تاریخ: ۲۸ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۴۳۰
کد خبر: ۸۰۶۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار:

توسعه معاملات الگوریتمی، ضرورت امروز بازار سرمایه

می متالز - احمد سحرخیز با مقایسه وضعیت معاملات فعلی بازار سرمایه و روند معاملات دی ماه ۹۵ خاطرنشان کرد: تعداد معاملات از حدود ۵۰ هزار معامله به ۵۰۰ هزار معامله در سال جاری رسیده که نشان دهنده افزایش ظرفیت بازار سرمایه در همه ابعاد است.
توسعه معاملات الگوریتمی، ضرورت امروز بازار سرمایه

به گزارش می متالز، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار، در آیین گشایش دومین دوره رقابت های الگوریتمی با اشاره به رشد چشمگیر بازار سرمایه طی سال های گذشته گفت: آمارها، حکایت از بزرگتر شدن ابعاد بازار سرمایه دارد. به طوری که شاخص بورس طی سه سال گذشته ۴۰۰ درصد افزایش داشته است.

احمد سحرخیز با مقایسه وضعیت معاملات فعلی بازار سرمایه و روند معاملات دی ماه ۹۵ خاطرنشان کرد: تعداد معاملات از حدود ۵۰ هزار معامله به ۵۰۰ هزار معامله در سال جاری رسیده که نشان دهنده افزایش ظرفیت بازار سرمایه در همه ابعاد است.

فناوری به کمک بازار آمده است

مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادارپیشرفت فناوری را یکی از دلایل دستیابی به این رشد دانست و افزود: در حال حاضر عملیات ترید و پست ترید به صورت کامل مکانیزه و الکترونیکی است که به دلیل ارتقای سطح فن آوری اطلاعات در روند معاملات بازار سرمایه است.

سحرخیز یادآور شد: در گذشته برخی قسمت ها در روند معاملات، الکترونیکی نبود و افراد از پشت مانیتورها به آمار معاملات نگاه می کردند. از همین رو تحلیل و تصمیم گیری غیرسیستمی صورت می گرفت و در نهایت ارسال سفارش الکترونیکی بود. امروز با معاملات الگوریتمی می توان ادعا کرد که کل این فرآیند به صورت الکترونیکی انجام می شود و اقتصاد هوشمند در معاملات بازار سرمایه متبلور است. در این شرایط، می توان مدیریت ریسک و مدیریت دارایی داشت.

معاملات الگوریتمی؛ رفتارهای هیجانی را کاهش می دهد

وی سوق سرمایه گذاران به استفاده از معاملات الگوریتمی را مفید ارزیابی کرد و گفت: با این معاملات تصمیم گیری هیجانی و احساسی در بین معامله گران حذف و جای خود را به تصمیمات معقول خواهد داد که از بزرگترین مزیت های معاملات بر اساس الگوریتم است. همچنین معاملات الگوریتمی می تواند برای تمام بازیگران بازار سرمایه ویژگی هایی مثبت داشته باشد.

وی افزود: پیش بینی رشد قیمت سهم با روش های الگوریتمی برای همه جذاب و سودآور خواهد بود، همچنین پیش بینی کاهش قیمت، جلوی ضرر را می گیرد.

فروش تعهدی مکمل الگوریتمی ها می شود

سحرخیز با اشاره به اینکه به زودی شاهد راه اندازی معاملات فروش تعهدی در بازار خواهیم بود، خاطرنشان کرد: اگر این معاملات با معاملات الگوریتمی همراه شود، حتی اگر پیش بینی الگوریتم ها کاهش قیمت باشد، باز هم کاهش قیمت برای سهام دار سودآور خواهد بود. حتی در برخی از قراردادهای فروش تعهدی بابت پیش بینی صحیح نرخ تشویقی نیز خواهید گرفت.

برای بهبود معاملات الگوریتمی به ما کمک کنید

سحرخیز با اشاره به روند طی شده در فعالیت معاملات الگوریتمی تا به امروز یادآور شد: در سال ۹۷ در مسابقات الگوریتمی ۲۰ تیم از ۳۰ تیم حائز شرایط شرکت بودند و خوشحالم که در سال جاری ۶۵ تیم متقاضی شرکت در مسابقات بودند ولی پذیرفته شدگان ۲۷ تیم بودند که قطعا تعداد بیشتری می توانستند پذیرفته شوند و علت محدودیت هایی است که در مسابقه وجود دارد و ناچار به اولویت بندی بودیم.

وی ضمن دعوت از سرمایه گذارانی که با بهره گیری از معاملات الگوریتمی به فعالیت بورسی می پردازند برای رفع نقایص احتمالی این نوع معاملات، گفت: چنانچه فعالان در حوزه الگوریتمی؛ در دیتاها نقصی دیده یا در گرفتن ای پی آی ها کمبودی مشاهده کردند، این مساله را از طریق ایمیل fintechsupport@seo.ir به مدیریت فن آوری سازمان منتقل کنند. برای این امر آدرس ایمیلی مختص افراد خلاق در حوزه بازار سرمایه و فن آوری اطلاعات وجود دارد هر نکته ای از این دست را به ما ارسال کنید تا در اسرع وقت موانعی که نسبت به آن آگاه نیستیم برطرف شود.

عناوین برگزیده