تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۵۳
بازدید: ۱۹۵
کد خبر: ۷۸۴۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق ایران تحلیل کرد

راهکار حل مشکلات در شورای گفت‌وگو

می متالز - رئیس اتاق ایران در شورای گفت‌وگوی استان خراسان رضوی، اثرگذاری این شورا در مسیر حل‌وفصل مشکلات اقتصادی را مستلزم فعالیت همه اعضا و تعامل و تبادل‌نظر آنها دانست.
راهکار حل مشکلات در شورای گفت‌وگو

به گزارش می متالز، غلامحسین شافعی همچنین با تاکید بر لزوم ارزیابی فعالیت اعضای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی، از جایگزینی تشکل‌های جدید به‌جای اعضای غیرفعال این شورا سخن گفت. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی در کشور، محملی برای طرح مشکلات، مطالبات و اقدامات دو بخش مذکور و حل‌وفصل مشکلات در سایه تعامل و تبادل‌نظر هستند اما تحقق این هدف و توفیق در این بخش، در گرو همراهی تشکل‌های بخش‌خصوصی خواهد بود.

او در هفتاد و دومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان خراسان رضوی، با تاکید بر لزوم ارزیابی عملکرد اعضای این شورا متذکر شد: در آیین‌نامه مربوط به تشکیل شورای گفت‌وگو ذکر شده، تشکل‌ها وظیفه دارند تا در حوزه خود مشکلات را احصا کرده و برای طرح به دبیرخانه ارائه دهند اما شماری از تشکل‌ها هم هستند که طی یک سال گذشته حتی یک مورد رصد یا دیدگاه کارشناسی یا موضوع برای طرح و بررسی به این شورا ارائه نکرده‌اند. از این منظر بهتر است تا تشکل‌های دیگری در این شورا جایگزین شوند.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کسب رتبه اول از سوی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی خراسان‌رضوی در میان دیگر شوراهای استانی، گفت: امتیازی که از سوی شورای گفت‌وگوی استان کسب‌شده فوق‌العاده است و این اتفاق نتیجه تلاش‌های دبیرخانه و همراهی و همگرایی بخش‌های مختلف است. امیدواریم این روند تداوم پیدا کند و تلاش‌ها در این بخش به نتایج ارزنده‌تری منجر شود.

شافعی در ادامه به چالش‌های صنعت گردشگری در مشهد و ایران اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه گردشگری سلامت در ایران و استان خراسان‌رضوی فراهم است اما مشکلات مانع از شکوفایی این بخش می‌شود. در همین زمینه چندین جلسه با دکتر جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور داشته‌ایم. اما نباید این را نادیده گرفت که ورای مشکلات ایجادشده به‌واسطه آیین‌نامه وزارت بهداشت، تشکل‌های بخش‌خصوصی ما نیز در حوزه گردشگری به‌درستی عمل نمی‌کنند و بیماران در مشهد گرفتار دلال‌ها می‌شوند. بخش گردشگری سلامت امروز سرگردان است و بخشی از امور آن در دست دلالان قرار دارد و این وضعیت باید تغییر یابد. او خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت نباید اجبار کند که حتما یک نفر از این حوزه در شرکت‌های تسهیل‌گر گردشگری سلامت حضور یابد. این موضوع باید در سطح ملی حل شود و به صحن علنی شورای گفت‌وگوی مرکز برود تا مسائل در آنجا پیگیری شود.

در ادامه این نشست، علیرضا رزم‌حسینی، استاندار خراسان‌رضوی ضمن موافقت با درخواست شافعی درخصوص ارزیابی عملکرد اعضای شورای گفت‌وگو گفت: اعضا باید فعال باشند و وقت بگذارند تا در حل مشکلات بخش‌خصوصی استان نتیجه بگیریم. او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر اخیر خود به تاجیکستان گفت: این سفر و دیدارهای صورت‌گرفته در آن با توفیقات خوبی همراه بود و دستاوردهای مثبتی حاصل شد. با توجه به قابلیت‌های کشورهای همسایه و نیازمندی‌های موجود در سطح منطقه، خطه خراسان می‌تواند سالانه تا ۵ میلیارد دلار صادرات داشته باشد. این موضوع در سال‌های اخیر روند نزولی داشته و امروز فرصت بسیار مناسبی برای فعالان اقتصادی فراهم است که باید از آن بهترین بهره را بگیرند.

حمید بنایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه شورای گفت‌وگوی استان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه ملی و استانی به‌شمار می‌آید، گفت: دعوت از مسوولان ملی و حضور مسوولان استانی و بخش‌خصوصی باعث تمرکز برای حل مشکلات اقتصادی می‌شود. او با اشاره به پیشنهادی که در گذشته مبنی بر تشکیل جلسات شورای گفت‌وگوی شهرستان‌ها ارائه کرده بود، گفت: خیلی از تشکل‌های بخش‌خصوصی ما در شهرستان‌ها با مشکل مواجه هستند و اگر این شورا در سطح کوچک‌تری در شهرستان‌ها برگزار شود، بسیار اثرگذار خواهد بود. بنایی از استاندار خراسان رضوی خواست در مدت ۴ ماه باقیمانده به پایان مجلس کنونی، ارزیابی از عملکرد نمایندگان استان انجام بگیرد تا مشخص شود که نمایندگان مردم برای حل مشکلات چه کرده‌اند.

عناوین برگزیده