگاههای کوچک و متوسط ارتقاء دهیم.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: این تفاهمنامه با انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران موجب خواهد شد صنایع کوچک و متوسطی که در این عرصه فعالیت میکنند، با صنایع بزرگ پیوندی عمیق برقرار کنند.
در بخش دیگر این نشست، رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران نیز به معرفی انجمن متبوع خود و ظرفیتهای آن پرداخت و گفت: انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران قدیمیترین تشکل صنعتی ایران است و حدود ۲۰۰ شرکت صنعتی در آن عضویت و فعالیت دارند و به جرأت میتوان گفت که در صنعت احداث کشور تقریباً پروژهای یافت نخواهد شد که اعضای انجمن ستصا در آن حضور نداشته باشند.
امیرعباس اختراعی با بیان اینکه یکی از دغدغههای بزرگ ما حمایت از صنایع کوچک و متوسط است، افزود: خوشبختانه قسمت عمدهای از اعضای این انجمن، شرکتهای کوچک و متوسط هستند؛ لذا اینکه برنامهای برای حمایت از این صنایع در بدنه وزارت صنعت، معدن و تجارت درحال تدوین است، بسیار خوشحال کننده و رضایتبخش است.
وی اضافه کرد: حدود ۷۵ هزار نفر در فضایی به وسعت ۵۴۰ هکتار زمین در مجموعههای مختلف عضو این انجمن شاغل هستند و بهطور کلی نیز در ۱۶ استان کشور پراکندگی جغرافیایی داریم و بیشترین تمرکز ما در استان تهران، پس از آن در استان البرز و سپس استانهای فارس و اصفهان است.
رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران ادامه داد: اعضای ستصا در صنایع نفت و پتروشیمی، آب و فاضلاب، شیمیایی، معدنی، برق و انرژی و صنایع غذایی و دارویی فعالیت دارند.
اختراعی اظهار داشت: حوزه فعالیت اعضای انجمن نیز بر اساس گروه محصول در گروههای تجهیزات دوار، ثابت، فرآیندی، پکیجهای یوتیلیتی، برق و ابزار دقیق و تجهیزات حمل و نقل و بارگیری دستهبندی شده است که در این زمینه فعالیتهایی انجام میشود.
وی در پایان همکاری مشترک بین انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در برنامه توسعه نظام مبادلات پیمانکاری فرعی را نقطه عطفی برای ارتقاء توانمندی و همکاری سازمان یافته سازندگان و تأمین کنندگان از طریق شرکتهای کوچک و متوسط عضو این انجمن عنوان کرد.