تاریخ: ۲۶ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۵۲
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۸۰۴۰۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد:

ارتقای سواد مالی و فرهنگ سازی، لازمه حرکت بازار سرمایه

می متالز - رییس سازمان بورس توسعه ابزارهای مختلف سرمایه گذاری با هدف پاسخگویی به سلیقه های مختلف را ضروری دانست و گفت: در کنار طراحی و اجرای ابزارها، همواره باید مساله آموزش و فرهنگ سازی به خوبی پیگیری شود. ما در بازار سرمایه مدتها است این کار را شروع کرده ایم و برگزاری لیگ ستارگان بورس، مسابقات الگوریتمی، جشنواره بورس و رسانه و برگزاری نمایشگاه در راستای این امر است.
ارتقای سواد مالی و فرهنگ سازی، لازمه حرکت بازار سرمایه

به گزارش می متالز، دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق و بهادار امروز (پنجشنبه 26 دی ماه) در پنل تخصصی سومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی  با موضوع "مشارکت سرمایه های خرد در بازار سرمایه" بیان کرد: بحثی که امروز وجود دارد این است که راهکارهای جذب سرمایه خُرد چیست و چگونه می توان افراد جامعه را به سمت سرمایه گذاری صحیح در بازار سرمایه سوق داد؟

رییس سازمان بورس افزود: تعداد افرادی که کد سهام داری دارند اکنون حدود ۱۱میلیون نفر است. این تعداد در جمعیت ۸۰ میلیون نفری به نسبت مشتریان بیست و پنج میلیون نفری بورس هند با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر، عددی قابل قبول محسوب می شود.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: برخی کارشناسان معتقدند سرمایه های خُرد به سرعت وارد و به همان سرعت از بازارها خارج می شوند، عده ای استدلال می کنند که حضور سرمایه های خرُد موجب ایجاد تورم در بازار سرمایه است. برخی صاحب نظران نیز عنوان می کنند سرمایه گذاری های خرد افراد بدون تخصص به بازار سرمایه آسیب وارد می کند. بنابراین همواره این سوال مطرح می شود که " آیا سرمایه گذاران خرد باید در بازار باشند یا خیر؟!" باید گفت سرمایه های خرد در بازارهای جهانی همواره رو به افزایش است، اما چگونگی ورود آنها به بازار سرمایه نکته ای کلیدی است.

راهکارها چیست؟

دکتر شاپور محمدی با تاکید بر نظر کارشناسان جهانی مبنی بر ضرورت ورود سرمایه گذاران خرُد آموزش دیده به بازارهای مالی گفت: از لحاظ تئوری های اقتصادی و ریاضی، پیچیده ترین معادلات در بازار سرمایه استفاده می شود. وقتی در این سطح از تحلیل  قرار می گیریم،روشن است که اگر کسی بدون آموزش به بورس ورود کند، موفق نخواهد بود. نکته دوم این است که گاهی کسانی با سواد مالی و تخصص علم حساب به بازار می آیند، ولی وقت کافی برای پیگیری سرمایه گذاری خود به طور روزمره ندارند. این افراد نیز نباید مستقیما سرمایه گذاری کنند و توصیه ما به چنین افرادی خرید یونیت های صندوق است. حتی وقتی فردی وقت و تخصص و سرمایه دارد باز هم بهتر است که یونیت های صندوق ها را بخرد. صندوق ها حاشیه ای امن ایجاد می کنند.

تنوع ابزارهای سرمایه گذاری؛لازمه پوشش دهی سلایق مختلف

رییس سازمان بورس توسعه ابزارهای مختلف سرمایه گذاری با هدف پاسخگویی به سلیقه های مختلف را ضروری دانست و گفت: در کنار طراحی و اجرای ابزارها، همواره باید مساله آموزش و فرهنگ سازی به خوبی پیگیری شود. ما در بازار سرمایه مدتها است این کار را شروع کرده ایم و برگزاری لیگ ستارگان بورس، مسابقات الگوریتمی، جشنواره بورس و رسانه و نمایشگاه ها در راستای این امر است.

دبیر شورایعالی بورس افزود: همکاران ما در سازمان بورس به استان ها سفر می کنند و از نزدیک با مردم حرف می زنند و آنها را با اصول صحیح سرمایه گذاری آشنا می کنند.

دکتر محمدی ضمن بیان اینکه بازارسرمایه همواره در راستای شفافیت و کارایی حرکت کرده و ابزار کشف قیمت عادلانه است، یادآور شد: به مردم می گوییم اختیار با شماست و سرمایه گذاری حق شما! اما خواهش می کنیم آگاهانه به بازار سرمایه وارد شوید. اگر زمان کافی و تخصص لازم را ندارید از طریق صندوق ها در بورس سرمایه گذاری کنید. با تشکیل سبد سهام ریسک های احتمالی را کاهش دهید. از شایعات دوری کنید و بر اساس اخبار رسمی تصمیم گیری کنید. با افق بلند مدت سرمایه گذاری کنید. در خرید سهام به سود آوری شرکت ها توجه و از تحلیل بنیادی و تکنیکال هم زمان استفاده کنید.

عناوین برگزیده