تاریخ: ۱۴ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۳۵
بازدید: ۴۰۱
کد خبر: ۷۸۳۴۱
سرویس خبر : انرژی

سهم اندک پتروشیمی‌ها از آلودگی عسلویه

می متالز - شهرستان عسلویه قطب صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور، با جمعیتی کمتر از ۱۰۰ هزار نفر، همواره یکی از آلوده‌ترین شهرستان‌های ایران محسوب می‌شود.
سهم اندک پتروشیمی‌ها از آلودگی عسلویه

به گزارش می متالز، با توجه به استفاده صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران از تکنولوژی قدیمی فلر، آلودگی هوا در مناطقی مانند عسلویه تنها در صورت استفاده از تکنولوژی «نوفلر» تعدیل می‌شود. چندی پیش برخی از خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری محلی، گزارشی مبنی بر افزایش آلودگی هوای شهرستان عسلویه به‌دلیل نقص فنی فلر یکی بزرگ‌ترین پتروشیمی‌های ایران منتشر کردند. این درحالی است که آلودگی هوا در شهرستان عسلویه کم‌جمعیت با توجه به توسعه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در آن منطقه امری اجتناب‌ناپذیر بوده و نقص فنی یک روزه فلر یک پتروشیمی آنچنان تاثیری بر کاهش یا افزایش آلودگی هوای عسلویه ندارد.


۸۰ درصد فلرهای عسلویه برای شرکت گاز است

شهرستان عسلویه از اواخر دهه ۷۰ شمسی جزوی از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بوده و هم‌اکنون بیش از ۱۲ هلدینگ پتروشیمی در این منطقه مشغول فعالیت هستند. اما نکته جالب درباره آلودگی هوای این منطقه، سهم کوچک پتروشیمی‌ها است. هم‌اکنون نزدیک به ۸۰ درصد از فلرهای منطقه عسلویه متعلق به شرکت ملی گاز ایران بوده و سهم پتروشیمی‌های این منطقه از ۲۷۹ هزار و ۹۶۱ تن گاز فلر منتشر شده در سال ۱۳۹۷، تنها ۸ درصد (حدود ۲۲ هزار تن) است.

 

چرا نمی‌توان از تکنولوژی نوفلر استفاده کرد

براساس این گزارش، در بررسی‌های میدانی و مصاحبه با مدیران شرکت‌های پتروشیمی مستقر در شهرستان عسلویه، پس از اعمال تحریم‌های سنگین آمریکا علیه اقتصاد ایران، بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی از جمله پتروشیمی‌ها، در تامین تجهیزات و قطعات‌های تک با چالش مواجه شدند. عدم پشتیبانی فنی تامین‌کنندگان خارجی (supplier) از قطعات و محدودیت‌های امنیتی که پتروشیمی‌ها ملزم به رعایت آنها هستند، همه و همه موجب محدود شدن دسترسی ایران به تکنولوژی «نوفلر» و افزایش آلودگی هوا است.

 

ادامه راه و تبعات آن

جمهوری اسلامی ایران یکی از امضاکنندگان توافق پاریس (Accord de Paris) مصوب ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۵ است و باید نسبت به کاستن انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدام کند. عدم اجرای تعهدات ایران در این توافق، چالش‌های فراوانی را برای کشور از جمله تحریم‌های اقتصادی و سیاسی به همراه دارد. بنا بر این گزارش، درحال‌حاضر هیچ‌یک از پتروشیمی‌های ایران از تکنولوژی نوفلر استفاده نمی‌کنند؛ این درحالی است که بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از جمله قطر و امارات درحال استفاده از این تکنولوژی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا هستند.

عناوین برگزیده